PayPal’ın öncelikle ne olduğundan bahsedelim. PayPal, kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenle alışveriş yapmanızı veya istediğiniz kişiye sadece e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan bir nevi online bankacılık sistemi.

Peki nasıl çalışır? Önce alıcı PayPal’a kredi kartı bilgilerini sadece bir kez girer. Daha sonra almak istediği ürünü siteden PayPal aracılığyla satın alır.

Bu esnada siteye kredi kartı numaranızı girmediğiniz için farklı farklı sitelere kredi kartı numaranızı vermenize ve risk almanıza gerek kalmaz. PayPal sizin kredi kartınızdan ortak havuza parayı çeker ve daha sonra kendisi satıcıya parayı aktarır.

{pagebreak::iki}

PayPal’a üye olmak için artık Türkçe desteği de bulunan PayPal’ın Türkçe sitesi www.paypal.com.tr‘ye girip hesap girişi kısmının alt tarafında yer alan “PayPal’da yeni misiniz? Hesap açın.” yazısına tıklanarak hesap açma ekranına geçilir.

Gelen ekranda PayPal’ı online alışveriş için kullanacağınız için Bireysel başlığının altındaki Hesap Açın’ı seçiyoruz.

{pagebreak::uc}

Yeni gelen ekranda e-posta adresi, şifre ad soyad gibi bilgileri girdikten sonra kabul edin ve hesap oluşturun’a tıklıyoruz. Olası hırsızlık işlemlerine karşın güçlü bir şifre üretmenizde fayda var.

{pagebreak::dort}

Bir sonraki gelen ekranda ise kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. Daha fazla güvenlik için bankanızın internet şubesinden oluşturacağınız bir sanal kartın bilgilerini girmenizi tavsiye ediyoruz. Devam dediğinizde kartınızı onaylamanız için bir ekran gelecek.

Burada, kartınızdan PayPal tarafından 1.5 dolar gibi bir miktar çekilecek, internet şubesinden girip güncel hesap özetinizde ya da provizyonlarınızda çeken firma olarak PayPal’ın yanında bir kod yazıyor.

Bu kodu siteye girdiğinizde kartınız onaylanmış olacak ve kullanmaya başlayabileceksiniz. Kartınızı onayladığınızda kartınızdan çekilen ücret PayPal hesabınıza geri iade ediliyor.

{pagebreak::bes}

Devam dediğinizde ise hesap anasayfanıza ulaşıyorsunuz. Burada PayPal bakiyenizi görebilir, son işlemlere bakabilir ve çeşitli ayarları yapabilirsiniz.

 

::Paypal kullanıyor musunuz?