İş ararken hacker tuzağına düşmeyin!

4

Son dönemlerde iyice artan oltalama saldırılarının bir yenisi daha keşfedildi. Yeni saldırı yönteminde kullanılan site ise LinkedIn. 

İş arayan kullanıcıları tuzağa düşürmeyi amaçlayan hackerlar sahte bir LinkedIn içeriği oluşturarak, ‘acil iş fırsatı’ şeklinde başlıklar yazarak kullanıcıyı acele etmeye teşvik ediyor.

Bir anlık dalgınlıkla e-postadaki sahte içeriği aktifleştiren kullanıcıların bir kısmının dosyaları şifreleniyor, bir kısmının ise bilgisayarı hacker kontrolündeki bir zombi haline geliyor.

17-04/23/elevate-content.jpg

Ülkemizde de birkaç yıldır oldukça yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olmaya başlayan LinkedIn, bu özelliğiyle Türkiye‘de bulunan kullanıcıları hedef haline getirmiş olabilir.

Bu tarz e-postaların doğruluğunu anlamanız ise birkaç önemli adımdan geçiyor. Öncelikle gönderen kısmındaki e-posta adresine bakın. Bu kısım yanlış gösterilebilir fakat dikkatsiz bir hacker kendisini burdan ele verebilir. 

Ayrıca LinkedIn tarafından gönderilmiş gibi gözüken e-postalarda bulunan tasarım hataları, imla hataları ve mantıksız bir dil e-postanın sahteliği konusunda ciddi bilgiler verebilir.

:: Sahte LinkedIn e-postası aldınız mı?

4 YORUMLAR

  1. benide geçen biri aradı emniyetten arıyorum hack işlemine karışmışsın para vermezsen… demeye başladı alay edip yüzüne kapattım siteden de emniyete şikayet ettim kısacası dolandırılar sandığımızdan çok daha fazla ve de ne zaman karşımıza çıkacağı belli olmuyor. beni arayan telefonda adımı söylediğinde başta tedirgin oldum. bilinçsiz veya fazla korkak insanları kolayca avlarlar 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version