Teknolojinin gelişmesiyle birlikte robotların kullanımı gün geçtikçe artıyor. Şimdi de Hitachi tarafından üretilen 90 cm boyundaki insansı robotları havalimanlarında yönlendirme göreviyle iş başı yaptı.

İnsansı robotlar, havalimanı içerisindeki havayolu şirketlerini, mağaza ve restaurantları bulmak noktasında dijital ekran desteği ile müşterileri yönlendirme görevine sahip olacaklar.

IŞİD ile Mücadele için Robotik Silah Üretildi!

Tekerlekli ayakları ile hareket kabiliyetini sağlayan insansı robotlar, Japonya ile İngilizce arasında dil tercümesi gerçekleştirebilecekler.

16-09/06/img12.jpg

İnsansı robotlar kullanımda

2016 yılının başlarında test aşamasına başlayan insansı robotların, ilerleyen süreç sonrasında durumlara tepki verme sürelerinin hızlandığı belirtiliyor.

Hitachi‘nin 2005 yılında başlattığı EMIEW robotlarının serisinin üçüncü sürümü olan insansı robotlar, 3.7 mph (6 km/h) hıza sahip durumda.

Robotlar, dış yüzeyine yerleştirilen sensör izleme teknolojisi desteğindeki yapay zekaya sahip beyni ile durumlara tepki verebiliyor.

Bulut tabanlı sistem ile müşterilerle kurduğu diyaloğu depolayabilen robotlar, böylece kendilerine bir hafıza yaratabiliyorlar.

#video_12968#

İnsansı robot, oldukça kalabalık Tokyo Uluslararası Havalimanı‘nda düşmesi halinde ise dış müdahale olmadan kolaylıkla ayağa kalkabiliyor.

#video_12969#

Digital Trends‘te yer alan habere göre Hitachi‘nin gelecek süreçte dünyanın her yerindeki havalimanlarında söz konusu teknolojiyi uyarlamak adına projeleri olduğu ifade ediliyor.

Robot Yapmak İsteyenlere Ücretsiz Eğitim Fırsatı

Nitekim; İsviçre, Cenevre Havalimanı ve Hollanda, Amsterdam Schiphol Havalimanları‘nda insansı robot çözümler deneme aşamasında değerlendiriliyorlar.

ABD, Indianapolis Havalimanı‘nda da benzer bir proje test aşamalarını sürdürüyor.

:: Havalimanlarında müşterilere hizmet eden insansı robotların gelecek süreçte Türkiye’de kullanılabileceğini düşünüyor musunuz?