Reklam

Pocket Android İncelemesi

1
Reklam

Hepimizin başına gelmiştir: Telefonda, tablette ya da bilgisayarda bir internet sitesine gireriz. Sitenin kendisini ya da sitedeki bir sayfa çok hoşumuza gider. Sayfayı kaydetmek üzere bir kenara not alırız. Bazen kendimize e-posta da göndeririz. Bazen de unutur gideriz.

Eski adıyla ReadItLater yeni ismiyle Pocket bu unutkanlıkların önüne geçmek için tasarlanmış birden fazla platform desteğine sahip harika bir uygulama. Pocket isim değişikliğiyle birlikte daha şık bir arayüze ve gelişmiş özelliklere sahip oldu. Ayrıca ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan eski uygulama yerine bütün özelliklerin olduğu tek bir uygulama geldi.

Reklam

Uygulamanın bilgisayar, telefon ve tablet sürümleri bulunuyor. Birden fazla platform ve işletim sistemini destekleyen uygulamanın Android işletim sistemine sahip cep telefonları için olan versiyonunu inceliyoruz.

{pagebreak::2}

Uygulamayı kurmak için cep telefonumuzdan Google Play online yazılım mağazasına giriyoruz. Yazılımın toplam boyutu 3.7 MB. Kurulumdan sonra Pocket bizden kullanıcı adımız ve şifremizle giriş yapmamızı istiyor. Giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlıyoruz.

Pocket’i cep telefonumuza yükledikten sonra paylaşım seçeneklerimiz arasına ekleniyor. Bu sayede Twitter, internet sayfaları ya da herhangi bir adres bilgisi içeren yerde paylaş dediğimizde Pocket seçeneği karşımıza çıkıyor.

Ayrıca uygulama içinden de daha önce Pocket‘a kayıt ettiğiniz sayfaların adreslerini görebiliyorsunuz. Uygulamada kayıtlı sayfaları ilk açılışta görüyorsunuz. Bunları okundu olarak işaretlerseniz okunmuşlar içine kayıt ediliyor ve bir daha uygulamayı açtığınızda hemen karşınıza çıkmıyor (ama arşivlenerek saklanıyorlar).

Kayıt ettiğiniz sayfalarda arama yapabiliyorsunuz. Ayrıca etiket vererek daha kolay bulunmalarını da sağlayabiliyorsunuz. Öte yandan sayfalara yıldız vermek ve silmek de uygulama üzerinden yapılabiliyor.

{pagebreak::3}

Pocket’in en önemli özelliklerinden biri de tüm bu kayıtlı sayfaların anında web arayüzünden de görülebiliyor olması. Bu sayede örneğin cepten baktığınız bir sayfayı Pocket‘a kayıt ederseniz web arayüzünü açtığınızda anında karşınıza çıkıyor. Bu arada yazılımın internet adresinin getpocket.com olduğunu hatırlatalım.

Uygulama eklenen adresleri kendi web tarayıcısı üzerinden de gösterebiliyor. Ayrıca yine uygulama üzerinden de bu sayfaları paylaşmak mümkün. 

   

Girdiğiniz internet sayfalarını bir kenara not almak, gerektiğinde bu sayfaları arayıp bulmak istiyorsanız multi platform ve cihaz desteği sunan Pocket‘ın derdinize derman olacağının garantisini veriyoruz. Uygulamanın Android versiyonunun indirmek için buraya tıklayın.

:: Daha önce bu tip yazılımları kullandınız mı?

 

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version