Haberler

    ROKETSAN’ın SUNGUR Hava Savunma Füzesi İlk Kez Ateşlendi

    ROKETSAN’ın geliştirdiği SUNGUR Hava Savunma Füzesi, BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi üzerinden ilk kez ateşlendi.

    Türkiye’nin katmanlı hava savunma mimarisine yönelik çalışmalarda yeni bir test daha başarıyla tamamlandı.

    ROKETSAN tarafından geliştirilen SUNGUR Hava Savunma Füzesi, yüksek hareket kabiliyetine sahip BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi üzerinden ilk kez ateşlendi. Test kapsamında gerçekleştirilen atışta füze, hareketli hava hedefini başarıyla vurdu.

    Gerçekleştirilen atışla birlikte SUNGUR’un BURÇ platformu üzerindeki entegrasyonu ve sistemin yeni atış kabiliyeti doğrulanmış oldu.

     

    BURÇ hava savunmada farklı silahları bir araya getiriyor

    BURÇ, hareketli birlik ve tesislerin kısa menzilli hava savunmasını sağlamak üzere geliştirilen mobil bir sistem olarak öne çıkıyor.

    Sistemin silah mimarisinde SUNGUR füzeleri ile 20/30 mm top birlikte yer alıyor. BURÇ ayrıca aktif ve pasif sensörleriyle hava sahasındaki tehditlerin tespit ve takibine yönelik kabiliyetleri tek bir platformda birleştiriyor.

    Bu yapı sayesinde sistemin farklı hava tehditlerine karşı daha esnek bir angajman kapasitesi sunması hedefleniyor.

    SUNGUR’un menzili 8 kilometrenin üzerinde

    BURÇ üzerinde kullanılan SUNGUR, başlangıçta özellikle kısa menzilli hava savunma görevleri için geliştirilen bir füze sistemi.

    ROKETSAN’ın füze için açıkladığı verilere göre SUNGUR’un menzili 8 kilometrenin üzerinde. Sistem; hareketli ve sabit birlikler ile tesislerin hava tehditlerine karşı korunması amacıyla kullanılabiliyor.

    SUNGUR’un farklı platformlara entegre edilebilecek şekilde tasarlanması da BURÇ üzerindeki kullanımının önünü açan önemli özelliklerden biri olarak dikkat çekiyor.

    Katmanlı hava savunmaya yeni hareketli unsur

    BURÇ’un geliştirilmesi, Türkiye’nin katmanlı hava savunma mimarisinde hareketli birliklerin korunmasına yönelik kabiliyetlerin artırılması açısından önem taşıyor.

    Sistemin füze ve top silahlarını aktif ve pasif sensörlerle aynı platformda buluşturması, farklı tehditlere karşı görev esnekliği sağlamayı amaçlıyor.

    SUNGUR’un BURÇ üzerinden gerçekleştirilen ilk atışının başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte sistemin geliştirme sürecinde önemli bir aşama daha geride bırakılmış oldu.

    ROKETSAN’ın gerçekleştirdiği test, SUNGUR’un yalnızca omuzdan atılan bir hava savunma füzesi olarak değil, mobil hava savunma sistemlerinin parçası olarak da kullanılabileceğini ortaya koydu.

    google preferred source badge for shiftdelete
    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz