Pardus işletim sisteminde son kullanıcı dostu ve sevilen uygulamaları sunan Pardus Mağaza, kullanıcılardan alınan geri bildirimler ile günden güne gelişiyor.
Pardus Mağaza forum üzerinde büyüyor
Mağaza uygulaması Pardus Forum üzerinde duyurularak, katkıda bulunmak isteyen tüm destekçiler bir platformda topladı. Kullanıcılar ile aktif bir iletişim kuran yazılımcılar, oldukça güzel bir ürün ortaya çıkardı.
Diğer işletim sistemlerinde bulunan muadillerinin eksikliklerini gidermeyi ve onlarda bulunmayan özellikleri eklemeyi amaçlıyor. Uygulama, Pardus yazılımcıları tarafından herhangi bir uygulama üzerine bina edilmeden tamamen yeniden yazıldı.
Pardus Mağaza uygulama anketi ile kullanıcılardan geri bildirim alıyor. Bu sayede gereksiz paketler yerine çok kullanılan ve kararlılık kazanmış uygulamalar mağazaya alınıyor.
Tasarım
Mağazanın yapımına resmi olarak 1 Nisan 2018‘de başlandı fakat 4 Haziran 2018‘de ilk kez tanıtıma çıkan Mac App Store ile neredeyse birebir aynı. Mağazanın görsel tatminde usta bir çalışma olduğunu kanıtlıyor.
Mac os
Pardus depolarından sunuluyor
Uygulama Pardus depolarından sunuluyor. Pardus 17 kulanıyorsanız güncelleme almanız yeterli, Pardus 17.3 sürümünde kurulu olarak geliyor. Debian dağıtımı kullananların resmi Pardus depolarını sisteme ekleyerek kullanmaları mümkün.
Kurulum yapmadan inceleme fırsatı
Uygulamaya ait Ekran Görüntüleri, Versiyon, İndirme Boyutu, Kategori ve Tanım bilgileri görülebiliyor.
Çoklu görev üstleniyor
Uygulama aynı anda birden fazla işlemi kabul ediyor. Kendisine verilen görevleri kuyruğa alarak sıra ile çalıştırıyor. Verilen görev tamamlanmadan mağazadan çıkışa izin verilmiyor.
Daha fazla ayar
Uygulama açılışta sizin yerinize güncellemeleri kontrol ediyor. Depo adreslerini yanlış tanımladıysanız onay verdiğinizde sizin adınıza onarıyor. Ekranda görüntülenecek uygulama adedine karar verebiliyorsunuz. Animasyon severler de unutulmamış. Bu özelliklere bakıldığında uygulama gayet kararlı, sade ve hızlı bir yapıda.
Bence tasarım tam anlamı ile yerlerde bundan yıllar yıllar önce lise de bilişim okurken çok daha iyi tasarımlar ortaya çıkarıyordum.
Seni de alalım sahneye, forumda fikirlerini söylüyorlar, sende ilet tasarım ile ilgili fikirlerini..
Pardusu çok öncelerden duymuştum fakat sonradan unuttum geçenlerde tekrar araştırdığımda kötü zamanlardan geçtiğini ve üstüne düşülmediğini görüp üzülmüştüm fakat böyle şeyşerin olduğunu görmek mutlu ediyor insanı daha da yaygınlaşması dileğiyle
Pardus 2011.2 sürümüne kadar efsaneydi ama sonra pardus 2013 sürümüyle debian oldu artık.
2 Gün önce yeni güncelleme geldi. Daha iyi olacak..
Ben pardüs dde yi çok sevdim mac os android harmonisi gibi geldi. #pardüsüdestekliyorum 😉
Vay be gelişiyoruz galiba.
magazada toplam 20-30 kadar app var. emege saygi duyuyorum ama cok ama cok yetersiz.
Multimedya yetenekleri iyice geliştirilse de windows yerine kullanabilsek.
Chrome ve spotify abd degilmi neden koymuslarki uygulamayi.
Qdam sana ücretsiz yazılım veriyor kısıtlamıyor seni Sana açık kaynaklı özgür yazılım yaratıyor… ister yüklersin ister silersin.
Abd li veya yerli diye ayrım yapmamaları en doğrusu olmuş. Özgürlükçü bir yazılım olmaya devam ederse potansiyeli var
Kardeşim kullanıcı sayısını artırmak için tabiki herkesin kullandığı programları koyacak.
Pardus yerli olmaktan çıktı. Isletim Sistemi olarak sadece yerli olan Pisi Linux var (Eski Pardus Team). Pardus satıldı gibi bişey, Debian tabanlı olunca
Pardus yüklemek istiyorum ama steam oyunlarımı geri yükleyebilirmiyim desteği varmı bilmiyorum
oyunların çoğuun destği var oyunlarının sistem gereksiminde linux varsa yükleyebilirsin
Yıllar önce kullandım. İstenilen her şeyi sunuyordu yalnız müzik çalar vb. gibi şeylerin adı çok kötüydü! Örneğin aklımda kalan “kde player”
Bi süre kullandım ama alışamadım.
Şimdi yeniden bi deneyeceğim. Aslında ben alıştım ama ortak kullananlar alışamayınca bırakmak zorunda kaldım.
Windows’tan şu aralar iyice uzaklaşmışken Pardus iyi gelir bence!
Bazıları yerli muhabbetine girmiş. Dünya android kullanıyor. Her şey zamanla olur ülkemiz için iyi haberler bunlar
Diğer dağıtımlardaki alternatiflerinden hem görünüş hem de geliştirme olarak daha kötü. Farklı bir dağıtımın uygulamasını taban almamak çok önemli değil. Zaten depoda ihtiyaç görecek Gnome Software vardı. Gnome Software hem flatpak hem de sanap desteğine sahipken yine macera. İhtiyaç görme amaçlı bir şey yapın, kendinizi ispat etmek zorunda hissedek hareket ettikçe sürekli hata yapılıyor Pardus’ta.
Şimdi kim neden bu uygulamayı örnek alsın, hiç bir artısı yok, sadece bir kaç paket kuruyor o kadar. Basit bir Zenity betiği bile bu işi yapabilir, biraz cilalamışlar o kadar.