Sadece bir eğitim projesi olarak çıkan, daha sonra bir fenomen haline gelen Raspberry Pi, geliştirme meraklıları başta olmak üzere pek çok teknoloji severin yakından ilgilendiği bir ürün olmuştu.
Fakat ilk nesil Raspberry Pi‘nin donanımı artık epey yetersiz gelmeye başlamıştı. İkinci nesil ihtiyacı doğmuştu. Nihayet Raspberry Pi, ikinci nesile geçiş yaptı. Karşınızda Raspberry Pi 2.
6 kata kadar daha güçlü işlemci
Yine işlemci olarak Broadcomm ile çalışan vakıf, eski nesil ARM11 işlemci yerine bu sefer 4 çekirdekli ARM Cortex A7 mimarisine sahip işlemciyi kullanmaya başlıyor.
900 MHz hızında çalışan bu işlemci, ARMv7 mimarisini ullandığı için Snappy Ubuntu Core gibi GNU/Linux dağıtımlarını çalıştırabilecek.
Windows 10 sürümünü çalıştırabilecek
Nesnelerin interneti yani internet of things için tasarlanan, farklı bir Windows 10 sürümü, ücretsiz olarak Raspberry Pi 2‘de çalışabilecek.
Yaklaşık 6 aydır Microsoft ile yoğun bir çalışma içerisinde olan vakıf, bu desteği de elde etti.
Bu hamlede normal Windows 10‘un kart üzerinde çalışacağı anlamını çıkarmamak gerekiyor. Windows 10, hem bu kartı destekleyecek hem de minik bir sürümüyle, nesnelerin interneti olarak bu cihaz çalışabilecek. Yani bilgisayarınızdan, bu minik bilgisayara bağlanarak pek çok işi yaptırabileceksiniz.
Her şey yerli yerinde
Micron tarafından sağlanan 512 MB’lık iki modülün kullanıldığı Raspberry Pi 2, 1 GB RAM’e sahip.
Board üzerinde tüm bileşenler aynı yerlerini koruyor. Yine microUSB üzerinden 5 v’luk bir akımla çalışabilecek olan Raspberry Pi 2, HDMI üzerinden görüntü aktarabiliyor.
35 Dolar fiyat etiketine sahip olan ürün, Raspberry Pi 2 B olarak adlandırılmış. İleride başka serileri de olabilir.
#video_8230#
:: Raspberry Pi 2’yi nasıl buldunuz?
kodlama kısmını görmek için bekliyorum ve kaydoldum, eğer phyton gibi html tabanlı olursa Windows 10 lot, o zaman derim ki Microsoft Linux ve android'i bitirmeye çalışıyor derim, çünkü o zaman node.js javascript, cordova kütüphanleri ve visula studio ile yapamayacağımız hiç bir şey kalmaz,
peki benim anlamadığım nokta windows 10 nereye kuruluyor? yani hdd nereye takıyoruz bunda ? ona göre cihazı alıcamda tv ye takıp media player olarak kullanmak istiyorum
BOARD UZERINDE NE ABI TURKCE KULLANIN LUTFEN
Merak edenler icin soyleyeyim isletim siistemi micro sd kart ile calisiyor. Yani dahili olarak bi depolama birimi yok.
Micro SD hafıza kartı ile kullanılıyor
Yeni Raspberry Pi ile aynı gün biz de Raspberry projelerinin paylaşılacağı, Product Hunt tadında girişimimizi bugün yayına aldık: pihunt[.]co Projelerinizi bekliyoruz!
Muhteşem bi haber!!!!
Neden böyle iskeletor gibi kasası yok
Raspberry Pi 2 gelsinde windows 10 desteği olmasa da olur. Çokta tın zaten. Baktı açık kaynak kullanımı arttı nasıl kendime döndürebilirim bu negatif etkiyi düşüncesinde…
Al işte gene sonu windows RT gibi olacak bi windows sürümü daha "internet of things" … lord of the rings çakması .. sürümün adında hayır yok… RT'li tabletler alarak yeteri kadar pişman olamayanlar bu sürümle beraber istediklerini başarıya ulaşabilirler. Ne de olsa MS için hali hazırda enayi sürüyle. Alla pulla sat.
arm tabanlı windows 10 için windows denemezki.windows rt olsada olur olmasada
Windows olayı fazla abartıldı gibi geliyor bana. Burada önemli olan cihazdaki SoC un ARMv7 e güncellenmiş olması bu sayede daha iyi bir performans ve geliştirme sürecinde daha fazla kolaylık sağlayan bir cihaz haline geldi. Sonuçta kimse alıp bunu bilgisayar olarak kullanmıyor bu bir geliştirme kartı ayrıca içinde rt olacak pek işe yarar değil ha 🙂
E, MS buna nasıl izin verecek? O zaman adamın birisi arkadaşından W10'u scard'a kurdurur. MS'e para ödemeden W10'a sahip olur!!!!