Reklam
    Reklam
    PlayStation

    PS5’in 5 yıllık satış tahmini açıklandı!

    Sony'nin bu yılki PS5 için hedefi, mali yıl sonuna kadar 15 Milyon satmak istemesi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zor duruyor...

    Sony’nin bu yılki PS5 için hedefi, mali yıl sonuna kadar 15 Milyon satmak istemesi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zor duruyor ama pazar araştırmaları bunu gerçekleştireceğini söylüyor. Sony’nin asıl amacı PS4’ün ilk yılındaki satış başarısını geçmek.

    PS5’in 300 Milyon’dan fazla satması bekleniyor

    Rakuten Menkul Kıymetler Ekonomik Araştırma Enstitüsü’ndeki Japon analist Norio Imanaka yayınladığı bir makalede, PlayStation 5‘in önümüzdeki 5 ile 6 yıl içinde 300 Milyon’dan fazla satmasını bekliyor. Imanaka’ya göre PlayStation 5 ilerleyen zamanlarda bir çok e-spor oyuncusunun vazgeçilmezi olacak. E-spor konusunda PC ön konumdayken PlayStation 5, e-sporcuların vazgeçilmezi olacak. Imanaka bu durumu şöyle özetliyor.

    Reklam
    Reklam

    NBA hayranlarının Nike‘tan ayakkabı beklediği gibi, e-spor oyuncuları da Sony‘den PlayStation 5 bekleyecek. Imanaka makalesinde, ” PlayStation 5 günümüzde profesyonel oyuncular için değil aynı zamanda amatör e-sporcular ve oyunları kafa dağıtmak için oynayan insanlara hızlı ve gelişmiş video işleme yeteneği sunuyor. Bu yüzden PlayStation 5 e-spor için uluslar arası mecrada PC‘nin yerini alacak. Bu gelişim PlayStation 5‘in satış rakamlarına fazlasıyla yansıyacaktır” açıklamasını yaptı. Makalenin devamında Imanaka satış sayısını bir üst seviyeye çıkararak PS5’in cihaz ömrü boyunca (bu süre 10 yıl olarak tahmin ediliyor) 600 – 700 Milyon adet satacağını iddia etti.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Çıkarsa olur çıkmazsa alamaz kimse hedefte tutmaz

    2. Teknoloji Dostu

      Dünya genelini bilmemde türkiyede 1 milyon satarsa öpsün başına koysun

    3. Teknoloji Dostu

      Bunların tutması için dünyada parası olan her insanın 2 tane falan alması lazım dünyanın %20sinin aç olduğunu falan unuttular heralde

    4. Teknoloji Dostu

      300 milyon zaten dünya nüfusunun yüzde 0.96sı çok basit ulaşılacak bi hedef yüzde 20 aç olması bir durum değişikliği yapmıyor araştırıp yorum yapın. 10 yaşındaki çocuğun elinde telefon var artık 🙂

    5. Teknoloji Dostu

      Ben dikital çıkar çıkmaz hemen almanyadan alcam

    6. Teknoloji Dostu

      Pc oyunculugu bitek cok sukur ona sevindim

    7. Teknoloji Dostu

      Dünya nüfusu 8 milyar küsür. Yüzde 1 bile alsa 80 milyon eder. 6 senede 600 milyon imkansız değil. Her sene ne kadar telefon satılıyor araştırın. Sonuçta ps3 ve ps4′ den de geçişler olacak. Şu fabrikalar eski dijital ürünler toplasa ve geri dönüşüme önem verseler.

    8. Anonim

      Haberde, haberin girişindeki grafiği de verseydiniz keşke. Sırf o grafik için gelmiştim halbuki.

    9. Teknoloji Dostu

      imkansız değil ama rakibi var

    10. Teknoloji Dostu

      Garibanın yüzü gene de gülmüyor ki :/

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap