Eyaletlerde ulusal bir güvenlik tehdidi olarak etiketlenen Huawei, mayıs ayının ortalarında Amerika Birleşik Devleti Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye eklendi. Bunun sonucunda, Huawei ABD’deki tedarik zincirine erişemezken, Samsung da dünyanın en büyük telefon üreticisi olma yolundaki önemli bir rakibi geride bırakmış oldu. Huawei’nin tedarikçilerinden biri de Qualcomm’du. Son olarak, Qualcomm Huawei ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Huawei işlemci bağımlılığını bitirmekte kararlı!

Huawei işlemci bağımlılığını bitirmekte kararlı!

Huawei telefonlarında Kirin işlemcilerini kullanıyor olsa da, Qualcomm ve MediaTek ile çalışmaya devam ediyor. Ancak, Huawei işlemci bağımlılığını sonlandırmakta kararlı.

Qualcomm Huawei ile devam etmek istiyor

Google’ın yanı sıra Huawei ile ilişkilerini kesmek zorunda alan şirketler arasında Intel, Qualcomm ve Micron da yer alıyordu. Huawei’nin geçen yıl ABD’den bileşen ve yazılım tedarik etmek için 11 milyar dolar harcadığını düşündüğümüzde tüm ABD’li şirketler için önemli bir kaybın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek verecek olursak, Huawei geçen yıl Micron’un en büyük müşterisiydi. Aynı şekilde Qualcomm için de önemli bir müşteriydi. Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf geçen günlerde Huawei ile ilgili açıklamalarda bulundu. Qualcomm Huawei ile uzun vadeli bir sözleşme imzalamak istiyor.

Mollenkopf, Huawei ile uzun vadeli bir anlaşma istediklerini açıkladı ancak bunun ABD Başkanı Donald Trump’a bağlı olacağının da altını çizdi.

Qualcomm’un şu sıralar Huawei’ye hangi bileşenleri sattığı tam olarak bilinmiyor, ancak telefon üreticisinin amiral gemisi olmayan bazı modellerinde Snapdragon işlemcileri kullandığını biliyoruz.

Diğer taraftan Huawei’nin TSMC tarafından üretilen kendi Kirin işlemcileri de bulunuyor. Bu işlemciler için tasarımlarının lisansları İngiltere’deki ARM Holding’ten alınıyor. Bu bir Amerikan şirketi olmasa da temelde ABD teknolojisini kullanıyor ve bu şirketin de mayıs ayında Huawei ile ilişkisini kestiği biliniyor.

Neler olmuştu?

Mayıs ayında kara listeye alınan Huawei için 90 günlük süre verilmişti. Bu süre zarfında, Huawei ile iş birliği olan Amerikan şirketleri bu ilişkileri sürdürmek için geçici bir lisans aldı. Belirtilen 90 günlük süre dolduktan sonra, özel bir lisans isteyen 130 şirket için daha ikinci 90 günlük süre başladı.

Son olarak, yakın zaman önce en yeni amiral gemisi modellerini tanıtan şirket bu modellerinde Google’ın servislerinin kullanılmadığı açıkladı. Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinde Google Play Store, YouTube, Gmail ve Google Haritalar gibi uygulamalar kullanılmıyor. Bunun yerine telefonlarda Huawei’nin AppGallery ismini verdiği kendi uygulama marketi yer alıyor. Buradan benzer uygulamaları indirmek mümkün.

Huawei Mate 30 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Huawei Mate 30 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Huawei'nin uzun süredir beklenen amiral gemileri: Mate 30 ve Mate 30 Pro tanıtıldı. İşte Huawei Mate 30 özellikleri ve fiyatı gibi merak edilen tüm detayların cevabı!