Hacker’lar Pentagon’un çok gizli ve Amerikan tarihinin en pahalı silah projesini ele geçirdiler. Açıklamaya göre, saldırganlar Amerika Birleşik Devletleri‘nin savunma bakanlığında bulunan Terrabyte büyüklüğündeki verileri ele geçirmişler. Bu verilerde 300 milyar dolarlık bir proje olan F-35 Lightning II adlı savaş uçağının detayları da yer alıyor.
Savaş jetlerinin detayları, internet’e bağlı olmayan ve gizli tutulan bilgisayarlar üzerinde çalındı.
Amerika Birleşik Devletleri bu saldırıların Çinli Hacker’lar tarafından gerçekleştiğini düşünüyor. Çin’li bir gazetede yer alan haberde Çinli ve Rus Hackerlerin amerikan enerji dağıtım sistemini ele geçirmek için virüsler ürettiğini açıkladı. Hatta Çinli askeri kuvvetlerinin bu alanda oldukça iyi oldukları da söylendi.
Aylar öncesi benzer bir saldırı Amerikan hava kuvvetlerinin, hava kontrol programını ele geçirilmişti. Hatta son altı ay içinde Amerika hükümetine olan saldırılar ciddi bir şekilde arttı.
:: Bu işler bu kadar kolay ise nasıl bir güvenlik önlemi alınmalı?
HaHa dünyanin en iyi korunan bilgisayarli demeki bukadar güvenli
bu işler okadar kolay değil,alabileceğinizde bir güvenlik önlemi malesef yok heleki standart kullanıcıların ev ofis hobi olarak uğraşanlar gibi hiç şansları yokdur. tek temenniniz sizinle uğraşmaya kayda değer bulmamalarıdır. bu iş için 10+ yıl programcılık deneyimi ileri seviye teknik bilgiler ve deneyimlerle birlikde varolan güvenlik sistemine kabaca bir bakış gereken çıkış noktasını görmeyi sağlar, artı olarak devlet desteğide varsa terayağından kıl çekmek gibi dir.
Hadi bakalım Çin’liler nükleer başlıklı virüs yazıyor. Gidip kafalarına çökün savaş açın.
bence iyide olmuş ama anlayamadığım 1 terebyte veriyi çekmeleri ve hiçbir network bağlantısı olmayan bilgisayardan almaları neyle aldılar elktrik bağlantısından mı virüs yolladılar bana kalırsa amerika kendi kendine iftira atıyor
helal olsun 🙂
way bee bu çinliler dünyayı istilar edicekler. amerikalılardan fena öc alıcaklar. 🙂
Sanal dünyanın ne kadar güvensiz olduğu bir kere daha teyid edildi.