Reklam

Rekabet Kurumu, Google’a ceza kesti! İşte detaylar

33
rekabet kurumu google
Reklam
asdasdas

Türkiye Rekabet Kurumu, kısa bir süre önce Google’ın haksız rekabet ettiği ve çevrim içi hizmetlerini zorla kullandırdığını iddia etmişti. Ardından Google hakkında başlatılan soruşturma, bugün sonuçlandı. Rekabet Kurumu Google hakkında kararını açıkladı. Türkiye Google’a para cezası kesecek.

ABD’den Huawei’ye ek 45 gün!

Rekabet Kurumu Google’a para cezası kesti

Açıklanan kararda Rekabet Kurumu’nun Google’a idari para cezası kestiği belirtiliyor. Alınan kararın açıklaması ise tam olarak şu şekilde:

“13.02.2020 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi.”

Reklam

Bu karar sonucunda Google, Türkiye’ye 98.354.027,39 TL para cezası ödemek zorunda kalacak. Ancak Google’a verilen üç aylık süreçte istekler yerine getirilirse bu ihlal sonlandırılacak.

Bu istekler arasında Google’ın özellikle alışveriş siteleri arasında daha tarafsız seçimler yapması yer alıyor.

Tam olarak gerekli maddeler şu şekilde:

  • Genel arama sonuç sayfasında rakip alışveriş karşılaştırma hizmetlerinin kendi ilgili hizmetlerinden daha az avantajlı olmayacakları koşulları sağlaması,
  • Mobil mecraya uyumlu olacak şekilde, diğer mecralarda da Shopping Unit’e ait başlığın tıklanma özelliğini kaldırması,
  • Shopping Unit’in başlığında ve etiketlenmesinde bu alanın reklam olduğuna ilişkin belirsizliği makul şekilde gidermesi,
  • Google’da yapılan aramalarda ürün adı ile birlikte açıkça alışveriş karşılaştırma hizmeti sunan rakiplerinin marka veya site adına yer verilmesi durumunda Shopping Unit’in öncelikli olarak konumlandırılmasına son vermesi

33 YORUM

    • Sadece google programları gitmeyecek, tüm bankacılık,alıveriş ve aklına hangi apk gelirse, hiçbiri kullanılamayaccak. Elindeki telefon çöp olacak.

  1. Bence yerinde bir karar google turkiyeden buyuk degil huawei yapabiliyosa bizde servislerini kapatiriz olur biter sanki onceden google urunleri vardi da varsin kullanmayiz kendileri bilir ios var huawei sistemide geldimi bye bye olur

  2. Tek dertleri her yeni modele daha erken kavuşabilmek ve kankasını pahalı telefonuyla ezmek olan Google Fan’ları birazdan kendi devletlerine ayar vermeye başlarlar..
    Tabi “mesele sadece telefon değil Gmail, Youtube gibi başka google servislerinden de mahrum kalacağız” diyecek olan ukalalarda olacaktır (sanki biz bilmiyormuşuz gibi)

    Kimse de çıkıp aynı sebeb yüzünden “Google Avrupa Birliği tarafından kendisine kesilen yüzmilyonlarca Euro cezayı ödemeyi kabul etti, üstelik o ülkelerde vergide veriyor” demez…

  3. Avrupa birliğinin kestiği ceza yanında çooook ufak bir ceza. Daha fazla kesmeleri lazımmış. google meraklısı zihniyet ananızın karnından google ilemi doğdunuz be. Biri gider biri gelir.

  4. Ortada şöyle bir durum var Android ile google yi karıştıran arkadaşlar var Android açık kaynak olduğu için google istediği kadar yazasklasın mate 30 pro gerçeğinde de görüldüğü gibi legal yada ilegal yollarla zaten kurmak mümkün bunu bügün 10 yaşında çocuk bile marketten indirmek yerine paralı uygulamayı apk kurarak yapıyor zaten sıkıntı yok buyuk şirketlerin leğine bir karar desteklenmesi lazım rekabet olmasızın ver parayı sok gözüme olayı avrupada yok varsada böyle cezayı kesiyor önüne geçiyor ülkemiz yol geçen hanı gibi olduğu için bu işleri rahat yapabiliriz havası ile şirket yönetiyorlar son kullanıcıan ziyade büyük şirketler için alınmış bir karar yerinde bir karar desteklenmeli. google’de artık türkiye de ayrı avrupada ayrı misyon uygulamaktan vaz geçmeli. saygılar.

  5. Zaten Google önceden yüklemese uygulamaları WhatsApp YouTube haritalar Chrome vb uygulamalar yine indirilecek kurulacak insanlar tarafından gereksiz bir inatlaşma peşinde.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version