Pilotcar’dan yerli, mini elektrikli kamyonet: P-1000 üretimine başlandı!

62

Son yıllarda tüm dünyada elektrikli araçlar devrimi gözle görülür bir şekilde devam ediyor. Büyük otomotiv şirketleri bu akıma ayak uydurabilmek için devasa bütçeler ayırmış durumda. Ülkemizde elektrikli araç projelerine ayak uydurmak isteyen girişimlerin sayısı artıyor.

TOGG’un karlı hava testinden video paylaşıldı!

P-1000, 2023’te ABD’de de satışa sunulacak

Bursa’da bulunan Pilotcar, önemli bir girişim ile adını duyuruyor. Son dönemde popülerliğini arttıran elektrikli araçlar dünyasına adım atan şirket, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürüyordu. Pilotcar, P-1000 ismini taşıyan mini elektrikli kamyonetlerin üretimine başladı.

P-1000 Elektrikli Hizmet Aracı ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise kullanılan parçaların yüzde 90 gibi büyük bir bölümünün Türkiye’den temin ediliyor olması. Böylece büyük ölçüde yerli üretim olma özelliğini gösterecek mini kamyonet, ilk etapta yılda 3600 adet üretilecek. Pilotcar’ın kurucusu Şükrü Özkılıç, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.

Arkamızda bir destek olmadan 11 yıldır kendi imkanlarımızla işleri buralara getirdik. Kur ve vergiler nedeniyle araç fiyatları biraz yüksek kalıyor. Fakat filo kullanımı yapan şirketler için maliyet anlamında oldukça katkı sağlıyor.

Pilotcar’ın bu girişimine yurt dışından da büyük bir ilgi var. Öyle ki P-1000 için şu anda siparişlerin yüzde 70’i yurt dışından geldi. Avrupa’da 10’dan fazla distribütörlük anlaşması yapıldı. Ayrıca P-1000’in 2023’te ABD’de de satışa sunulması bekleniyor.

P-1000 Elektrikli Hizmet Aracı özellikleri

P-1000 modeli 1870 kilograma varan taşıma kapasitesi olacak şekilde dizayn edildi. 55 km/s azami sürati ve 220 kilometreye varan menzili olan araç, 7-9 saatte tam kapasiteye ulaşan şarj gücüne sahip. Rejeneratif fren sistemi ve “0” emisyon özelliklerine sahip P-1000, Alüminyum boyalı RTM tipi gövde tasarımı ile üretilecek. Taşımacılık, çöp toplama aracı gibi görevlerde kullanıma uygun tasarlanan araç, Şasi, Açık Kasa, Kargo ve Çöp Toplama modelleri olarak üretilecek

62 YORUMLAR

    • 2 x Çapsızlıktan,
      1. Patronlar vizyonsuz basit çizimlerle yetiniyorlar,
      2. Bir-iki tasarım dilini bilen tasarımcı kendini sanatkar ilan edip dünyanın parasını istemesinden
      Kaynaklanıyor

      • 1987 model Mercedes aracımı restore edip modifiye ile de biraz uğraştıktan sonra fabrika çıkışı gibi olacak şekilde yaptırmayı düşünüyorum.. 2500cc üzerindeki 1987 model aracım sıfır gibi olacak.. 55 km hız akü yenilemesi ve parça servis skntsi yerine 80 binlik aracı 80 bin daha harcayıp modifiye restore edeceğim toplam maliyet 10 b USD… Elektrikli ve 160 km hıza ulaşan bir araç 500_600 bin lira en ucuz Egea 158 binden 300 bine çıktı… 8 ay olmadan iki katına çıktı.. 10 bin USD ye tertemiz Mercedes binerim daha iyi… Gören hasta oluyor 1987 model araca sene 2022 çip kriziydi fiyat enflasyonuydu araç piyasasının içine ettiler… En iyisi restorasyon emisyon falan yok karbon ayak izimiz falan. Hikaye güneşten gelen radyasyon 20 milyon sene önce de vardı… Takarsın lpgyi doğayla barışık yada benzinli karburatorünü temizlersin yağına suyuna bakarsın yürür gidersin.. elektrikli araç piyasası ne zaman lazım? Petrol bittiğinde gaz bittiğinde şimdilik öyle birşey yok gaz bitince de petrol bitincede nükleer enerjili araç yaparsın 10 yıl motor stop etmeden sürekli enerji.. elektrikle 3 tonluk arabayı kamyonu çalıştıran spacex in sahibi Elon Musk gelmiş geçmiş en büyük kolpacı…

