Tüm dünya gibi Türkiye de ‘yeni normaller’e alışma yolunda ilerliyor. bu kapsamda hayatımızdaki bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekebilir. Şu sıralar vaka sayısında da azalma yaşanıyor. Kontrollü sosyal hayat olarak isimlendirilen bu dönemde, dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Sağlık Bakanlığı da bu kapsamda farklı sektörler için corona virüs rehberi yayınladı. İşte Toplumda Salgın Yönetimi!

YouTube yürekleri ağızlara getirdi! Korkutan hata

YouTube yürekleri ağızlara getirdi! Korkutan hata

Tüm internet siteleri ile benzer şekilde YouTube zaman zaman çökebiliyor. Gece saatlerinde yaşanan bir sorun yürekleri ağızlara getirdi!

Sağlık Bakanlığı corona virüs rehberi: Toplumda Salgın Yönetimi

Toplumda Salgın Yönetimi adı altında yayınlanan rehberde birçok farklı sektör bulunuyor. Bu sektörler arasında maden, pazar yeri, şantiye, bakkal, minibüs ve AVM’leri saymak mümkün.

Yayınlanan rehberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Peki hangi sektörler için, hangi maddeler dikkat çekiyor?

Bakkallar için alınacak önlemler arasında tabii ki maskesiz müşterilerin içeri alınmaması kriteri bulunuyor. Ayrıca çalışan ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde bulunulması da şart. Sıra bekleyen müşteriler iş yeri dışında sosyal mesafe kurallarına göre belirlenmiş işaretlerde beklemeli ve Personelin dinlenme alanlarında 1 metrelik sosyal mesafe korunmalı.

Pazar yerleri için alınması gereken önlemlerin başında ise tüm giriş ve çıkışların kontrolü bulunuyor. Pazarlara da maske ile giriş zorunlu ve her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde sınırlandırılması gerekiyor. Pazar esnafının bağırarak satış yapmaması da alınacak önlemler arasında.

Minibüslerde her müşterinin kendi ücretini kendisi vermesi ve para üstünü kendisi alması gerekiyor. Bir kişilik koltuklara 1 kişi, 2 kişilik koltuklara 1 kişi, 4 kişilik koltuklara 3 kişi oturacak şekilde yolcu alınabiliyor. Gün içinde araca binen her müşteriye yetecek şekilde alkol bazlı el antiseptiği de yine bulunması gerekenler arasında. Minibüslerde de maske takmak zorunlu.

AVM’lere baktığımızda ise her 10 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kişi sayısının sınırlandırılması gerektiğini görüyoruz. Ayrıca olabildiğince fazla sayıda giriş kapısının açılması da önemli. Yemek katlarındaki tüm masa ve sandalyenin kullanılması engellenmeli ve artık AVM’lerde vale hizmeti ve oto yıkama hizmeti verilmemeli, broşür dağıtımı, mama sandalyesi kullanımı, genel alanlarda yemek ve diğer gıdaların tüketimi yapılmamalı.