Akıllı telefon sektöründeki hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. Şirketler, rekabette bir adım öne geçebilmek için gün geçtikçe yeni bir hamle yaparken, piyasaların nabzını yoklayan çeşitli analiz firmaları yayınladıkları raporlarla üreticilerin satış rakamlarını gözler önüne seriyorlar.
Canalys raporuna göre yüzde 12’lik pazar payı ile dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Xiaomi, bir süre önce yaptığı açıklamada Apple’ı kızdıracak gelecek planlarından bahsetti.
Xiaomi kullanıcıları üzgün: İşte Android 12 alamayacak telefonlar
Xiaomiui, Android 12 alamayacak akıllı telefonları duyurdu. İşte söz konusu sürümü alamayacak cihazlar.....Xiaomi CEO’su Lei Jun: Üç sene içinde Apple’ı geçeceğiz
Bilindiği üzere Huawei, 2019 yılında ABD tarafından kara listeye alınmadan önce Apple ve Samsung’un ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumundaydı. Çin’de en fazla satan marka olan şirket, yaptırımların yürürlüğe girmesiyle sektördeki ağırlığını kaybederek eski günlerinden bir hayli uzaklaştı.
Durum böyle olunca hem Çin hem de küresel pazarlarda Huawei’nin boşluğunu doldurmak için kıyasıya bir rekabet başladı. Xiaomi, globalde başarılı işlere imza atarak dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi haline gelirken, Çin’de ise durum daha da karmaşık bir hal aldı.
Counterpoint Research verilerine göre Apple, 2021’in dördüncü çeyreği itibariyle Vivo’yu geçerek yüzde 23’lük pazar payıyla Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. Xiaomi ise kendi ülkesinde belirlediği hedeflerine ulaşamadı ve yüzde 13’lük pazar payıyla Apple, Vivo, OPPO ve Honor’un ardından beşinci sırada yer aldı.
Küresel pazarlardaki başarısını kendi ülkesine tam anlamıyla yansıtamayan Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun’dan şirketin gelecek planlarına dair yeni bir açıklama geldi. Şirketin Çin pazarındaki durumunu ve Apple ile olan rekabetini bir ölüm kalım savaşı olarak tanımlayan Jun, şu ifadeleri kullandı;
Ürün ve deneyim açısından Apple’a doğrudan rakip olmayı ve önümüzdeki üç yıl içinde Apple’ı geçerek Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı hedefliyoruz.
Son olarak Xiaomi’nin önümüzdeki üç yıl içinde Çin’de 20 bin yeni mağaza açmayı ve beş yıl içinde Ar-Ge’ye yaklaşık 16 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı hedeflediğini belirtelim.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Xiaomi, önümüzdeki üç yıl içerisinde Apple’ı geçerek Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olur mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Neden iPhone kullanmamalıyız ? ASTRANOMİK FİYATİNDAN .
O fiyata 2-3 tane Android telefon alınır ve ya öküz alınır öküz. 🙂
Tercih meselesi bro
Para varsa neden olmasın? Herkes fakir değil.
Lei Jun rüyasını anlatmış çok da şaapmamak lazım 😀
Bence Apple ve samsungu hiç birisi geçemez..
Zamanında Nokia içinde öyle demiştiler
Geçer iphone yi unutmayın bir zamanlar dünyada nokia vardı kraldi herkes nokiayiyi sonsuz sanirlardi sonuc nokia tarihe karusti adam gelecekte olacakları söylüyor gayette iddialı xaomi nin arkasında koca çin devleti var para ise zaten çinde çin tartışmasız dünyanın en büyük ekonomisi dir
Çinde samsungun olmaması tuaf değil mi?
Donald Trump’ın ABD başkanlığında Huawei’ye yaptırımlar geldiğinde HFB’ler (Huawei Fan Boylar) Trump seçimi kaybedecek Joe Biden başlan olacak Huawei dünyanın en büyüğü olacak diyorlardı. Ben o zaman bu yaptırımların amerikan müesses nizamının bir kararı olduğunu trump’ın ise uygulayıcısı olduğunu kim gelirse gelsin bu yaptırımların devam edeceğini yazmıştım..Şimdi ise Çin Tayvan’ın 5-10 yıl içinde kendisine ait olacağını resmi ağızlardan açıkladı. Yani önümüzdeki 5-10 yıl içinde amerikan-çin ekonomik savaşının kapsamı genişleyecek demektir, Oppo, Xiaomi, Honor hepside bu yaptırımlardan payını alacaklar yani böyle bir savaş çıkarsa küresel pazarda google servislerinden banlanacak olan yüzmilyonlarca cihaz olacak. Daha da kötüsü dünyanın en büyük yarı iletken fabrikalarının olduğu tayvanın işgali küresel çapta süper işlemci kıtlığı meydana getirecektir. Şimdiki işlemci krizinin gelecek olan krizin yanında esamesi bile okunmayacak. Sadece telefonlar değil, ana işlemciler, anakartlar, ekran kartları ve birçok yardımcı mikro işlemci türevlerinin tayvanda üretildiğini ve tedarik zincirinin kırıldığını düşünün..