Reklam
    Reklam
    Drone

    Polis, Drone’u Hacklendi!

    Ülkemizde pek yaygın olmasa da, yurtdışında Drone kullanımı oldukça yaygın. Hatta bazı ülkelerde polislere ait olan Drone‘lar bile mevcut.

    Drone piyasasının kralları olarak gösterilen polis Drone’ları, çok uzun menzilden kontrol, dayanıklı yapı gibi ekstra özelliklerle dikkat çekiyor. 

    Reklam
    Reklam

    30.000 $‘a ulaşabilen fiyatlarıyla da etkileyici oldukları kadar da pahalı olabilen bu profesyonel Drone‘lar için tehlike çanları çalıyor.

    IBM‘de Güvenlik Araştırmacısı olarak çalışan Nils Rodday, tarafından bulunan yöntem ile profesyonel Drone‘lar da dahil olmak üzere, bir çok Drone modeli hacklenebiliyor.

    16-04/03/drone-hacking-1459712920.png

    Reklam
    Reklam

    2 Km uzaktan yaptığı siber saldırıyla Drone‘un kontrolünü ele geçirmeyi başaran Nils, saldırıyı ilk kez bir hacker konferansı olan Black Hat Asia 2016‘da açıkladı.

    Yaklaşık 30.000 dolar fiyat etiketine sahip profesyonel bir Drone‘u hacklemek için hazırladığı ve sadece 40 $ harcadığı ekipmanıyla dakikalar içerisinde hacklemeyi başardı.

    Yaptığı hack ile bütün dikkatleri üzerine çeken Nils Rodday, aslında açığın Drone ile kullanıcı arasındaki bağlantının şifrelenmemesinden kaynaklandığı belirtti.

    Reklam
    Reklam

    Ayrıca Drone içerisindeki mikroçipin şifrelemeye izin verdiğini fakat şirketlerin gecikme süresini düşürmek adına şifreleme yapmaktan kaçındığını da ekledi.

    :: Drone güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    9 Yorum

    1. SDN Okuru

      Başlıktaki virgül ne alaka?

    2. SDN Okuru

      mühendislik okurken Türkçe'yi unutmak…

    3. SDN Okuru

      Turkce dersinize marangoz mu girdi?

    4. SDN Okuru

      lanet olası federaller

    5. SDN Okuru

      Birader sen müh oku da software, hwware, firmware bulaşma. Kendi dilinin bile gramerine hakim değilsin, kod yazmaya kalkarsan milyon tane bug çıkar.

    6. SDN Okuru

      man in the midle atak yapmışlar.

    7. SDN Okuru

      Drone'u Yapanlar Bilerek Açık Bırakmıştır. 😉

    8. SDN Okuru

      Virgül matbaa hatası ya 😀

    Diğer yorumları gör (8) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap