E-ticarete atılmak isteyen tüm girişimcilerin karşılaştığı sorunlardan birisi de bankalardan sanal POS almak. Bunun için bankalara gitmek ve gereklilikleri yerine getirmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına giren PayU Türkiye ise, elektronik ticaret firmalarına çözümler üretiyor ve üst düzey güvenlik sağlıyor.
Girişimciler için biçilmiş kaftan
PayU Türkiye, e-ticaret sektörünün büyük oyuncularına olduğu kadar, yeni girişimlere de destek veriyor. Girişimciler için avantajlarının en büyüğü, tek tek ayrı bankalarla görüşmek ve sanal POS almaktansa, sadece PayU Türkiye‘ye üye işyeri olarak 6 büyük bankanın ödeme altyapısına uygun hale getirebiliyorlar.
PayU üye işyerleri olan e-ticaret siteleri, yukarıdaki gibi özel bir panel üzerinden gelen ödemelerin hepsini tek bir ekrandan takip edebiliyor. Böylece her banka için ayrı bir hesap ve ayrı bir arayüzden ziyade, PayU sayesinde e-ticaret sitesi yöneticilerin de işleri kolaylaşıyor.
PayU, Naspers‘ın bir iştiraki ve şu anda 9 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu ülkelerden birisi de Türkiye. Biz de, PayU Türkiye‘nin Ülke Müdürü Yunus Emre Güzer ile bir PayU ve Türkiye’deki e-ticaret sektörü üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.
#video_6514#
bankalar tek çekime %1’in altında komisyon (hatta 0.5’in bile altında uyguluyorlar) uygularken payU’da bu rakam 3,5.
1 senelik gelir üzerinden hesaplıyacak olursak aradaki farkı bir yazılımcıya vermek çok daha mantıklı bir çözüm.
Alternatif ödeme sistemlerinin varlığı türkiyedeki eticaretin gelişimindeki en önemli ayak ve verdiği profesyonel altyapı için payu’ya teşekkürler.
Komisyon ücretlerine ek olarak her ay tek banka için 30 kdv, çoklu banka için 50 kdv para alıyorlar. Fraud sistemide iyi ama maliyetler bu işe yeni başlayacaklar için biraz sıkıntı oluşturabilir.
POS’larda taksit opsiyonunu açtırdığınız zaman oranlar artıyor… O yüzden PayU’nun komisyonları makul gözüküyor. Sunduğu diğer katma değerli hizmetlerin de ücretsiz olduğunu düşürsek.
Arkadaşlar siz daha önce hiç sanal POS almaya çalışmadiniz sanırım. Oncelikle her banka yaklaşık 300 tl sabit ücret alır. 6*30 yani. Alacağınız komisyon oranları da bu fiyatlara yakın olur taksit yapıyorsanız. Bankadan
taksitlerinizi bir yılda alırsınız. Bla bla
Paypal, moneybookers ve bunlar gibi ödeme sistemlerinin Türkiye’de yayılması e-ticarette patlama yaratır… Gerisi hikaye…
PayPal demissiniz de. Paypal’I kim kullaniyor ki Turkiye’de? Turkiyedeki web sitelerinden paypalla alisveris yapana rastlamadim ben daha. Biz de kurduk sitemize ama gelen giden yok!
Ülke Müdürünün işin pohpohuna kaçmadan , kendilerini şişirmeden gerçekler üzerine konuşma yapması çok hoşuma gitti.
Bankaların sanal pos kullanımı için talep ettikleri ücretler ile PayU tarafından sunulan POS adetini göz önüne alarak bir kıyas yapacak olursak çok makul bir ücretlendirme politikaları olduğunu düşünüyorum.
Yunus Emre Güzer ‘den bir ricam olacak;
Prestashop ve Opencart gibi sistemlerde payU modülü yayınlasınlar. Sistemi entegre etmek büyük sıkıntı, kullanmak istiyoruz ama kullanamıyoruz.