Reklam

Angry Birds’te İşler Yolunda Gitmiyor!

15
Reklam

Angry Birds ile muazzam bir başarı yakalayan Rovio ekibi, kısa sürede büyük bir servetin de sahibi olmuştu. Angry Birds’ün ilk oyunu Android platformu için ücretsiz olarak yayınlansa da, iOS platformu için 1 dolarlık fiyat etiketiyle kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Tabi ki zamanla Rovio ekibi de çığ gibi büyüyen f2p (free to play) modasına ayak uydurmuş ve iOS platformundaki oyunlarını da ücretsiz olarak yayınlamaya başlamıştı.

:: Angry Birds 2 için en iyi ipuçları!

Birçok Angry Birds varyasyonundan sonra geçtiğimiz aylarda Angry Birds 2 ismi ile yayınlanan yapım da kısa sürede önemli indirilme rakamlarına ulaşmış fakat bu rakamlar Rovio’nun beklentilerinin uzağında kalmıştı.

213 kişinin işine son verildi

Reklam

Angry Birds’ün o şaşalı günlerinin bir hayli uzağında olan Rovio, geçtiğimiz günlerde küçülme kararı aldığını açıkladı. Bu küçülme kararı sonucunda 213 kişinin işine son verildiği belirtildi.

Bilindiği üzere ilk Angry Birds oyunu yayınlandığında Rovio sadece mobil oyunla sınırlı kalmamış, pelüş oyuncaklara kadar genişleyen bir ürün yelpazesine yönelmişti.

Hatta şu aralar Rovio’nun Angry Birds’ün animasyon filmi üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Firma bu film için çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Açıkçası film için yayınlanan ilk tanıtım videosu da bir hayli beğenilmiş durumda. Belki Angry Birds filmi, Rovio’yu o eski şaşalı günlerinde tekrardan döndürebilir.

Angry Birds filmi için yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

#video_9730#

:: Sizce Angry Birds filmi Rovio’yu eski günlerine döndürebilir mi?

15 Yorum

  1. Ne kadar hızlı büyürsen o kadar hızlı küçülürsün ama onlara bişey olmaz adam alacağını aldı zaten

  2. F2P oyunlarda 5-10 bölüm geçince para için sıkıştırıyor. Bu yüzden kimse oynamak istemiyor. Oynasa da satın alma yapmıyorlar. Halbuki ben oyunu beğendim ama her şey para olamaz

  3. İnsanlar Angry Birds 1'i reklamsız, internet bağlantısına ihtiyaç duymadığı, sınırlı canı olmadığı, bölüm aralarında zırt pırt çıkan reklamlar olmadığı, seviyeleri geçmek için ücret talep edilmediği için çok sevmişti bence. Evet birincisi de ikincisi de grafik olarak akıcılık olarak güzel ama Angry Birds 2 kullanıcıların beğendiği çoğu şeyleri değiştirmiş olarak çıktı. Mesela ben bölüm aralarında çıkan reklam videolarından nefret ediyorum. İstesem de istemedem de otomatik olarak çaat diye koyuyorlar videoyu. İki tane domuz vuracaz diye iki de bir 30 saniyelik, 1 dakikalık videolar izlemeye mecbur bırakılıyoruz. Bunları bi düzeltirlerse bişeyler olur

  4. Oyun indirmiyorum artık oyuniçi satın alımlardan dolayı. Eskiden çok daha keyifli yaratıcı oyunlar vardı.

  5. Can dolmasını beklemek bir süre sonra sıkıyor. Para harcamak istemiyorsanız oynamayı bırakıyorsunuz.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version