CES 2020’de geliştirdiği televizyon ile dikkat çekmeyi başaran Hisense aynı zamanda dünyada bir ilke imza attı. Akıllı telefonlarda kullanılan LCD, AMOLED ve OLED gibi ekran çözümlerine bu kez e-Ink ile bir yenisi daha eklendi.
Evet, yanlış duymadınız. HiSense A5, dünyanın ilk renkli mürekkep ekrana sahip telefonu olma özelliğini taşıyor. Aslında bu telefon geçtiğimiz yıl fuarda yeni sergilenmişti, Ancak o dönemde monokrom ekrana sahipti.
Dünyada ilk renkli mürekkep ekranlı telefon: Hisense A5
Aradan geçen bir yılın ardından renkli ekrana geçiş yapılan bir prototip karşımıza çıktı. Cihazın özellikleri hakkında bilgi verilmezken, yeni ekranın öncekine kıyasla daha gelişmiş kontrast ve yenileme hızına sahip olduğu belirtiliyor.
Tabi, bu ekranın günlük kullanıma uygunluğu ayrı ve önemli bir tartışma konusu. Renkli mürekkep ekranlar, zaten yavaş olan tek renkli ekranlara kıyasla çok daha yavaş yenileme hızlarına sahip. Bu elektronik kitap okuyucu için herhangi bir sorun yaratmasa da, akıllı telefonların akıcı arayüzlerini dikkate aldığımız takılmalar anlamına geliyor.
Bir uygulamaya girdiğinde ekranı kim beklemek ister ki? HiSense’ye göre yılın ikinci çeyreğinde bu telefonun seri üretim süreci başlayacak. Hisense yenileme hızı sorununu çözmeyi başardıysa, gerçekten adından sıkça söz ettirecek.
Arka ekran bildiğin 10 fps veriyor (e ink)
Batarya performansı çok iyi olacaktır. Hatta piyasanın en uzun şarj süresine ait telefonu olacaktır
Sanmıyorum sadece ekranı ile şarj süresi konusunda devrim yaratacğını. Ekran telefonda oetlam şarjın 40-45 kadarını tüketiyor ortalama bir günde. Ne olur ki %15 olsa 2-3 saat fazla dayanır çok çok. Önemli olan yazılım ile işlemci vs gibi donanım ile düşük enerji tüketimi. Bkın piysada lcd-oled ekran kıyaslamasına dağlar kadar şarj süresi farkı yok. Bence yine olmayacaktır. 2-3 saat ekstra için mevcut ekran kalite standardını aşağı çekmenin de bir anlamı yok. Am yinede çalışma önemli bir şey. Sadece telefon ekranı olarak bakmamak gerek bence.
Video izledim de her ne kadar uzun ömürlü olsa da kasıyor gibi görünüyor. Belli ki bir yerlerden kısarak uzatıyor açık kalma süresini.
e-ink ekranlarda ekrandaki görüntü değişmedikçe pil harcamaz. ekran sonsuza kadar açık durabilir. bu ekranların kullanım amacı lcd lerden farklı o nedenle ekitap okuyucalarda tercih ediliyor, ayrıca gözü yormuyor, bir kitabın sayfası gibi.