Pocket ya da eski adıyla Read It Later, akıllı telefonlarda ve web tarayıcılarında eklenti olarak en çok tercih edilen yer imi saklama uygulamalarının başında geliyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra, çoğunlukla ilgili web sayfasında sağ tıklayıp (ya da dokunmatik ekrana bir süre basılı tutup) çıkan menüden “Pocket’e Sakla” seçeneğine tıklamak yeterli oluyor. Sonrasında bu web sayfalarını etiketlerle kategorilere ayırmanız da mümkün.
Üstelik güncellenen Pocket servisi, bundan böyle Google Hesaplar ile uyumlu çalışıyor. Bir Gmail sahibiyseniz, Pocket kullanmak için ekstradan herhangi bir hesap oluşturmanız gerekmiyor. Bir diğer yenilik ise Evernote ile alakalı. Kaydettiğiniz web sayfalarını Evernote uygulamasına yeni bir not olarak eklemek daha önceden mümkündü. Artık bunu çevrimdışı olarak da yapabileceksiniz.
Pocket, Evernote uygulamasına göndermek istediğiniz bir içeriği internet bağlantısı yokken de sıraya alıyor ve online olduğunuz anda otomatik olarak senkronizasyonu gerçekleştiriyor.
Pocket gerçekten sahane bir servis ve gün geçtikçe daha da gelişiyor. Bugün Kobo ile yaptiklari anlaşma neticesinde, Kobo e-kitap okuyucularda yüklü Pocket uygulamasi geliyor. Böylece e-kitap okuyucularin harika e-mürekkep ekranindan Pocket hesabına kaydedilmiş yazilari okumak mümkün. Sirf bu özelliğinden ötürü elimdeki emektar Sony e-kitap okuyucumu satip Kobo aldim. Pocket gerçekten medya tüketimini organize etme noktasinda cok faydali, çokça istifade edilecek bir servis.
Ben de bir an google’a resmi bir işbirliği var sanarak heyecanlanmıştım. 🙂 Hoş bana ne oluyorsa? 🙂
harika bir uygulama her yerden kullanıyorum.