İlk olarak 1969 yılında Ay seyahati ile başlayan uzay yolculuğu için yeni hedef Mars. Özellikle Elon Musk’ın Mars seyahati konusunda ısrarı sonrası NASA’da uzun vadeli de olsa bu projeye yeşil ışık yaktı. Çin hatta Hindistan’ın da hedefleri arasında Mars yer alıyor. Bir İngiliz girişimi ise Mars seyahati için plastik atıkları kullanmanın peşinde. Şirketin bu roket projesi, nükleer füzyonla çalışan Mars roketi projesinin de ilk adımı.
İngilizlerden Mars seyahati için plastik atık kullanan roket
Atıklardan enerji elde etmek yeni bir fikir değil. Ancak ilk defa atıklardan elde edilen yakıt, uzay seyahatine konu oluyor. İngiliz Pulsar Fusion adlı şirket, kısmen plastik atıklarla çalışan bir roket motorunu test etmeye başladı.
Şirketin amacı ise plastik atıklardan da güç alan bu roketle uzay seyahatlerini daha sürdürülebilir hale getirmek. Ancak Pulsar Fusion’ın asıl amacı adından da anlaşılacağı gibi nükleer füzyon motoru ile Mars seyahati gerçekleştirmek.
Plastik atıklardan yakıt üretme fikri ise yeni değil. Bu konuda daha önce Virgin Galactic 2014 yılında denemeler yaptı. Ancak gerçekleşen denemeler başarısız oldu. Pulsar Fusion şirketi ise plastik atıklardan elde edilen yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve nitrojen oksit karışımı hibrit bir yakıt kullanıyor.
Mars’ta yaşam izleri keşfedilmiş olabilir!
NASA'nın Perseverance aracı, Mars'ta yaşam izleri olabilecek kimyasal yapılar içeren bir kaya keşfetti. İşte detaylar!Bu hibrit yakıtta yer alan HDPE plastik şişeler, borular gibi atıklardan elde edilebilen bir yakıt türü. Pulsar Fusion, roketin ilk statik testlerini tamamladı. İngiliz Savunma Bakanlığı askeri üssünde gerçekleşen testlerde roket başarılı sonuçlar elde etti.
Pulsar Fusion, plastik atıklarla çalışan bu roketi ilk olarak uydu fırlatma ve insanlı ay görevleri için geliştirme hedefinde. Şirketin kuruluş amacı ise nükleer füzyon motoru ile çalışan bir uzay seyahatini mümkün hale getirmek. Şu an için geliştirme aşamasında olan proje ile Mars seyahati gibi uzun yolculuklar yüzde elli oranda daha kısa sürecek.
Ancak nükleer füzyon teknolojisi henüz kararlı bir yapıda değil. Buna karşın Pulsar Fusion firması, dört yıl içinde nükleer füzyonla çalışan hiper hızlı bir tahrik motoru üretmeyi hedefliyor.
Peki sizce nükleer füzyon teknolojisi gerçekten de dört yıl içinde hayatımıza girebilir mi? Yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz.
Hangi enerji kullanılırsa kullanılsın dış itki ile hareket eden tüm hava ve uzay araçları aptalca ve ilkeldir. On yıla yakın bir zamandır üzerinde çalıştığım anti yerçekimi projesinde büyük bir ilerleme kat ettim. Yakın zamanda tek motorlu en güçlü anti yerçekimi motor sistemi prototipini oluşturacağımı umut ediyorum. Anti yerçekimi sistemi mini bir nükleer reaktör tarafından yada uzayda da güneş panellerinin ürettiği elektriği kullanarak çalışabilecektir. Füzyon itkisi gibi uçuk hayallere ihtiyaç yoktur. Her yorum yaptığımda yeterli fizik bilgisine sahip olmadığı halde yorumları ile bana saldıranlara da bilgi vermeyi uygun görüyorum. Anti yerçekimi günümüz uzay ve havacılık araçlarının yaptığı gibi kütle püskürtmemekte ve kütle püskürtmek yerine kütle fırlatmaktadır. Anti yerçekimi itme değil, çekme kuvveti oluşturmaktadır. Bunu da merkezkaç kuvvetinden yararlanarak yapmaktadır. Gelişmeleri bekleyiniz….
Lütfen bizlere bir bilgi takip aracı, kullandığınız sosyal medya uygulamalarından birini yazar mısınız çalışmanızı takip etmek isteriz.
Maalesef isteğinizi karşılayacak bir sosyal medya platformuna sahip değilim. Sadece X’te 2022 yılında yerde hareket etmesini sağladığım prototipin videosu mevcuttur. Anti yerçekimi konusundaki bilgileri şimdilik elimden geldiğince gizli tutma gayreti içerisindeyim. Öncelikli ve nihai hedefim önce uçan bir prototip ortaya koymak ve bu konuda patent almaktır. Daha sonra anti yerçekimi konusundaki tüm bilgilerimi dünyaya açıklayabilirim.