Adobe Creative Cloud ile kullanıcılar, Adobe‘nin yeni ürün, servis ve güncellemelerinden de hızlıca yararlanabilecek.
Normalde 1,5 veya 2 yılda bir yenilenen sürümler arasındaki geçişler için bedel ödemek zorunda olan kullanıcılar, bu sisteme üye olmaya devam ettikleri sürece güncel sürümleri kullanmaya devam edecekler.
Sunulan imkanların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Adobe, bu sisteme dahil olan ürünler için neredeyse her hafta yeni bir güncelleme çıkaracağını iddia ediyor.
Eğitimler var ama Türkçe içerik az
Adobe Creative Cloud‘un bir başka hizmeti de teknik destek ve eğitimler. Web üzerinden eğitim videolarını izlemeniz mümkün. Ancak burada şu an için Türkçe içerik, pek zengin değil.
Adobe Türkiye ofisinden aldığımız bilgilere göre, bu alanda yer alan Türkçe seslendirmeli veya Türkçe altyazılı içeriklerin sayısı hızla artacak.
Bugün basına özel olarak gerçekleştirilen toplantıya, Adobe Systems Rusya, Türkiye ve Ortadoğu Bölge Müdürü Arseny Tarasov, Adobe Akdeniz Ülkeleri Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Tokman Cesur ve Adobe Systems Dijital Medya Danışmanı Barış Özcan katıldı.
Kullanıcılar, Adobe Creative Cloud’da Adobe’nin geçtiğimiz yıl pazara sunulan Adobe Creative Suite 6‘dan fazlasını bulacaklar.
Adobe Creative Suite 6’dan farkı ne?
Adobe Creative Cloud‘un Türk kullanıcılar için sunacağı en önemli yeniliklerden biri Türkiye’de başka bir kanaldan alınamayacak olan Muse ve Edge uygulamaları ile ve Digital Publishing Suite Single Edition (DPS SE) Türk kullanıcılarına ulaşacak olması.
DPS SE ile süreli yayınlar oluşturmak isteyenler, maalesef bu hizmetten yararlanamaycak, sadece bir uygulama ve tek sayı hazırlayabilecekler.
Bu sayede grafik tasarımcıları hiç kod yazmadan web standartlarına uygun ve estetik HTML web siteleri tasarlayıp, interaktif içerik yayınlayabiliyorlar.
Her kullanıcı için 100 GB bulut depolama alanı
Üyelik sistemiyle ilerleyen Creative Cloud ile Adobe, yaratıcıların işlerini kolaylaştıran çözümlerini tüm lokasyon ve cihazlardan kolayca erişilecek şekilde kullanıcılarına ulaştırıyor.
Creative Cloud her kullanıcı için 100 GB bulut depolama alanı sağlıyor. Bu alanda barındırılan dosyalar, diğer internet kullanıcıları ile de paylaşılabiliyor. Bu paylaşımlar için,karşı tarafın Adobe Creative Cloud üyesi olmasına gerek kalmıyor.
2 önemli eksik var
Bu gelişmelere rağmen, Adobe Creative Cloud altyapısının 2 önemli eksikliği var. Bunlardan ilki burada yer alan dosyaların sürüm geçmişinin olmaması.
Bu da, üzerinde yanlışlıkla işlem yapılan dosyaların, eski haline getirilmesi konusunda kullanıcıları sıkıntıya sokabilir.Adobe, henüz bu alanda yolun başında olduklarını ve konu üzerinde iyileştirmeler yapacaklarını belirttiler.
Diğer önemli eksik ise, dosya yükleme için Türkiye’deki upload hızlarının yetersiz kalması.
Fiyatlar avantajlı mı?
Tüm bu avantajlardan sonra sıra geldi fiyatları açıklamaya.
Satışlarına Mart 2013’te başlayacak olan Adobe Creative Cloud hizmetinden Nisan 2013‘e kadar eski Adobe kullanıcıları, 49,99 Dolar + KDV ödeyerek, Nisan 2013’ten sonra ise tüm kullanıcılar için ayda 69,99 Dolar + KDV tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarını ödeyerek faydalanabilecekler.
Bu fiyatlar, dağıtıcıların düzenlediği kampanyalara göre değişiklik gösterebilecek.
Her kullanıcının bu yazılımları 2 farklı cihaza kurma imkanı bulunuyor. Ancak bu iki cihazın, aynı anda kullanılması mümkün değil.
Son bir bilgi daha; bu hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız yıllık abone olmak zorundasınız.
:: Adobe’nin bulut hizmeti için ne düşünüyorsunuz? Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.
Para tuzağı resmen her hafta neyini güncelliyorlarmış?
Aylık mı 69,99 dolar kdv
Her hafta, uygulamalara güncellemeler geliyor. Yeni özellikler. Tıpkı, tablette veya telefonda kullandığımız uygulamalara gelen güncellemeler ve yeni özellikler gibi. Para tuzağı konusunda ise iyi hesap yapmakta fayda var. Bir kutu lisansı alıp, güncelleme yapmadan çalışmak mı yoksa bu mu? İyi düşünmek lazım.
Gerek yok yine indirip kullanıcaz parasını ödeyerek tabii sonra sakata gelmeyelim 😀
yazılımı kutulu alanlar için fiyat da özellikler de uygun. özellikle yazılıma onca para ödedik diye güncelleme almayan firmaların sahiplerine laf anlatmaktan kat kat daha iyi..
Cloud olarak verimli çalışacağını sanmıyorum
Hadi herşeyi hallettik, para da var,Türkiye’de bazen normal sayfa yükleyene kadar canımız çıkıyor.İnternet hızından dolayı çoğu kimse için Türkiye’de bulut sistemi “parasını öde/ve kullanamama” oluyor.
yazının ortalarında her lokasyondan ve cihazdan demişsiniz yazının sonunda da sadece 2 farklı cihazdan kullanılabilir demişsiniz. eğer ben anlayamadıysam gerçekten özür dilerim
Her lokasyondan derken bulut hizmetlerinden bahsediyor. Kurulum sadece iki bilgisayara izin veriyor.
Ülkemizde kimse aylık 70 dolar verip üye olmaz..ancak köklü ve ileri derecede profesyonel şirketler üye olur..yoksa grafik tasarımcı, web designer ,freehand felan üye olmaz.
Korsan kullanmiyorsan cok karli program cok pahali bu durumda birsekilde kiralamis oluyorsun cok daha ekonomik ve bilgisayarinin donanimi cok farketmiyor sunucuda calisiyor program