Mobil donanım üreticilerinden Qualcomm, gelecekle ilgili planlarını açıkladı. 5G ve Türkiye çalışmalarının da yer aldığı açıklamada, oldukça ilginç bilgiler yer alıyor. Kurulduğu günden beri 300 binin üzerinde patenti olan Qualcomm, mobil alanda birçok yeniliğe öncülük ediyor.
Bunlardan bir taneside 2002 yılında patenti alınan tuş kilidi. Bunun dışında uçak modu, uçakta wi-fi, 3G, LTE ve Assisted GPS gibi birçok patent de Qualcomm imzası taşıyor.
:: Snapdragon 820 Herkesi Tokatladı! VİDEO
:: Snapdragon 820 Coşturuyor
Mobil cihaz ve şebeke tarafında çeşitli yenilikler, bütün hızıyla devam ediyor. 2007 yılından günümüze kadar sürekli gelişmeye devam eden mobil cihazlar, artık hayatımızın bir parçası oldu. Akıllı baz istasyonlarına yönelik çeşitli çalışmalar yapan Qualcomm, bu cihazlar ile LTE ve wi-fi sinyallerini birleştirerek yüksek hızlı veri transferi sunmayı planlıyor.
5G için yatırımlar yapan Qualcomm yetkilileri, henüz alt yapının yetersiz olduğunu ve bu teknolojinin 2020 yılından önce kullanıma sunulamayacağını belittiler.
Her sene patent miktarını yüzde 32 arttıran Qualcomm, bu patentleri diğer firmalarla da paylaşıyor. Qualcomm patentlerini paylaşırken 3 farklı yöntemden yararlanıyor. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkün; lisanslama – paylaşma – çipset.
2015 yılında 932 milyon çipset üreten firma, 2016 yılında Çinli üreticilerin pazar payının artması ile bu rakamın yükseleceğini belirtiyor.
Qualcomm, 2017 yılı için mobil veri kullanımının 1000 kat artacağını ve şebekelerin henüz bunun için hazır olmadığını iddia ediyor.
Qualcomm’a göre gelecek sene 4.5G‘ye geçecek olan Türkiye’yi, birçok yenilik bekliyor. Akıllı ev, akıllı şehir, sağlık ve eğitim alanlarında yapılacak olan yenilikler kullanılmaya başlanacak. Önümüzdeki sene amiral gemisi modellerde kullanılacak olan Snapdragon 820 işlemcisi, eski nesillere oranla birçok yenilik barındırıyor. Snapdragon 810 modeline oranla yüzde 40 daha fazla performans veren ve daha az güç tüketen işlemci, 60‘ın üzerinde cihazda kullanılacak.
Qualcomm Türkiye Ülke Müdürü Barış Ruacan ile yaptığımız röportaja aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.
#video_10419#
:: Qualcomm’un sahip olduğu patentler ve geleceğe yönelik çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
3.21 saniyede 220 mi dedi bana mı öle geldi 🙂
hadi bakalım ısınma olmazsa süper bir işlemci olacak…
Öncelikle mobil telefon işlemcilerin in data (internet) hızı iyi değil bunun için iyi bir chip üretmesini bekliyorum, artık bilgisayarlarla mobil telefonlar eşit hızda bağlanmalı biri yavaş biri hızlı artık mobildende hızlı data bağlanma adına çok iyi bir hizmet sunmalı artık.
yeni teknolojilerini test edip bize duyurduğunuzda konuşalım bence şuan konuşmak için çok erken.