Oyun

    Tomb Raider, Türkiye’de Geçiyor!

    Square Enix‘in dağıttığı ve Crystal Dynamics‘in geliştirdiği Rise of the Tomb Raider için etkileyici mekanlar arayan geliştirici firma, geçtiğimiz yaz döneminde ülkemize de uğrayarak birçok mimari yapımdan ilham alarak oyundaki Kitezh‘i yarattılar.

    Geliştiriciler ülkemizde İstanbul, Efes ve Kapadokya başta olmak üzere birçok turistlik yeri gezmiş ve tarihi mekanları fotoğraflamış. Bu fotoğraflardaki mekanları ve mekanların mimarisini, oyunda yer alacak olan efsanevi kayıp şehir Kitezh için değerlendirdiler.

    Firma, özellikle 1000 sene öncesindeki Anadolu topraklarındaki Bizans kültürü ve Yunan mimarisinden bulguları kullandılar. Ayrıca bunları, oyundaki Suriye ve Sibirya bölgeleri için ilham kaynağı olarak kullandılar. Tabii bunun dışında dünyanın birçok bölgelerindeki tarihi mekanları da yeni oyun için değerlendirdiler.

    Aşağıdaki görsele baktığımızda, geliştiricilerin İstanbul‘daki Ayasofya Müzesinden çektiği fotoğrafı görebilirsiniz. Tam altındaki görselde de oyundaki tasarımı görebilirsiniz. Eğer dikkat edecek olursanız; üst kubbesine dikkat edince Ayasofya‘dan tasarlanmış olduğunu görebilirsiniz. 

    15-10/16/img_5779.jpg

    Ayasofya Müzesi (Üstte), Rise of the Tomb Raider (Altta)

    15-10/16/2949186-hr_rise_of_the_tomb_raider_2-1444952933.jpg

    Aşağıdaki fotoğrafta da Efes Antik Kent‘i ve tam aşağıda oyuna aktarılmış benzer halini görebilirsiniz. Oyun içerisinde de bunun gibi birçok Türkiye manzarasını görebileceksiniz.

    15-10/16/2949190-img_7389-1444951960.jpg

    Efes Antik Kent (Üstte), Rise of Tomb Raider (Altta)

    15-10/16/2949196-a-05.jpg

    Ayrıca oyunun geliştirici ekip lideri Brian Horton, verdiği bir röportajda; oyuncuları fantastik yolculuğuna çıkarmak ve normal hayatta ziyaret edemeyecekleri gerçek mekanları, oyunlarında hissettirmek istediğini belirtti. Bu nedenle de gerçek dünyadan yaptıkları alıntıları efsaneleri canlandırmak için bu mekanları kullandıklarını ekledi.

    Geliştiricilerin fotoğraflarını çektiği ve oyuna aktardığı bu mekanların görsellerine ise buradan bakabilirsiniz.

    Rise of the Tomb Raider, 10 Kasım 2015 günü Xbox 360 ve Xbox One için piyasadaki yerini alacak. Oyunun PC ve PlayStation sürümleri ise Mart 2016 gibi piyasada olacak.

    :: Rise of the Tomb Raider’daki Mekan Tasarımlarını Nasıl Buldunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    16 Yorum

    1. Mai Nai

      yolu insallah bagcilar ya da esenyurta dusmez. yoksa laranin hali perisan olur.

    2. Ahmethz
      rn

      rn

      rn

      rn rn

      rn Alinti Mai Nai Nickli Uyeden Alintirn Mesaji gosterrn

      rn

      yolu insallah bagcilar ya da esenyurta dusmez. yoksa laranin hali perisan olur.

      rn rn

      rn

      rn

      ya da adana merkez patliyo herkes

    3. SDN Okuru

      İyidir hoştur ama banena

    4. SDN Okuru

      Ya bana esenyurt deme ya nefret ediyorum

    5. SDN Okuru

      o nasıl bir benzerliktir nasıl efes alıntılaması. yok lan böyle bişey. Alakasız

    6. SDN Okuru

      Guzel olmuş yabanci oyunların tr den geçmesi süper olur…

    7. SDN Okuru

      Bu ne be cami harabeye çevrilmiş halde!

    8. SDN Okuru

      Geçsin tabi. Ülkemizi, tarihi mekanlarımızl ve kültürümüzü "çarpıtmadan" tanıtırlarsa ne mutlu onlara.

    9. SDN Okuru

      arkadaşlar tomb raider oyunuyorum oyun içinde tuşlar soru işareti ile gözüküyor nasıl düzeltebilirim

    Diğer yorumları gör (15) Yorum Yap

    Yorum Yaz