Xiaomi’nin alt markası olan Redmi de Ekim ayına girmemizle birlikte yeni cihazlarını duyurmaya başlayacak. Uzun zamandır beklenen ve sonunda lansman tarihi ortaya çıkan Redmi Note 14 için de geri sayım başladı. Cihaz her ne kadar Ekim’e kalmasa da orta segmentte güçlü olacak gibi duruyor. İşte Redmi Note 14 lansman tarihi ve beklenen özellikleri…
Redmi Note 14, 26 Eylül’de tanıtılacak
Geçtiğimiz sene tanıtılan Redmi Note 13 ülkemizde de satışa çıktığından dolayı yeni cihazın da ülkemiz gelmesi bekleniyor. Tabii ki durumlar değişiklik gösterebilir fakat Xiaomi cihazlarının ülkemizde talep gördüğü aşikar. Çin’de düzenlenecek etkinlikle beraber tanıtılacak Redmi Note 14 için lansman tarihi 26 Eylül olarak belirlendi.
Lansman tarihinin yanı sıra etkinlikte duyurulacak cihazları da açıklayan Redmi, Note 14, Note 14 Pro, ve Note 14 Pro Plus ile birlikte yeni Redmi Buds 6 TWS kulaklıkların da tanıtılacağını duyurdu. Beklenen telefonların şimdiye kadar birçok özelliği sızdırılmış olsa da bizleri nelerin beklediğine tekrardan bakabiliriz.
Samsung’un sevilen yapay zeka özelliği Xiaomi ve vivo’ya geliyor!
Xiaomi ve vivo, Arama İçin Daire İçine Al'ı sunacak. Bu özellik sayesinde ekrandaki herhangi bir nesneyi Google'da aramak mümkün.Note 14 Pro ve 14 Pro+ için kavisli ekranlar kullanılacağı belirtilirken, Pro serisinin kare bir adanın içinde üçlü kamera sistemine sahip olması bekleniyor. Ayrıca bu model için lenslerin önünde bir koruma camı bulunacak. Ayrıca Pro modelleri 50 megapiksel ana kamera, iki ek kamera, ve bir LED flaşa sahip olacak.
Sızdırılan afişlerde görünene göre 14 Pro için IP69 toz ve su dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Ayrıca Note 14 serisinin tamamı Gorilla Glass Victus 2 ekran koruması ile gelecek. İşlemci olarak ise Snapdragon 7s Gen 3 ve Dimensity 7350 işlemcilerden güç alması beklenen cihazlar, 90W’a varan şarj hızları ile tanıtılacak.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
kablosuz kulaklık sorunlarnı sıralayayım:
1- Bluetooth’un sürekli açık tutulması nedeniyle daha erken şarj tüketiminin ortaya çıkması
2- Bluetooth’un açık kalması cihaza dışarıdan (3. taraf uygulamalar veya hacker) müdahaleye imkan tanıması.
3- Kablosuz kulaklığın şarj edilmesi gereken bir araç olması(bu durum elektrik tüketimi, zaman ve sınırlı kullanıma neden olması)
Kablolu kulaklıklar için 3,5 mm jak girişi olmayan cihazlar, kulaklık kullanımı süresince gerek konuşma gerek medya tüketimi sırasında çok basit yöntemlerle dışarıdan müdaheleye açıktır.