Otomobil

    PSA ve Toyota’nın Üçüzleri Oldu!

    Fransız Peugeot ve Citroen markalarının oluşturduğu PSA Grubu ile Japon üretici Toyota’nın ortaklığı, yepyeni bir üçüz dünyaya getirdi. Peugeot’nun Traveller, Citroen’in Spacetourer ve Toyota’nın Proace olarak adlandırdığı, MPV özellikleri taşıyan yeni hafif ticari aracı, 2016 yılının önemli yeniliklerinden biri olacak.

    15-12/02/psa4.jpg

    Ortaklık 2020’ye kadar sürecek

    Traveller projesi için 2012 yılında ortak çalışmaya başlayan üç marka, yeni platform için 2020 yılı sonuna kadar bu planı devam ettirecek. Orta ölçekli, hem ticari hem de bireysel kullanıma uygun hafif ticari araç modelleri üretimine odaklanan bu ortaklık, Citroen, Peugeot ve Toyota’ya önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak. Önümüzdeki yıl Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilecek araçların teknik detayları ise henüz açıklanmış değil.

    15-12/02/psa3.jpg

    Hem lüks bir VIP minibüs hem shuttle hem de yük taşıyacak hafif ticari araç gibi kullanılabilecek şekilde farklı versiyonlara sahip olan Traveller, her üç marka için de Peugeot’nun Fransa’daki Sevelnord fabrikasında üretilecek. PSA ve Toyota’nın,  Aygo, C1 ve 107 modelleri için de benzer bir üretim ortaklığı bulunuyor.

    :: Traveller projesi, yeni bir Doblo olur mu?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      yerli araba modelleri arasında hafif ticari araçta umarız

    2. SDN Okuru

      citroen memo ve fiat fiorino da böyle doğmuş demek ki!

    3. SDN Okuru

      Şimdi adamlar maliyetten kaçınmak için ortak bir araç yapıp kendi logolarını basıyorlar. Üstelik dünyanın en büyük markaları. Bizde insanlar en başından niye bütün her şeyini biz tasarlayıp yapmıyoruz diyorlar? Allah akıl versin. İnşallah ticarisini de yaparlar yerli otoda

    4. SDN Okuru

      Peugeot 106 ve citroen saxo da ikiz doğmuş demek.

    5. SDN Okuru

      Ben son fotoğrafta vw transporter gördüm sanki

    6. SDN Okuru

      Aslanım seviyorum (308)

    7. SDN Okuru

      En iyisi transporter t6

    8. SDN Okuru

      Araçlar çok yakışıklı olmuş tam bir aile arabası

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network