Televizyona direkt olarak bağlanabilen bir NAS sistemine ne dersiniz ? Üzerinde HDMI ve optik ses çıkışı olan ve uzaktan kumanda yardımıyla multimedya verilerini 1080p çözünürlüğünde aktarabilen bir ürün ilginizi çeker mi? Hatta, SATA desteği sayesinde yeni nesil disklerle uyumlu olan ve üzerinde bulunan USB girişleri sayesinde harici DVD yazıcılarla da çalışabilen bir ürüne sahip olmak hoş olmaz mı? Tüm bunlar yetmiyormuş gibi Türkçe dil ve Türkçe alt yazı desteği de unutulmamış.
Kulağa gerçekten hoş geliyor. Ne de olsa böyle bir ürün Televizyonda mültimedya keyfini yaşamak isteyen birçok kişinin hayali.
#video_4772#
Syabas tarafından üretilen Popcorn Hour A-110, yukarıda saydığımız tüm özellikleri tek bir cihazda birleştirmeyi başaran bir medya oynatıcısı. Popcorn Hour, her ne kadar harici sabit disk görünümü ile sıradan bir ürün gibi görünse de, yakından bakıldığında durumun hiç de öyle olmadığını anında anlaşılıyor.
A-110, üzerinde bulunan birçok giriş ve çıkış sayesinde fark yaratıyor. Ürünün içine yeni nesil SATA diskler takılabiliyor. Üzerinde bulunan 10/100 Ethernet bağlantısı onun bir NAS sunucusu gibi çalışmasını sağlıyor. Ama hepsinden önemlisi, optik ses ve HDMI çıkışı (HDMI 1,3a standartını destekliemesi ile fark yaratıyor ) sayesinde kendisini benzer ürünlerden farklılaştırması.
{pagebreak::Fark Yaratan Özellikler}
Fark Yaratan Özellikler
Popcorn A-110, bir çok özellik ile ilgi çeken bir ürün. S-Video ve komponet çıkışlarının yanı sıra HDMI 1,3a arabirimi üzerinden de televizyona bağlanabilmesi bu ürüne önemli bir güç katıyor. Sinema keyfini tam yaşamak isteyen kullanıcılar için optik ses çıkışının da entegre edilmiş olması iyi düşünülmüş bir özellik.
Popcorn A-110’a 1 Terrabyte büyüklüğünde 2.5 veya 3.5 inç SATA diskler takılabiliyor. Ürün üzerinde yalnızca tek bir SATA girişi var. Soğutma sisteminin olmaması bu ürünü oldukça sessiz çalışmasını sağlıyor. Toplam iki adet USB girişine sahip olan bu ürün istenildiği takdirde harici optik sürücülerle de haberleşebiliyor.
HDMI 1,3a ve optik ses çıkışı bu ürüne büyük bir avantaj kazandırıyor. Popcorn, herhangi bir ses sistemi olmadan DTS seslerini çözebilme yeteneğine sahip.
Sigma Designs SMP8635 yonga setini kullanıyor. Bu yonga setinin başlıca özelliği mkv uzantılı dosyaları desteklemesi. Yani internet ortamından bulduğunuz yüksek çözünürlüklü video verilerini rahatlıkla oynatabiliyor. Popcorn elbette müzik (MP3, FLAC, WMA, AAC) ve resim (JPEG, BMP, PNG ve GIF) dosyalarını da oynatabiliyor. DTS, AC3 veya Dolby Digital gibi ses standartları bu ürün için sorun değil.
Popcorn’un ara yüzü herkesin anlayacağı şekilde tasarlanmış. Türkçe dil desteği burada büyük bir avantaj yaratıyor. Ürün, mültimedya verilerini oynatmakta kesinlikle zorluk çekmiyor. Sahip olduğu Ethernet yuvasından Internet’e de bağlanabiliyor. Böyle bir durumda bir çok sunucuyu üzerinde barındıran bir NAS sunucusunca dönüşebiliyor.
{pagebreak::Internet’in Nimetlerinden Faydalanabiliyor}
Internet’in Nimetlerinden Faydalanabiliyor
Popcorn A-110 ile internet’e bağlanmak mümkün. Sahip olduğu Network özelliği sayesinde bir Samba veya FTP sunucusu gibi çalışabiliyor. Ürünün diğer bir özelliği BitTorrent desteğine de sahip olması. Popcorn siz uyurken istediğiniz dosyaları otomatik olarak sabit disk’e kayıt edebilmesi iyi düşünülmüş bir özellik. Fakat bundan da güzeli YouTube, Google Video ve MetaCafe gibi video paylaşım sitelerinden video içeriklerini gösterip oynatabilmesi.
Popcorn A-110, internet üzerinde bulunan müzik, resim ve video içeriklerini kayıt edip televizyona aktarabiliyor. Flickr, Picasa, Shoutcast ve Ipodcast gibi sitelerden istediğiniz içerikleri alabiliyor. Daha fazlasını isteyen kişilere Web radyo ve IPTV desteği de sağlanmış durumda.
Popcorn’un içinde herhangi bir fan sistemi yok. Bu özellik ürünün oldukça sessiz çalışmasını sağlıyor.
Ürüne direkt olarak bir USB bellek veya USB disk bağlamak mümkün. Popcorn buradaki içerikleri otomatik olarak tanımlayıp oynatabiliyor. Bu ürünü direkt bilgisayara da takmak mümkün. USB arabirimi ile kurulan bağlantı Popcorn’u harici bir disk gibi çalışmasını sağlıyor. Ağ üzerinden yapılan bir erişim, onun bir NAS (ağ üzerinden depolama aygıtı) cihazı gibi davranmasını sağlıyor.
