Lenovo’nun 360 derece katlanabilir ekran yapısıyla dikkat çeken dizüstü bilgisayar modellerinden biri olan Lenovo Yoga 530 modelini sizler için inceledik. İşte Lenovo Yoga 530 inceleme videosu!
Lenovo Yoga 530 inceleme
Yoga 530, 360 derece döndürülebilir dokunmatik ekranı ve kalem desteği ile birlikte dikkat çeken modellerden biri olmayı başarıyor. Bu sayede çoğu kullanıcının hem bilgisayar, hem tablet ihtiyacını karşılayabiliyor.
Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Lenovo Yoga 530 inceleme videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Lenovo Yoga 530 özellikleri
Lenovo Yoga 530’un en dikkat çeken özelliklerinden biri tasarımı oluyor. 360 derece döndürülebilir ekrana sahip olan bilgisayar, bu sayede bilgisayar, tablet ve stant modunda kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra bilgisayar, çoğu bilgisayara göre daha kompakt, ince ve hafif olmayı başarıyor.
Bilgisayar, klavye ve touchpad ile birlikte de gündelik kullanımda güzel bir deneyim sunuyor. Ayrıca klavyede ışıklandırmanın ve touchpad’in çoklu parmak desteğinin yer aldığını belirtelim.
14 inçlik ideal bir ekran boyutuyla bizleri karşılayan Yoga 530’un bu dokunmatik ekranı, Full HD çözünürlüğe sahip. Bu ekranın sağ, sol ve üst taraftaki çerçevelerin ince yapıda olsa da alt taraftaki çerçeve kalınlığının biraz fazla olduğunu belirtmemizde fayda var.
Bu ekranın dokunmatik özelliğine sahip olmasının yanı sıra dikkat çeken bir özelliği de kalem desteğinin olması oluyor. Bu kalem desteği ile birlikte bilgisayarınızda kalemle yazılı notlara alabilir ya da bilgisayarı direkt kalemle kullanabilirsiniz.
Lenovo Yoga 530 donanım özellikleri
Lenovo Yoga 530, Türkiye’de nadiren gördüğümüz Ryzen 3 2200U işlemicisinden güç alıyor. Bu işlemciye dahili olarak Vega 3 grafik birimi eşlik ediyor. Bu işlemci ve grafik birimi, güncel oyunları oynatamasa da CS:GO gibi düşük performans gerektiren oyunları düşük ayarlarda oynatabiliyor.
Bunun yanı sıra bilgisayarın donanım tarafında 4 GB RAM ve 128 GB SSD‘nin konumlandırıldığını görüyoruz. 128 GB SSD, alan olarak yetersiz gelse de hız olarak gayet iyi bir deneyim sunuyor.
Batarya konusunda da kullanıcılarını tatmin etmeyi başaran bilgisayar, tam dolu bataryası ile birlikte, 7-8 saatlik günlük kullanım ömrü sunabiliyor. Ayrıca bu batarya, gayet hızlı bir şekilde şarj da olabiliyor.
Lenovo Yoga 530 teknik özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200U
Ekran: 14 inç FHD – IPS – Dokunmatik
RAM: 4 GB DDR4
Depolama: 128 GB SSD
Ekran kartı: Vega 3
Bağlantı portları: USB-C, USB 3.0 ve HDMI
Çöp
aynen çöp artık cs goyu oynayabilen telefon yok nerdeyse bunlar en yeni bilgisayarda bile düşük seviyede gpu çıkartıyor amaç sadece oyun değil bu arada
Kat la na rak diye okudum
Efsane
Evet aldım ve 13 ay sonra ekran kartı yandı kimseye tavsiye etmem lenovoyla şimdi mahkemeliyiz
Tanıtılan bilgisayarın alt modeli Lenovo Yoga 500 sahibiyim (maalesef). Aldıktan yaklaşık 1 ay sonra servise gönderdim, üzerinde değil çizik leke bile yoktu. Anakart değişimi yapıldığını yazdılar (Sonradan ben değişmediklerini tespit ettim). Daha garantisi dolmadan arka kapak ayrıldı, menteşeler sorun çıkardı. Bilgisayarımı oldukça kibar kullanırım ve bu meşhur katlama konumuna neredeyse hiç getirmem. Servise gönderdiğimde “kullanıcı hatası” dediler. Bu olay, son Lenovo alışverişim oldu. Lenovo teknik servisi BDH(Bilişim Destek Hizmetleri)’dir ve şikayet sitelerinde binlerce şikayete konudur kendileri… Kendilerine ekranı sağlam gönderilen bilgisayarın ekranını kırarlar, bilgisayarınızdaki kişisel dosyaları karıştırırlar, yalancıdırlar, telefonda konuşmayı dahi beceremezler.
Naçizane tavsiyem, ALMAYIN, ALDIRMAYIN, TAVSİYE DAHİ ETMEYİN…
arkadaşlar yorumlarını okudum ve gönülden teşekkür ediyorum. Tam karar verme noktasında hayatımdan lenovayı çıkarttım. Almam aldırmam.
Bilgisiyar demeyi bıraktın umarım