      • Pek öyle değil o işler. Daha doğrusu her zaman öyle değil. Her ürün, her proje, her firma farklı şekilde ele alınır. Maliyet, malzeme, üretim yöntemi, pazar vb. her şeyi baştan aşağı değiştirir. Bazen “çirkin” olması iyi bile sayılabilir, en azından “güzel” olması pek beklenmez. Tasarımcı sanılanın aksine sadece “güzel” yapmaya da çalışmaz. Mühendis grubuyla beraber neredeyse herşeyden sorumludur. Kolay iş değildir, insanı yorar, uykusuz bırakır ve öyle dünya para da kazandırmaz. Yüzlerce saat çalışır, sonra birisi çıkıp “çirkin olmuş” der, ama arkadaki hikayeyi hem bilmez hem umursamaz. Sizi bilmem ama ben 30 yıldır tasarım yapıyorum; üniversitede bunu okudum, yüksek yaptım ve hala çok çalışıyorum. Ayrıca belirteyim, pek inceleyemedim ama bu aracın tasarımı fena da değil.

        • Bence cahi insanlara cevap yapmamak lazım insanın enerjisini alıyorlar bu araca nasıl emek harcanmış nasıl yapılmış bilen yok emeğe saygı boşuna dememişler cahilden dostun olacağına akıllıdan düşmanın olsun emeği geçen herkese teşekkürler selamlar sevgiler

  1. 55 km/h nedir yahu? Niye sınırlandırıyorlar anlamıyorum. Şehir içi birçok yer 70-82 hız limitine sahip. Burada 55 ile gitmeye çalışmak büyük beceri geniş mezhep ister.

    • 90 km hız ile gittiğinde tükettiği birim pil ile 50 km hız ile gittiğinde birim pil oranı linear değil çarpan olarak artıyor bu da çok büyük rakamlar ve verimsiz pil tüketimi oluyor. En efektif olarak max bu hızda oluyor demekki

  2. Fiyat önemli ???
    Kurumlar il 2 yıllık siparişini doldurur zaten .
    Kargo firmaleı ve ufaknesnaf için bulunmaz nimet.
    Şarz süresi iyileştirlmeli 4 saate %100 şarz şart
    Mesafa 350 400 km olması gerek araç küçük sonuçta .
    Genel olarak çok iyi gözüküyor en önemlisi %90 milli olmSı çok göğsümüzü kabarttı allah yardımcıları olsun tebrikler başarılar.

  3. Çok mükemmel. Elinize sağlık. Bunu hiç bozmadan 4 kişilik olanlarınıda yapmanızı temenni ediyorum. Aynı şasiyi uzatacaksınız sadece. Aynı kalıp.

  4. Bir tane vatanseverde bu ülkedeki insanlar icin üretim yapsin Neden bu halki kimse gormuyor Bireysel cikariniz oldugunuz surece toplumsal fakir kalirsiniz Bir gun bu tutum yuzunden ALLAH FELAKET EDEN KAVIMLERI SIZLEREDE YASATACAK İNŞALLAH

  5. Herşey guzelde..buna sahip olacak olan kısiler kimler ben çok merak ettim küçük esnaf olarak 500 binin üzerinde olmasi nasıl birşey o paralara neler yapılır neler .. 500 binlik tankerle mazot alsam daha kârlı olur mazotluya devam

  6. Ben de kendi atölyem’de bir elektrikli araba yapsam çok düşük maliyetler de senin satış fiyatlarında piyasaya süreceğim şekilde çok daha kalitelisini araca ruhsat nasıl sağlarım ve Çin’deki maliyetlerle arabayı satacağım şekli piyasa araştırması ciddi bir şekilde yaptım ve bana %50 kar bırakıyor Ben otobüs imalatçısı dayım bu aracı da çok rahatlıkla yapabiliyorum küçük atölyem’de bunu yapmak istiyorum Sadece ruhsatı nasıl trafiğe çıkartırım bunun yolunu öğrenmek istiyorum şimdiki aynı maliyetlerle yapabiliyorum ama ruhsatını nasıl çıkartırım bu konuda bilgi istiyorum

  7. Ülkemizde böylesi güzel gelişmelerin olması çok güzel PİLOT CAR Fabrikasını gezdim yerinde gördüm Elektrikli Araç konusunda süre gelen bir geçmişide var güzel gelişmeler olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version