Bu ürüne olan talebin çok olması yüzünden, kurulu olan ana yazılım (Firmware) sürekli bir gelişim içinde. Popcorn’un web sitesinde bu yazılımı direkt indirmek ve kurmak mümkün. Kurulum isteğe bağlı olarak otomatik olarak da gerçekleşebiliyor. Ürünün ara yüzünden bunu ayarlamak oldukça kolay.
{pagebreak::Kurulum ve Kullanım}
Kurulum ve Kullanım
Popcorn’u ilk denediğimizde bize fazlasıyla zorluk çıkarttığını söylemeden edemeyeceğiz. Ürünü televizyona bağladık ve onun haberleşmesi için inanılmaz uğraştık. Ürün istediği zaman açılması hoşumuza gitmedi. Ayrıca PC ile bağlantı kurması için de çok uğraştık. Bu sorunların üstesinden, yeni ana yazılımı yükledikten sonra geldik. Popcorn bundan sonra tüm isteklerimizi karşılıksız bırakmadı.
Unutmadan söyleyelim. Popcorn format işlemini ext3 dosya sistemine göre yapıyor. Bunu yaptığınızda Windows bazlı bir bilgisayar sistemi Popcorn’u direkt olarak tanımaz. Dosya transferi için ext3 dosya sistemini tanıyan üçüncü parti bir yazılım kurmalısınız. Ya da daha kolay bir çözüm olan, ağ üzerinden dosya transferi özelliğinden faydalanmalısınız.
Aynı zamanda bir IPTV cihazı olan Popcorn, geniş bir dosya desteğine sahip. Bu ürün Mkv uzantılı dosyaları bile oynatabiliyor.
Popcorn’un USB girişine USB W-Lan cihazı takmak mümkün. Bu cihaz sayesinde kablosuz ağ ortamından faydalanabiliyor. Yalnız dikkat. Popcorn bu konuda oldukça secici davrandığını söylemeliyiz. Buna karşın sürekli bir gelişme içinde olması hoşumuza gittiği bir gerçek. Bu yüzden de Popcorn’un sitesini sürekli takip etmekte fayda var. Yüklenecek yeni eklentilerle bu ürüne önemli özellikler kazandırılması birçok kişinin hoşuna gideceğini düşünüyoruz.
Üründe beğenmediğimiz bir özellik mültimedya verilerini kısa bir bekleme sonrası oynatması. Buna ek olarak ürünün açılış süresi de benzer ürünlerle kıyasla daha fazla. NTFS dosya sistemi kullanıldığında bazı fonksiyonların kaybolması da istenmeyen bir durum.
Uzun lafın kısası. Ürünün tasarımı ve kullanılabilirliği gayet iyi. Ayrıca eklentilere açık olması da beğendiğimiz bir özellik. Uzakta kumandanın kontrolü çok başarılı. Popcorn A-110’un bu yüzden, IPTV teknolojisine şimdiden yatırım yapmak ve ev içinde bir multimedya istasyonu kurmak isteyen kişilerin kesinlikle göz ardı etmemeleri gereken bir ürün olduğunu düşünüyoruz.
{pagebreak::Teknik Özellikler}
Popcorn A-110
Medya Oynatıcısı
Yonga seti: Sigma Designs SMP8635
Bellek: 256MB DDR SDRAM, 32 MB Flash
HDMI: var
USB: 2 adet
Desteklenen disk: 1 x 1 TB SATA
Boyut: 270 x 132 x 32 mm
Ağırlık: 1 Kg
Diğer: Uzaktan kumanda
:: Bu ürüne kim rakip olabilir ki?
Bilgi için: Sancak Bilgisayar
Slm bu ürünü Türkiye’ye getiren varmı?
Başarılı bir inceleme olmuş ; bir kaç şey ilave etmek isterim.
1- Cihaz aynı zamanda bir IPTV.
2- Harici bir A/V receivere gerek duymadan DTS sesleri çözebiliyor.
3- HDMI çıkışı neredeyse en yüksek standart olan HDMI 1.3A ( Bu sayade bırakın 1080P yi ileride çıkacak 1440P ye donanımsal destek verilmiş )
4- SATA disk desteği 1TB ile sınırlı değil , 1.5TB (Şu an ben dahili 1.5TB kullanıyorum) hatta 2 TB (yazılım desteği ile) bir PCH kullanıcısı olarak ilave etmek isterim.
5- Bırakın torrent desteğini CSI ile bu cihaz ile Rapidshare , Netload , Megashare ve Emule vb.. gibi bir çok popüler download sitesinden veya paylaşım programlarından download yapabilirsiniz.
güzel ropörtaj.
Bu güzel açıklayıcı video için teşekkür ederim.
Gerçekten denemeye değer bir media tank.
birde cihazı türkiyeye getirebilseler. bu kadar telep olan cihaz hiç bi yerde yok !!!
srt ,vob gibi altyazı dosyalarını filmle birlikte açabiliyormu acaba,bir bilen cevap verirse sevinirim
Bu ürünü Electro World mağazalarında gördüm bugün. Egreat’de vardı raflarında.
arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun
egreat 34a üstünde popcorn a110 yazılım var ben ayarları yaparken kurulum-tuşlar acık yaptım şimdi hiç bir ayar yapamıyorum
ne yapmam gerek yardımcı olusanız sevinirim ayhan