Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Safari’nin Windows Sürümü Çıkarsa

    Her ne kadar ülkemizde Mac pazarını ayakta tutan şeyin yayıncıların garip Mac saplantısı olduğunu düşünsek ve bu uğurda Quark’ın her türlü cefası ve yeteneksizliklerine katlanmalarını seyretsek de, Apple’ın da merkezde iş gelişitirmediğini söylemek hata olur. Dünyayı ele geçirme çalışmalarına sessiz sedasız devam eden Apple, iTunes’u iPodlar (aypot) aracılığıyla her köşeye yaymışken şimdi de Safari’nin Windows sürümü üzerine çalışıyor. Tabii yazılımın durumuna bakarsak, henüz bir sonuç yok, zira kendisi şu sıralarda betanın betası durumunda.

    İmdat! Biz böyle değiliz…

    Reklam
    Reklam

    Tarayıcı Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut!?

    Apple’ın iddiasına göre sayfa gösteriminde Safari, Internet
    Explorer 7’den 2 kat, Firefox 2’den ise 1,6 kat daha hızlı.
    Bununla da kalmayıp JavaScript konusunda da en hızlı
    tarayıcının Safari olduğunu söylüyor. Hız konusunda haklı
    olabilirler; testlerimizde Safari gerçekten başarılıydı.
    Ancak Yahoo da dahil olmak üzere çoğu sayfada görünüm
    hatalarına rastladık. Apple da bunun farkında olmalı ki
    Safari Beta’nın araç çubuğuna hata bildirim tuşu koymuş.
    iTunes kullanıcıları arayüze alışmakta zorlanmayacaktır çünkü benzer niteliklere sahip.


    Hakkınızda iddialar var! Kısa çubuk daha iyi.
    Reklam
    Reklam

    Safari 3’ün
    Apple’ın yeni işletim sistemi Leopard ile birlikte, yani bu
    yılın Ekim ayında hazır olması bekleniyor. Merak edenler
    için yazılımın İngilizce olduğunu söyleyelim. Aşağıdaki
    bağlantıdan bilgisayarınızda biraz olsun Mac OS esintileri
    yaşatabilirsiniz.

         

    ::
    Safari 3.522
    Beta

    Reklam
    Reklam

    Bilgi için:
    Safari

    Yazar:
    Saner Apaydın
    SDN –
    http://shiftdelete.net


    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      Ben kurup denendim… Hızlı değil… Çoğu web sitesini de doğru düzgün göstermiyor. Bir fırın ekmek yemeleri lazım yani.

    2. SDN Okuru

      1- Görüntülemede Fazlaca Sorun var
      2- Alışık olduğumuz Kısayollar YOK En büyük sorun bu bence!
      3- Ctrl’suz Sörf Sörf değildir!
      4- Hız olarak Size katılmıyorum FF Kadar Değil
      5- Kendimi Office kullanıyor gibi Hissetim
      6- Kotalıların İndirmesine bile Değmez İnanın!

    3. SDN Okuru

      ben yükledim 5 para etmez sdn nin sayfanı görüntülemedikten sonra hiç bi işe yaramaz zaten…!

    4. SDN Okuru

      kurdum ve 2 -3 dk sonra hata vermeye ve kanmaya başladı beta olduğu için ok dir dedik ama fazla kararsız. indirecek arkadaşlara zaman kaybından kurtamak adına bilgilenidrilim dedik:(((((

    5. SDN Okuru

      Haberi yazan Sn. Saner Apaydın’ın grafik ve yayıncılıkla ve hatta Apple ile ilgili bilgisi ne durumda bilemem ama, 15 yıldır tasarımcı olarak çalışan ve Windows daha portakalda vitaminken MSDos, MacOS kullanan ve şu anda da maalesef Windows kullanıcısı biri olarak söylediklerine hiç ama hiç katılmıyorum.

      Türkiye’de Mac platformunun masaüstü yayıncılık dışındaki sektörlerde gelişmemesinin sebebi, Bilkom’un ’90 lı yıllardaki yetersiz politikasından kaynaklanmaktadır. Sorun belirtildiği gibi Apple ın bir handikapı değildir.

