Safari’deki güvenlik açığı için Apple’dan şaşırtan karar!
Bir güvenlik araştırmacının yayınlamış olduğu yeni rapora göre, Apple’ın internet tarayıcısı Safari’deki bir hata, bilgisayar korsanlarının Mac ve iOS işletim sistemli cihazlardan dosya sızdırmasını mümkün hale getiriyor.
Apple, Safari’deki güvenlik açığı için 2021’i bekleyecek!
Polonyalı güvenlik firması REDTEAM.PL’nin kurucu ortağı olan Pawel Wylecial, hatayı ilk olarak Nisan ayında keşfetti ve hiç zaman kaybetmeden Apple’a bildirdi. Teknoloji devinin bu hatayı 2021 yılında düzelteceğini belirtmesi sonrasında, Wylecial elindeki detayları kamuoyu ile paylaşmaya karar verdi.

Açığın Safari’nin metin, bağlantı, dosya ve diğer içeriklerin tarayıcılar arası paylaşımına izin veren yeni bir web standardı olan Web Share API‘de keşfedildiği belirtiliyor. Apple’ın internet tarayıcısı, kullanıcıların hem iOS hem de macOS cihazlarında yerel olarak depolanan dosyaları paylaşmalarına olanak tanıyor.
Ancak bu özellik, bir makaleyi veya başka bir içeriği Safari’yi kullanarak çevrimiçi olarak paylaşmaya çalıştıklarında cihazdan gizlice dosya çalan kötü amaçlı web siteleri tarafından istismar edilebiliyor.
Web Paylaşımı API’sinde keşfedilen bu hata kesinlikle endişe verici, Ancak Apple’ın Wylecial’ın geri bildirimini dikkate alma şekli de öyle. Güvenlik araştırmacıları genellikle hataları kamuoyu ile paylaşmadan önce şirketlere 90 günlük bir güvenlik açığı ifşa süresi verir. Ancak Apple sorunu gelecek yılın baharına kadar erteleyerek Wylecial’a adeta hatayı herkes ile paylaş dedi. Safari’deki güvenlik açığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
FIRSAT ÜRÜNLERİ

1997 yılında Hatay’da doğdu. İskenderun Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken, 2015'den bu yana ShiftDelete.Net'te çalışıyor. Yazılım geliştirmenin yanı sıra, savunma sanayi ve havacılıkla ilgileniyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Safari’deki güvenlik açığı için Apple’dan şaşırtan karar! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Safari’deki güvenlik açığı için Apple’dan şaşırtan karar! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Safari’deki güvenlik açığı için Apple’dan şaşırtan karar! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Türk kullanıcılar Netflix faturasını zamlı mı ödeyecek?
- 2
iPhone 6S ve iPhone SE kullanıcılarını üzecek haber
- 3
Türk doktordan umutlu haber! Aşı gibi koruyor
- 4
Bakanlık fahiş fiyata ceza yağdıracak
- 5
Netflix Şubat listesi belli oldu! İşte yeni yapımlar
- 6
Haftanın öne çıkan indirimli teknolojik ürünleri
- 7
Bitcoin yine sert düştü! İşte son durum
- 8
Yalan dedektörü mobil uygulama
- 9
Merakla beklenen realme Watch S satışta
- 10
Eski Aston Martin CEO'sundan İngiltere'ye uyarı
En yeni Videolar
- 1
Logitech M190 mouse inceleme
- 2
AirPods Pro rakibi Jabra Elite 85T incelemesi
- 3
M1 işlemcili Mac mini kutusundan çıkıyor
- 4
Türkiye'de ilk! Galaxy S21 Ultra kutu açılımı
- 5
QCY T5 Bluetooth kulaklık incelemesi
- 6
Uygun fiyatlı realme Watch S kutusundan çıkıyor!
- 7
Tuzla Teknoloji Müzesi'nde tarihe tanıklık ettik
- 8
SDN ofisi parayı ne yapıyor?
- 9
Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor!
- 10
Facebook hem kabul etti hem 'tehdit' etti
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
Apple pek iplememiş demeki neymiş hikaye
Apple kullanıyoruz diğer android e göre dünyanın parasını veriyoruz ama her gün ayrı skaldal büyük ihtimalle en yakın sürede androd e geçeçeğim