Pokemon GO oyununun dünya genelinde oldukça popüler hale gelmesi, Nintendo, Niantic gibi şirketlerin de daha göz önünde yer almasına yol açtı.
Bu şirketlere ve yöneticilere dair daha fazla bilgi sahibi olan kullanıcılar, oyunla ilgili şikayetlerini şirket yetkililerinin yer aldığı platformlarda dile getirmeye başladılar.
Kullanıcı mesajları ile ilgilenen birinci kaynaklardan biri olan Niantic CEO‘su John Hanke‘nin başı şimdiki süreçte dertte gibi gözüküyor.
Pokemon GO oyununun Brezilya’da serbest bırakılmasını isteyen hackerlar, kullanıcıların hesap ve şifre bilgilerini içeren bilgilere yönelik siber saldırı düzenlediler.
Niantic CEO’su hacklendi
Hackerların son kurbanı Pokemon GO oyununun geliştiricilerinden biri olan Niantic‘in CEO‘su John Hanke oldu.
CEO John Hanke‘nin Twitter hesabını hackleyerek, bunun duyurusunu attıkları tweetler ile 16 bin takipçisiyle paylaştılar.
Daha önceki süreçte Google CEO’su Sundar Pichai, Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg, Twitter CEO‘su Jack Dorsey‘i hackleyen Ourmine adlı hacker grubunun imzasını taşıyan siber saldırının, Pokemon GO oyununun Brezilya‘da piyasaya sürülmesini odağına aldığı belirtiliyor.
Google CEO’su Hacklendi!
Facebook CEO’su Hacklendi!
Ourmine‘nın Niantic CEO‘sunun Twitter şifresinin basitliğine ilişkin yaptığı yorum, Brezilya merkezli kullanıcılar tarafından tepki çekti.
Hack grubunun Niantic CEO’sunun şifresine sahip olup olmadığı henüz kesin olarak bilinmiyor.
CNET‘te yer alan habere göre şirket ve Twitter yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındılar.
Adamlara sesşeniyorsun nail yoluyla herhangi bir iletişim ağıyla vs takmıyorlar. Olacağı bu ve gayet haklı görüyorum hackerları.
Saçma sapan birşey zaten şimdi nerede görsem, karşıdan karşıya geçerken bile sağına soluna bakmaktan aciz tipler var eli telefonda. Yeni bir sapkınlık birkaç seneye unutulut gider. Herşeye atlayan bir milletiz.
Herkes istediğini oynar arkadaş ister dünyanın en saçma şeyi olsun kimse de karışamaz. Burada siber suçtan bahsediliyor ki anladığım kadarıyla Twitter ve Youtube'un güvenlik sistemleri baya yüksek 🙂