Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından nanoteknoloji kullanımı ile üretilen siper adlı malzeme, roket ve uçaksavar mermilerine karşı olan dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Savunma sanayisinde kullanılacak olan malzeme, daha önce yine bu fakülte tarafından üretilen kurşun geçirmez malzemenin geliştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.
Siper, roket ve uçaksavar mermilerine meydan okuyor!
F-35’lerimiz artık Türk pilotlara emanet!
ABD ile Türkiye arasında F-35 krizi devam ederken, eğitim için gönderilen Türk pilot F-35 ile ilk uçuşunu gerçekleştirerek tarihe geçti!Hafif ve dayanıklı bir malzeme olan siper, değişik ölçü ve güçte mermilere karşı koruyucu özelliği sayesinde çelik yelek, tank zırhı ve güvenlik kuleleri için kullanılabilecek yapıda. Kumaş özelliği de olan ve tamamen yerli materyaller ile geliştirilen malzeme sayesinde savunma sanayinin geliştirilmesi hedefleniyor. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, tüm testleri tamamlanan malzeme için üretim aşamasına geçilmeye hazır olunduğunun da müjdesini veriyor.
Ceket içerisine bile dikilebilecek yapıda olan malzemenin üretiminin Van Teknokent bünyesinde gerçekleştirileceği belirtiliyor. Malzemenin çelik yelekte kullanılması durumunda sadece 250 gram ağırlığında bir yüke sebep olacağını da belirtelim. Güvenlik kuleleri ve tank zırhlarının etkin bir biçimde korunması için de malzeme önemli bir rol oynayacak.
Hadi çamur atın hemen, küçümseyen yorumlar yapın…
Helal olsun diger universitelere ornek olsun
Bu gerçekse yer yerinden oynar yalnız, şuanda en iyi balistik koruma ( taşıyıcı plaka olarak) LVL 4 Ceramic Plate denen plaka ancak ağırlığı ve bileşenleri bunun yanında bir hiç, helal olsun.
helal olsun size, devam güzel ülkem
Benim anlamadığım yelek gibi giysekte roket çarpınca yine öldürür
Benim anlamadığım yelek gibi giysekte roket çarpınca yine öldürür
Rpg mühimmatı bu yeleğe zarar vermese insanı öldürmezmi yani 😂
Roket mermisi derken zırhın dayanıklılığını kast ediyor bu teknolojiyle üretilen yeleğe roket değsede delinmez demek istiyor.
Roket insana çarpsa oluşan sıcaklıktan ve oksijensizlikten muhtemelen o insan ölecektir, ama bu malzeme araçlara uygulanırsa daha hafif dayanıklı zırhlı araçlar üretilebilir.
İnsan için değil sadece, askeri araçlara roket atıldığında da zarar vermesin diye…
Roketsavar ve uçaksavar demek istemişler bence. Zaten Roket 🚀 olamaz.