Reklam

Robert Noyce Kimdir?

16
Reklam

Bugün Google‘a girdiyseniz elektronik bir logoyla karşılaşmışsınızdır. Google’ın bugün hazırladığı mikroçip logosunun altında usta bir isim yatıyor. Bugün Robert Noyce‘un doğum günü. Peki kimdir bu Robert Noyce?

Silikon Vadisinin kurulma aşamasında bulunan ve Intel‘in kurucularından olan Robert Noyce, günümüzde kullanılan işlemcilerin de babası olarak anılıyor. Gençlik dönemlerinden beri mühendislikle uğraşan Robert Noyce, Fairchield Semiconductor firmasının da kurucu mühendislerinden biri. Birçok usta mühendisin ortaklaşa kurduğu Fairchield’de yönetime geldikten sonra şirketin gidişatını beğenmeyip ayrılan Noyce, bir ker daha firma kurmaya karar verdi.

Reklam


Teknolojinin iki usta ismi Steve jobs ve Robert Noyce.

1968 yılında mühendis arkadaşlarıyla kurduğu firma, bugün işlemci pazarının lideri olan Intel‘di. Intel’i kuran ve buluşlarını burada devam ettiren Noyce, aynı zamanda Apple‘ın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdürü Ann Schmeltz Bowers ile evlendi.

Bugün kullanılan Intel işlemcilerin arkasındaki usta isim Robert Noyce, 3 Haziran 1990 gününde geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata veda etti. Bugün ise Google, Noyce’un 84. yaş gününü kutluyor.

:: Robert Noyce’un kurduğu Intel’in başarısını nasıl buluyorsunuz?

16 Yorum

  1. çok güzel bir düşünce buluşunu fikirlerini duygularını çok beğendim doğumgününü ayriyetten beğeniyorum

  2. Robert Noysa,insanlık alemine yapmış olduğu katkılarından dolayı tebrik ve hayranlığımı bildirir.Allahtan bu faydalı insan oğluna yardımcı olmasını,varsa günahlarını affetmesini dilerim.ülkemizdede böyle değerli bilim insanlarının yetişmesini,hasretle beklerim.ALLAH RAHMET EYLESİN.

  3. geleceği ismini yazdırmış bir isim. bu tür insanlar her zaman saygıyla anılmalıdır. geleceğe ve teknolojiye yön verdikleri için…

  4. nimet özer…harika buluşuyla o kadar yardımı dokunmuşki insanlara eminimikiçok güzel bir yerde yatıyor şu an…rahat uyu sen harika adam….

  5. Farchild firmasından transfer edilen Federico Faggin iki arkadaşıyla birlikte Intel 4004 işlemcisini tasarladı.

    Demek Farchild olmasaydı intel de olmayacaktı.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version