Snapdragon 855 ile amiral gemilerinde 5G dönemini başlatan ve en güçlü mobil işlemcisi olan Snapdragon 865’de X55 modeme yer veren Qualcomm bu kez üçüncü nesil 5G modemi Snapdragon X60 ile kullanıcıların karşısına çıktı.
5 nm fabrikasyon süreci üzerine inşa edilen ilk 5G modem olan Snapdragon X60 hem mmWave hem de Sub-6 desteğine sahip. 7.5 Gbps indirme ve 3 Gbps yükleme hızına ulaşabilen X60, X55 ile benzer şekilde küresel desteğe sahip.
6G için çalışmalar başladı! Dudak uçuklatan hız
5G teknolojisi ABD, Güney Kore ve İngiltere'nin yanı sıra sadece birkaç ülkede kullanılıyor. Bu teknolojisinin ülkemize ne zaman geleceği bilinmezken, 6G teknolojisi için ön çalışmalar başladı.Qualcomm Snapdragon X60 5G özellikleri
Bu kapsamda hem TDD hem de FDD ağlarında çalışan modem 4G LTE’nin yanı sıra eski 3G ve 2G bantlarını da destekliyor. DSS – Dinamik spektrum paylaşımı operatörlerin LTE bantlarını daha yüksek ağ hızları için yeniden kullanmasına, bu sayede 5G dağıtımını hızlandırmasına izin veriyor.
Qualcomm’un yeni modeminin desteklediği bir diğer özellik olan VoNR ise 5G bağlantısı üzerinden yüksek kaliteli ses aktarımı gerçekleştirilmesini sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak daha küçük bir kaplama alanına sahip güncellenmiş QTM535 mmWave modülü daha ince telefon profillerinin önünü açıyor.
Qualcomm Snapdragon X60 5G modemi 2021 yılının başlarından itibaren telefonlarda görebileceğiz.
Saniyede 7.5 GB dosya indirmek demek internet paketini anında bitirmek demek.
ne kadar saçma bir düşünce, 7.5 gb dosyayı 10 saatte indirse bitmeyecek mi paketin ?
Neresi sacma. Daha hızlı içerik tüketeceksin ve kota dayanmayacak. 3g de 2gb_4gb tarife kullanıyorduk. Şimdi 15 gb tarife kullanıyoruz.
Snapdragon 400 serisine gelirse iyi olur
Teknoloji şirketleri çok menfaatci isterlerse bu işlemci ile çıkabilir telefonlar
Şu x60 işlemcinin içinde değilse x60 olmayan xiaomi 4g telefonları tercih ederim sebebi pil tasarufu ,ısı düşüklüğü , para tasarufu
5g nin amacı kota sınırlamasını kaldırmak. Bant genişliği arttıkça servis sağlayıcı şirketler kotayı kaldıracak alt yapıya sahip olacak. Kotanın sebebi eş zamanlı internet tüketimin de bant genişliğini kontrol altında tutmak.