Powerbank nedir? Öncelikle bu soruyu cevaplandırmak gerekiyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber, mobil cihazlar büyük bir ivme kazanmış durumda. Günün her saati kullandığımız akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazların şarj süreleri bazen yeterli olamayabiliyor. İşte Powerbank tam bu noktada devreye giriyor. Peki, satın alırken en iyi Powerbank nasıl seçilir?
Powerbank alırken dikkat etmeniz gerekenler
Powerbank seçerken belli başlı kurallara dikkat etmeniz gerekiyor. Evet alacağımız cihazın performanslı bir ürün olmasına dikkat etmeliyiz ama her şeyin başında güvenliği düşünmemiz gerekiyor. Bu yüzden powerbank satın alırken, uygun fiyatlı ürün seçerken bile markanın güvenilirliğine dikkat etmemiz gerekir.
Aradığımız ürünü seçerken dikkat edilecek en önemli başlıkları, mAh değeri, güç çıkışı, verimlilik gibi başlıklarla sıralayabiliriz. İsterseniz bu maddelerden en önemlilerden biri olan mAh değeri ile yazımıza giriş yapalım.
Powerbank mAh değerleri
Öncelikle alacağınız Powerbank için hangi mAh seviyesinde bir powerbank alacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Saatte depolanan mili amper miktarını bizlere gösteren mAh değeri, mobil cihazların satın alımında da önemli bir karar kaynağını oluşturuyor.
Powerbank ile hangi cihazları şarj edeceğinizi iyi iyi düşünün. İhtiyacınıza göre bir ürün satın alacağınız için seçtiğiniz powerbank bu cihazların gereksinimlerini karşılamalı. Genellikle powerbank ile akıllı telefonlarımızı şarj ederiz. 3000 mAh batarya kapasitene sahip bir akıllı telefonu 3. kez tam şarj edebilmek içni 10400 mAh kapasiteye sahip bir powerbank gayet işinizi görecektir. Alve üzerinde mAh değerlerine göre powerbank’leri karşılaştırabilir ve kararınızı verebilirsiniz.
:: Powerbank’leri mAh değerlerine göre Alve.com üzerinde karşılaştırın.
{pagebreak::2}
Powerbank şarj etme hızları
Cihazlarınızı şarj etmek dışında, onları ne kadar hızlı şarj ettiğiniz de inanılmaz önemli. Bundan 2-3 sene öncesinde olsa, 1A çıkış veren cihazları tercih edebilirdiniz. Ama içinde bulunduğumuz dönemde tem akıllı telefon batarya kapasiteleri çok arttı, hem de UBS Type-C‘nin yaygınlaşmasıyla telefonları şarj etme süreleri kısaldı.
Bu yüzden powerbank alırken 2A‘nın altına düşmemenizi öneriyoruz. Alve üzerinde 2A çıkışa sahip cihazları karşılaştırabilir ve size uygun powerbank’i seçebilirsiniz.
:: 2A Powerbank’leri Alve.com üzerinde karşılaştırın.
{pagebreak::3}
Powerbank üzerinde bulunan çıkışlar önemli
Alacağınız ürünün üzerindeki çıkışlarda sahip olduğunuz mobil cihazlara göre olmalı. Hem tablet hem de akıllı telefon kullanan biriyseniz bazen tek USB portlu bir powerbank ihtiyacınız olan enerjiyi size veremeyebilir. Bu yüzden üzerinde 2 adet 2A’lık güç çıkışı bulanan modeller arasında seçim yapabilirsiniz. Alve üzerinde seçtiğiniz modelleri karşılaştırabilir ve en doğru kararı kolayca verebilirsiniz.
Merhaba Huawei mate 8 incelemesi yok acaba yapar mısınız rica etsem
O kapasitelerin 5 volta dönüştürüldüğünde daha da düştüğünden bahsetmeden böyle bir yönlendirme yapmak çok yanlış. 3000mAh bataryayı 10000 lik bir Powerbank in doldurma ihtimali yok. Arkasında 3.7 volt 10.400 mAh yazan bir cihaz bunu 5 volt a çıkarmak zorundadır . Dönüşüm esnasında tam verimlilik almak diye birşey yok zaten . Gerçekte 2 tam şarj eder diye düşünülebilir.
Şok marketlerde 20₺ ye 6000 mah power bank var 3000 mah da 15 ₺ ye
Asus Zenpower 10050 kullanıyorum. iPhone 7 Plus'ımı hiç bir zaman 3 kere şarj etmedi. 10.000'i 3'e böl şeklinde hesaplanan basit bir işlem değil tabii bu. Bunun dışında Asus'un performansından yine de gayet memnunum. Sadece zaman zaman arkadaşlarımlayken biri daha telefonunu şarj etmek istediğinde tek çıkışa sahip olması olumsuz bir özellik. Onun yanısıra da kısa bir lightning kablosu ve kendine ait şarj adaptörü olsun isterdim. Ben iPad adaptörümle şarj ediyorum Zenpower'ı. Fakat bu iPad adaptörüme zarar veriyor mu emin değilim
xiaomi 10000 al geç ömürlük valla iyiki almışım
Xiaomi 10400'lik Powerbankdan alın en iyisi fiyatıda gayet iyi
Mi 16000 var 1 hafta sorunsuz yetiyor Sony telefonuma
Teknik veriler yanlış, bilmeyenlerin elinden çıkmış bir yazı. En iyi markalar bile 10.000 mAh bataryanın ortalama 6500 verebildiğini yazarken (nedeni ürün sayfalarında dahi açıklanırken) 10'u 3'e bölmek "satın alma rehberi"ne doğrudan yazmak… Sonra koruma özelliklerinin hiç mi kıymeti yok?
Gercek sony power banklardan alin.
Samsung ve Ttech olmamasına dikkat etmek lazım
batarya da en iyisi ve en güvenlisi sony.
Kaç mah alırsanız u ini kullanacağınızı düşünebilirsiniz yuvarlak hesap
En iyisinde bile verim %68-69 , daha fazlasi yok. 10.000 mA ile 3 defa sarj H-A-Y-A-l. 2 tam yapar, 3. de %40'a bile getiremez 3.000mA teli.
ANKER
Ben 10 TL aldim 1 senedir kuĺaniyorum gayret memnunum
Anker derim dünyada 1 numara ve fiyatlarda 20.000 mah ın üzerine çıkmadıkça uygun
Hani Olur Ya garantili olsun faturalı olsun vs vs dersiniz.. işte ozaman sakın ama sakın GREENTECH markasını tercih etmeyin !!! maksimum ömürleri 2 ay. Bu 2 ayda 3 kere anca kullanmışımdır. Garanti ise berbat oğlu berbat. Daha önce 2 kere daha türkiyeden garantili ürün aldım Hepsi Rezalet! SAKIN AMA SAKIN ALMAYIN !
Şimdi ise 85 TL verdim Yurtdışından SD QuickCharge 3.0 destekli AUKEY Aldım 5000 mAh. Bizim ülkemiz bu yüzden adam olmuyor. Bu dolandırıcılıkla bi halt olmaz bizden! Ne varsa Yabancılarda var…
En iyisi Xiaomi… 😉
a101 in 4400mahlık powerbankını kullanıyorum iphonemi iki defa şarj yapıyor çooook memnunum 16tl ye almıştım
güvenlik namına hiçbirşey yazmayıp güvenliğine dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyarmanız müthiş olmuş.