Üst seviye kameraları ile ünlü RED, akıllı telefon pazarına giriş yapacakları RED Hydrogen modeli için de oldukça iddialı. Modüler kamera sistemine sahip RED Hydrogen Geekbench puanı da bunu kanıtlar nitelikte.
Bu telefonun teknolojisi çok konuşulacak!
RED Hydrogen Geekbench performansı nasıl?
RED H1A1000 adıyla Geekbench listesine giriş yapan Hydrogen tek çekirdekte 1946, çoklu çekirdekte ise 5820 puan elde etmiş durumda. Bu puanlar akıllı telefonlar için Geekbench 4 ile elde edilmiş en iyi puanlar olmayabilir ancak cihazın 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 mobil platformu ile gelebileceğinin açık göstergesi.
Cihazın anakartı olarak msm9998 gözükürken 6 GB RAM ile geleceği de listeleme üzerinden gözükmekte. Ayrıca, cihazın kutudan Android 8.1 ile çıkacağı kesin. En yeni amiral gemileri Qualcomm Snapdragon 845 ile gelirken RED ise ilk akıllı telefonunda bir önceki nesil mobil platformu tercih etmiş. Tabii ki bunun satışlara olumsuz yansıması ihtimali oldukça yüksek.
Baştan beri RED Hydrogen modelini öne çıkaracak özellik olarak holografik içerikleri destekleyen ekran paneli gösteriliyor. Bu anlamda cihaz 3 boyutlu gözlük gerekmeden 3 boyutlu içerikleri gösterebilecek ilk akıllı telefon olacak. Modüler desteği için de support 5 bulunduran ürün, hem şirketin hem de üçüncü parti geliştiricilerin aksesuarlarına destek sunacak. Cihazın alt tarafından USB Type-C üst tarafında ise 3.5 mm kulaklık girişi bulunacağını da belirtelim.
Holografik ekranlı telefon için tarih verildi!
Hydrogen iki farklı sürüm ile birlikte satışa sunulacak. Bunlardan ilki giriş seviyesi alüminyum kasalı modelken, 1295 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Üst seviye modelse titanyum kasaya sahip ve 1595 dolar fiyatla satışa çıkacak. Öte yandan, cihazın çıkış tarihinin hala belirsiz olduğunu hatırlatalım.
3 boyutlu gözlük gerektirmeden 3d içerik gösteren ilk telefon olabilmesi için önce zaman makinesi ile geçmişe gidip “HTC EVO 3D” modelini ortadan kaldırmanız gerekiyor.
HTC EVO 3D’nin yanında bir de LG OPTIMUS 3D vardı o da gözlük gerektirmeden 3D oynatabiliyordu.