İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Qualcomm’dan ekran altı parmak izi için yeni sensör

Qualcomm yeni nesil parmak izi okuyucusu sensörünü tanıttı. Qualcomm 3D Sensor Gen 2, önceki nesille kıyaslandığında dikkat çekici geliştirmelerle geliyor.

Deniz Keskin

okunma

Qualcomm’dan ekran altı parmak izi için yeni sensör

Yeni nesil akıllı telefonlarda bir süredir kullanılan ekrana entegre parmak izi okuyucu için Qualcomm’dan yeni bir geliştirme geldi. Qualcomm, 3D Sonic Sensor Gen 2 adını verdiği yeni nesil ekran için parmak izi sensörünü duyurdu.

Qualcomm tarafından duyurulan yeni sensör, yüzde 50 daha hızlı

ABD menşeili Qualcomm, yeni nesil parmak izi okuyucu sensöründe; parmak izi okuma alanı ve hız noktalarında büyük geliştirmeler sunuyor. Şirketin yeni sensörü, bir önceki nesille kıyaslandığından, yüzde 77 oranında daha fazla alanda parmak izi tanıması yapabiliyor.

Qualcomm 3D Sensor Gen 2 ile dikkat çeken bir diğer geliştirme de hız noktasında oldu. Firmanın yeni teknolojisi, bir önceki nesilden yüzde 50 daha hızlı şekilde parmak izi tarayabiliyor. Bu sensörün ilk neslinde görülen güvenlik sorunlarının da çözüldüğü belirtildi.

Qualcomm

3D Sensor ilk nesli, 2018 yılında, Galaxy S10 ve Note 10 cihazlarıyla kullanıcıların karşısındaydı. Bu cihazlarda ilk etapta; başka parmak izleriyle de açılma gibi güvenlik sorunları görüldü ancak akabinde yayımlanan güncellemelerle sorun giderildi.

Qualcomm yeni nesil parmak izi okuyucusu Galaxy S21 ile gelebilir

Yeni nesil sensörünü tanıtan Qualcomm, bu teknolojiye sahip ilk telefonların 2021’in ilk çeyreğinde geleceğini belirtti. Samsung Galaxy S21 serisinin de 14 Ocak’ta tanıtılacak olması nedeniyle, yeni sensörün S21 serisinde görülebileceği yorumları yapıldı.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.