      “Yayıncıların garip Mac saplantısı” konusuna gelince, bu bir saplantı değil gerekliliktir. Dakikaların bile çok önemli olduğu bir sektörde, gerçek anlamda performansa ihtiyaç duyan bu kişilerin, Windows’un gereksiz kaprislerine katlanmak yerine kararlı ve güçlü bir sistemi tercih etmelerini, “garip saplantı” olarak değerlendirmek bence yanlıştır.

      QuarkXpress, sayfa düzenleme programı olmakla birlikte, alanındaki en iyi program olma ünvanını, Adobe’ye rağmen 10 yıldan uzun bir süredir korumaktadır. Yeteneksizlikten kastınız nedir bilmiyorum ama, kullanan kişi programı amacı dışında kullanmaya kalkışırsa, kıvranması kaçınılmazdır. Bu sadece Quark için değil, tüm araçlar için geçerli değil mi?

      Safari konusuna gelince, her programın olduğu gibi Safari’nin de kararlı sürümünün sunulmasından önce halka açık beta sürümü oluşturuldu. Şayet bu beta sürüm sorunsuz bir sürüm olsaydı, adı “Beta” olmazdı. Elbette hataları olacak ve kullanıcı raporlarıyla bu hatalar düzeltilecek. Milyonlarca web sitesini ve bu sitelerin oluşturulmasında kullanılan onlarca programı ve herşeyden önemlisi bu siteleri oluşturan programcıların tercih ettikleri birbirinden farklı yöntemleri -ki bir ara sizin siteniz Opera v8 de bile doğru olarak görüntülenemiyordu- bir tarayıcının ilk public beta sürümünde sorunsuz olarak yorumlamasını beklemek mantıksızlık olur düşüncesindeyim.

      Son söz olarak, haber vermek ile yorum yapmayı birbirinden ayırmalı, yorum yapacak kişi de öncelikle yeterli bilgiye sahip olmalı diye düşünüyorum.

    6. SDN Okuru

      Safari 3 beta şu anda indirilebilir durumda arkadaşlar (mac için)
      bilkom konusunda SDN okuru çok haklı ama appleların fiyatlarının artık daha makul oldugunu gözardı etmemek lazım.
      belki bu yine bilkomdan kaynaklanıyordu 🙂
      uyumluluk sorunu tamamen ortadan kalktı,windows bile çalışıyor ama bugüne kadar ihtiyaç duyana rastlamadım..

    7. SDN Okuru

      Bu mesleyi ebette x86 uyumlu kişisel bilgisayarların aşırı gelişimine de bağlayabiliriz. Malum fiyat konusunda çoğunlukla çok daha albenili oldular.

      Gördüğüm kadarıyla saplantı kişiler değil kurumlar tabanında yayılmış bir durum. Saplantı diye nitelendirilmesinin en önemli sebebi bütün diğer makineleriniz “x86 PC” iken tasarımcıların Mac kullanması durumu olsa gerek. Benim gördüğüm birçok kurumda bu “gelenek” devam ediyor. Artık Apple tarafında PowerPC de kalmadığına göre bir Mac’i özel yapan sadece MacOS kalıyor. Eğer öyleyse, daha da iyi işletim sistemleri bulunabilir, üretilebilir. En çok yandığım şey, aylık dergilerde editörlerin kendi tashihlerini girebilecek vakitleri varken tasarım yazılımının platform farkı sebebiyle sayfa sekreterinin işinin bitmesini beklemeleridir.

      Açıkçası sizin kadar olmasa da birkaç yıllık deneyimimde yapılan dergilerden gördüğüm kadarıyla Adobe Indesign, görsellik konusunda çok cılız gazete sayfaları değil de daha fazla grafiklerle çalışılan yerlerde, Photoshopvari özellikleriyle çok daha kullanışlı durumda. Tabii kişisel fikirdir; klavyeyi fareyi elime alıp çok fazla sıfırdan sayfa yapmışlığım yoktur; fakat sayfa sekreterleriyle akraba çıkacak kadar bir süre sorunu deneyimledim.

      Açıkçası “betadır” diye yayınlanan birçok yazılımda çok daha iyi performans gördüm. Safari’nin Windows sürümü bu sebeple beni de hayal kırıklığına uğrattı.

      SDN’de şimdiye kadar gördüğüm şey haber+yorumun muvazi gittiğidir. Bence güzel; ama tabii profesyonellere de her zaman yorumlarında yer veriyor elbette.

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap