CeBIT Bilişim Eurasia‘daki gezimiz sırasında ulusal işletim sistemimiz Pardus‘un da standına uğramayı ihmal etmedik. Pardus‘un gelişimi sürekli devam ediyor. Önümüzdeki günlerde, yıl sonuna doğru çıkacak olan 2008.2 sürümü ve masaüstü yöneticisi olarak KDE 4‘ün en son sürümünün sunulacağı Pardus 2009, kullanıcıları ve Linux camiasını daha çıkmadan bile heyecanlandırıyor. Özellikle 2009’un sonunda Pardus projesinin yurt dışında daha fazla ses getirmesini de bekliyoruz.
Netbook İçin Pardus!
Pardus‘un Proje Yöneticisi Erkan Tekman‘la CeBIT’e özel bir söyleşi yaptık. Tekman, Pardus’a fuarda verilen tepkileri, bilgisayar üreticileriyle olan çalışmaları ve (buraya dikkat) netbook türü bilgisayarlar için geliştirilen özel sürümleri konuştuk.
İzleyin
#video_4573#
:: Eee PC’nizde Pardus kullanır mısınız?
Bilgi için: Pardus
Pardus’un Laptopların için özelleştirilmiş bir sürümünü yayınlamasını bekliyorum…
Ya sunucu kardeşim her videoda aynı şeyi yapıyorsun. Milletin sözünü çok fazla kesiyorsun. Önce ben konuşacağım gibi bir hava oluşuyor. Diğer videolarda yapma bunu bir zahmet.. Sor sorunu bekle adam bitirene kadar.
söyleşinin arkasındaki pc çöktümü acaba 😀
2008 sürümü maalesef 2007’nin başarısını sağlayamadı, ancak 2008’in halefi sayılabilecek 2009 bence 2007’i aratmayacak.
Dizüstü sistemlerde çalışıyor orada bir yanlış anlama olmasın, sadece bazı modellerde sürücü desteği yüklenince hazır gelmiyor alırken araştırmak yeterli.
E.Tekman’ın bahsettiği minibook denilen küçük cihazlar için özelleşmiş bir sürüm.
Güzel Güzel Seyler ar Gelecekten umutluyuz.
Pardus ekibine Kolay Gelsin
Erhan hocam sizi takip eden izleyici kitlesini araştırsanız yarısının netbook u olduğunu farkedeceksiniz onların da yarısı linux kullanıcısı veya seveni.
Diyorum ki,
Bu iş için öncü olsanız bizde netbookumuzda Pardus kullansak
ne güzel olur.
Mesela ismi ne olsun ile başlayabilirsiniz. (1 tane isim benden ” Piseee”).
PaRDuS’un hiç sorunsuz çalıştığı dizüstü bilgisayarlar, modeller mevcut. http://tr.pardus-wiki.org sitesinde donanımlar bölümünde inceleyebilirsiniz.
Bunun haricindekilerle de çalışıyor ama bir kaç ayarlama gerekiyor, yani sonuç olarak PaRDuS hem masa üstü hem de dizüstü sistemlerde windows alışkanlığı olanların kolaylıkla adapte olabileceği arayüze ve kullanıma sahip, güzel, hızlı,etkili bir işletim sistemi.