Project CARS 2 her açıdan önemli bir yapım. Geçtiğimiz yıllarda çıkan ilk oyun, özellikle problemleriyle gündemde olsa da, simülasyon severler arasında kısa sürede hayli popüler olmayı başardı. İlk oyunun sorunlarını gören ve bu sorunların üzerine giden Slightly Mad Studios, yepyeni bir oyun ve yepyeni bir çehre ile karşımızda. Project CARS 2 inceleme ile beraber bu farklara yakından göz atıyoruz.
Xbox One X inceleme!
Xbox One X inceleme videosu ile karşınızdayız. Dünyanın en güçlü konsolu olarak lanse edilen Xbox One X ne kadar iyi bir cihaz? Hep beraber görelim.İlk oyunun en büyük eksilerinden biri menü sistemiydi. Özellikle kariyer modunun üzerine çalışılması ve geliştirilmesi gerekiyordu. İşte bu noktadan işe başlayan geliştirici firma menü sistemi üzerinde geliştirmelerde bulunmuş. Menüler ve ilerleyiş ilk oyunda gerçekten de kafa karıştırıcıydı. Oyunu öğrenmeden önce, bir de menüye alışmanız, onun püf noktalarını çözmeye çalışıyordunuz.
Bu kez herkesin alışık olduğu bir arayüzle karşımızda Project CARS 2. Standart ızgara stili menüler, oyun içerisinde gezinmenizi kolay hale getirirken, yarış oluşturma ve diğer işlemler son derece modern ve şık kullanım tecrübesi sunuyor.
Project CARS 2 inceleme
Sıfırdan başlamak istediğinizde onlarca yetenek, kalıp ve ayar arasında kolayca seçimlerinizi yapabiliyor ve ayarları karıştırma korkusu yaşamıyorsunuz. Disiplinlerin bu kadar rahat belirlenmesi ve oyuna aktarılması sayesinde Kariyer Modu artık hantal ve şişkin görünmüyor.
Diğer büyük bir fark ise oynanış tarafında karşımıza çıkıyor. Önceden gamepad kullanarak yarış kazanmak ve oyunda başarılı olmak gerçekten çok zordu. Eh, herkes gidip kendine sağlam bir yarış seti alamıyor. Hal böyle olunca Project CARS 2 için insanların en büyük beklentilerinden biri de doğru bir yarış düzeni ve gamepad hassasiyeti olmuştu.
Bu durum artık değişmiş gibi görünüyor. Elbette her araç için defalarca pratik yapmalı, ayarları ile uğraşmalı ve yarışlarınız için oluşturacağınız profilleri kaydetmeniz gerekiyor. Ama en azından doğru dürüst bir oyun tecrübesi için illa ki bir yarış direksiyonu satın almanız şart değil.
Project CARS 2 inceleme – Oynanış
Alışmak derken; evet, yine ilk oyunda olduğu gibi inanılmaz bir detay seviyesi sizleri bekliyor. Kırma bir simülasyon oyunundan bahsetmiyoruz burada. Project CARS 2’de her bir araç için yukarıda da söylediğim gibi defalarca, durmadan pratik yapmalı ve size en uygun profili oluşturmak zorundasınız. Yoksa ne kariyer modunda, ne de arkadaşlarınızla yaptığınız yarışlarda başarı şansınız yok.
Ayrıca ben her aracı sürmeliyim diye bir zorunluluğunuz da bulunmuyor. Tüm araçların açık olduğu bir oyundan bahsediyoruz. Hangisi sizin sürüş stilinize uygunsa onu seçmeniz gerekiyor. Bu gerçekten de büyük önem arz ediyor. Devasa kariyer modu, sizi ödüle boğan harika yarışlar ile birleşinde yapım keyfine doyum olmuyor.
Sonuç olarak Project CARS 2 hakkında sayfalarca, durmadan yazsak bile bazı şeyler eksik kalacaktır. Simülasyon tutkunları için yarış tutkunu bir stüdyo tarafından geliştirilen bu güzide yapım, türe biraz bile ilgi duyuyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir yapım olmuş. Özellikle grafikleri, gerçekçi ses efektleri ve eşsiz araç sürüş mekanikleriyle tüm rakiplerinin bir adım önünde durmayı başarıyor. Project CARS 2 PS4, Xbox One ve PC için satışa sunuldu.
Project CARS 2 sistem gereksinimleri
Minimum sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 10 (+ 7’nin özel versiyonları)
İşlemci: 3.5 GHz Intel Core i5 3450, 4.0 GHz AMD FX-8350
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: GTX680 veya aynı değerde bir ekran kartı
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 uyumlu ses kartı
Önerilen sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel i7 6700K
Bellek: 16 GB RAM
Ekran Kartı: NVidia GTX 1080 veya AMD Radeon RX480
DirectX: Sürüm 11
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 uyumlu ses kartı