Reklam

Rovio İki Milyar Doları Reddetti

7
Reklam

Geçtiğimiz günlerde OMGPOP’un Draw Something adlı uygulamasının başarısını farkederek, firmayı 200 milyon dolar ücretle satın alan Zynga, Bloomberg’ün raporlarına göre bir süre önce Rovio’ya da bir teklif yapmış.

Yapılan teklif ise dudak uçuklatacak cinsten. Zynga, Rovio’ya tam iki milyar dolar teklif etmiş ve firma bu parayı geri çevirmiş.

Reklam

Rovio’yu Angry Birds serisinin yapımcısı olarak tanıyoruz. Firma Angry Birds ile yakaladığı başarı ile birlikte artık iki milyar dolardan çok daha yüksek bir değere sahip olduğunu kanıtladı aslında.

Büyük firmaların küçük firmaları satın almalarına artık çok alıştık fakat bu kez durum ilginç bir hal aldı. Zira Zynga, Rovio‘yu satın almak istiyordu ama Rovio’nun şu anda geldiği nokta, satın alınamayacak bir şirket olduğunu gözler önüne seriyor.

Hatta işi biraz şaka yollu abartırsak, Rovio’nun Zynga’ya yakında bir teklif yapması dahi olası diyebiliriz. Çünkü Rovio artık küçük bir şirket değil.

Bakalım bu satın alma işlemleri sonucunda firmalar kar etmeye devam ederken, biz oyunseverler de kazançlı çıkabilecek miyiz, hep birlikte göreceğiz.

Aslında sorunun cevabı belli ama yine de bir umut taşıdığımızı söylemem gerekiyor.

:: Büyük firmaların küçük firmaları yutmaya çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

7 Yorum

  1. Aslinda cok iyi bir miktar 2 milyar dolar bir insana luks bir hayat icin 2 omur yeter , ama doyumsuz bir dunya oldugu icin hep daha fazla kazanmak isterler.Angry bird devamli gelisebilecek bir yazilim oldugu icin degerinin artacagi bir gercek ..Ama unutulmamasi gereken diger bir noktada insanlar ayni tarzda olan yazilimlarda belli bir sure sonra sikilabilirler buda dikkate alinmali ……

  2. Aman zynga satın almasın, oyun bu haliyle güzel. Zynga satın alırsa yok facebook’a bağlanmak ister, yok “arkadaşlarınızdan kuş isteyin” der, oyunu bozar.

  3. Kitleleri bu tip oyunlara yönlendiren sebeplerin başında oyunun çekiciliğinden ziyade oyun piyasasındaki çirkin iticiliğin daha çok etkili olduğunu görüyoruz. İkinci etken ise reklam; teknoloji reklamı yapan sitelerdeki aşırı övücü ifadeler kitleleri gerçekte istemediği bir tarafa yönlendirebiliyor. Diğer bir etken de teknolojinin aşırı pahalı olması sonucu toplumun ileri teknolojik tüketici olduğu hissini bastırmaya çalışması sonucu parasız eğlenceye yönelmesidir. Sonuçta bunun gibi basit ve komik bir oyuna bu derece rağbetin olması insanlık adına çok düşündürücü ve üzücü bir gelişmedir.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version