Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Reklam engelleyici kullananlara kötü haber: YouTube’da kullanılamayacak!

    Youtube, premium hizmetini teşvik için bir karar aldı. Reklam engelleyici Youtube için kullanılamayacak. İşte detaylar...

    YouTube, milyarlarca ziyaret edilen en popüler sosyal medya uygulamalarından biridir. İnsanlar YouTube Premium hizmetine para vermemek için çeşitli yollar denemektedir. Bunlardan biri de tarayıcıda reklam engelleyiciler kullanmaktır. YouTube, uygulamanın ücretsiz kalması için diyerek buna da müdahale etti. Artık YouTube’da reklam engelleyici kullanılamayacak.

    YouTube’da reklam engelleyici kullanılamayacak!

    YouTube, izleyicilerin platformda video izlerken reklam engelleyici kullanmasını engellemek için daha agresif bir yaklaşım sergilemekte kararlı. Kullanıcılar, Reddit gibi platformlarda izleyicilerin bir uyarı mesajı alacağını paylaşıyor. Bu uyarı mesajı, üç videodan sonra kullanıcı için video oynatmanın engelleneceğini belirtiyor.

    Reklam
    Reklam

    Uyarı, kullanıcıların reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmadıkça veya YouTube için kapatmadıkça YouTube’un platformda video oynatmasını engelleyeceğini bildiriyor. Bu uyarı, “Reklamlar, YouTube dünya çapındaki milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasını sağlıyor” diye devam ediyor. Reklamsız izlemek için şirket, kullanıcılara bir YouTube Premium aboneliği almalarını bildiriyor.

    Bu uyarılardan önce YouTube, reklam engelleyici kullanıcılarına yalnızca pop-up’lar gösteriyor ve bunun YouTube’un Hizmet Şartlarına aykırı olduğunu hatırlatıyordu. Dev şirket, yeni uyarıların bir deneyin parçası olduğunu onayladı. Bir Youtube sözcüsü, YouTube’un “reklam engelleyicileri etkinleştirilmiş izleyicileri YouTube’da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium’u denemeye teşvik eden dünya çapında küçük bir deney yürüttüğünü” söyledi.

    Ayrıca kullanıcıların reklam engelleyicileri kullanmaya devam ettiği durumlarda YouTube’un oynatmayı geçici olarak devre dışı bırakabileceği açıklandı. Şu anda, bu yeni uygulama az sayıda kişiyi etkiliyor. YouTube, kaç kişinin ve bölgenin testin parçası olduğunu söylemedi. Ancak gelirinin çoğunu reklamlardan kazanan Youtube, reklam gelirinde düşüş gördü. Bu nedenle bu uygulama daha fazla kullanıcıya yayılabilir.

    Reklam
    Reklam

    Türkiye’ye gelmesi halinde elbette YouTube Premium ücretleri merak edilecektir. İşte YouTube Premium güncel 2023 ücretleri:

    YouTube Abonelik ModelleriFiyat
    Bireysel abonelik29,90 TL
    Aile beş kişi abonelik59,90 TL
    Öğrenci abonelik 19,49 TL
    Bir yıllık abonelik299,90 TL

    Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    23 Yorum

    1. Gerçekçi biri

      İçinde bulundugumuz çağda, youtube ancak teknoloji cahillerini engelleyebilir!.

    2. KeNZai

      ilk başlarda bunu başarabilirler ama sonra açığı keşfedilir bir yolu bulunur ama inşallah bulunmaz bende isterim

    3. Mattdock

      Bir yolu bulunur yine reklamsız izleriz bu hayatta hiçkimse bana reklam izletemez.

    4. Gökçe

      Nasıl 29,90? Ben her ay 40 tl ödüyorum??!

      1. Emre

        büyük ihtimalle iphone kullanıyorsun ios tabanı üzerinden satın alırsan 40 tl ödersin ama mesela anrdoid veya windows üzerinden satın alıp isota kullanırsan 30 tl ödemiş olursun

    5. UZmAn XD

      Web sitelerinde bu tür yöntemler engellenemez. Fakat, farklı bir yaklaşım sergileyerek reklam engelleyicileri görmezden gelip reklamları videonun içine gömebilirler. Böyle reklamlar, video ile aynı konumda olur.

    6. Anonim

      Uyarıyı engelleyen eklenti çıkar, kurulur, ve sorun çözülür.

    7. Vision

      Bunu en fazla türkiyede yapar Avrupa bunu yaptırırmı herşey mahkemenin bi sözüne bakar

    8. Saaa r

      Arkadaşlar revanced kurun

    9. Adınız

      Youtube revanced😎😎😎

    10. Ercan

      Bedava ne var ki bu dünyada you tube bedava olsun.

    11. serkan

      Çok değil 1 aya hallederler. 😀 Youtube artık ne olduğu bilinen bir firma. Açığını bulmaları 1 ay sürer sürmez.

    12. Tarumar

      Günümüz dünyasında kısıtlamaya giden kendi kaybeder. 2 dakikada bir reklam çıkıyor onu mu izleyeceğim.

    13. ENGİN

      YA ARKADAŞ BEN ZATEN İNTERNETE GİRMEK İÇİN PARA ÖDÜYORUM. BİR DE BUNA MI PARA ÖDEYECEM. İNTERNET ORTAMINDA İYİCE PARALI OLDU. YAKINDA GEZİNDİĞİN SAYFA BAŞI PARA İSTERLERSE ŞAŞMAMAK LAZIM.

    14. Aragorn

      Nasıl engelleyecekmiş bıraksın bu engellerim işlerini 🙂

    15. Novalgine

      Hey! Lanet olsun dostum, bunların derdi ney?
      Buna para vereceğime gider ****** üyeliği alırım.

    16. Tecrübeli

      Bugün 3 kez karşıma çıktı bu olay. Sayfayı yenileyip hayatınıza devam ediyorsunuz gençler.

      1. Nur

        Yenilesen de olmuyor maalesef

    17. Burak

      Arkadaşlar Ublock origin reklam engelleyicisini farkedemiyor kullanıyorum ve hala reklamsız izlemeye devam ediyorum.

    18. er

      bazı videolar reklamlardan izlenmiyor. insanları bezdirmeselerdi.

    Diğer yorumları gör (22) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap