Quick Charge 4.0 detaylanıyor

24

Qualcomm Snapdragon 830 çipsetiyle birlikte, Quick Charge 4.0 teknolojisi de mobil cihaz kullanıcılarının hayatına giriş yapacak. İşte Quick Charge 4.0 teknolojisiyle ilgili ortaya çıkan yeni detaylar.

Note 7 olayı Qualcomm’u mu vurdu?

Quick Charge 4.0 ile birlikte 28W desteği

Bir aksesuar üreticisinden alındığı belirtilen bilgilere göre, Quick Charge 4.0 teknolojisi 28W’a ulaşan hızlı şarj değerlerine destek verecek. Gelecek hafta resmî duyurusunun gerçekleştirileceği söylenen teknolojiyi destekleyecek yeni şarj adaptörlerinin 5V4.7A~5.6A, 9V/4A veya benzer konfigürasyonlara destek sunacağı da bilgiler arasında.

Yeni nesil hızlı şarj teknolojisi, tabii ki daha fazla güç verdiği bataryaya herhangi bir zarar vermemek üzerine kurulu. Kullanılan mobil cihazın bataryasının alabileceği güç miktarını akıllıca tespit eden teknoloji, buna göre enerji düzeyini ayarlıyor ve bataryanın ısınmasını önlüyor.

Teorik olarak, daha büyük boyuttaki bataryaları bile hızla şarj edecek olan Quick Charge 4.0’ın öne çıkan özelliği ise INOV adlı bir teknoloji. Açılımı, Optimum Voltaj için Akıllı Müzakere olan bu teknoloji, cihazın şarjına ince ayarlar yapıyor. Quick Charge 3.0 teknolojisini hatırlamak gerekirse, 2750 mAh bir bataryanın yüzde 0’dan 71’e şarj olması 30 dakikada gerçekleşiyor.

Quick Charge 4.0 teknolojisini destekleyen Snapdragon 830 çipsetli ilk akıllı telefonların, 2017 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

:: Qualcomm’un Quick Charge 4.0 teknolojisi ile ilgili görüşleriniz neler?

24 YORUMLAR

  1. Şarj teknolojisi çok iyi gelişti (apple hariç) ama batarya kapasitesi artırmak yerine yeni bi iç yapı üzerinde calisilsa ve 1 saatte tam şarj olup 1 hafta giden bataryalar falan üretilse efsane ötesi olurdu.

  2. Hayır yani tamam 3.0 yeterli neden 4.0 yapıp insanların hayatını tehlikeye atiyosunuz anlamıyorum. Şimdi bu 30 dk da %100 sarj edecek sonra bumm. Patladi çatladı olacak. Ne gerek var.

  3. hızlandı şarjlar ama hala kapasite artıracak yeni bir teknolojiye geçemediler ya ona yanıyorum. yani öyle bir teknoloji bekliyor ki insan, küçücük bir batarya ile bile 1 ay 2 ay gitsin istiyor tek şarjla. ama hep yerinde sayıyor pili büyütmek dışında.

  4. Apple hızlı şarj olayının risklerinin farkında bu yüzden seyirci kalıyor bu teknolojiye. Ne zaman risk azalır veya tamamen ortadan kalkar o zaman getirir bunu cihazlarına.

  5. Usb 3.1 teknolojisi içersin. Versinler 20 Voltta 5 amperi, dayasınlar 100 watt'ı. Aslında zor değil. Sadece mikro pil teknolojisini nanoya indirip pilleri daha fazla hücreye bölersek pil ömrüne hiçbirşey olmaz. Ancak daha iyi bit pil kontrolcüsü koymamak gerekir ve üretim maliyeti iki kat artar ancak pilin dayanıklılığıda aynı oranda artar. Notebook bataryasının minyatürü gibi düşünün.

  6. Apple'ın hızlı şarj kullanmamasının tehlikeyle alakası yok. Saçmalamayın ne tehlikesi? Şimdiye kadar niye iphonelar patladı o zaman? Hızlı şarj yoktu onlarda? Ya bi gidin işinize cahil cahil konuşmayın yıl olmuş 2016 hızlı şarjın olmamasını destekleyen zihniyet vae burada

  7. Ya bence hizli sarj 3.0 bile gayet hizli.suan daha hizli sarj etmeye gerek yok bataryaya daha az zarar verecek ve sarj olurkende firin gibi olmayacak hale getirmeye calissalar daha mantikli.

  8. O ihtimalleri düşünmüyor mu diyen arkadaş koskoca Samsung note 7 ile imajını bitirdi düşünmüş olsalardı böyle bir hata yapılmazdı.

  9. Hepiniz elektrik elektronik mühendisiniz sanki adam lityum pilden anlamıyor gelmiş burda hızlı şarjı destekliyor kardeşim kullandığın pil teknolojisi gelişmediği sürece hızlı şarjın tehlikeden başka bir şey getirmiyor adaptörün içinde bulunan kondansatörün görevinden tut telefonundaki şarj entegrenin yaptığı görevi zorlaştırıyor mikro amperlik bir hata bile telefonunu patlatır hadi bunu da geç şarj aletiniz bozulunca bile orijinalini almıyorsunuz bırakın bunu biz düşünelim siz gidin oyun falan oynayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version