Geçen hafta bir Twitter kullanıcısı, Samsung cihazlarında oyunları optimize etmek için bulunan Oyun Optimizasyon Hizmeti‘nin (GOS) 10 binden fazla uygulamayı yavaşlattığına dair iddialarda bulundu. Kullanıcının paylaştığı belgelerle, performans kısıtlaması konduğu tespit edildi.
Sonrasında bu iddiayı kabul eden Samsung, ‘hata’yı düzeltmek için söz verdi ve çok geçmeden bu sözünü tuttu. Fakat bu yeterli olmadı. Şimdi şirket, uygulamaları yavaşlattığı için bir dava ile karşı karşıya. İşte ayrıntılar…
Samsung Galaxy F23 5G tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı
Samsung’un FTC ile başı dertte
YouTube, Instagram, Netflix, Microsoft Office, TikTok gibi uygulamaların da içinde olduğu 10 bin uygulamayı yavaşlatan GOS, Samsung Galaxy S22 serisinin reklamlarında kullanılan “şimdiye kadarki en iyi performans” sözlerini boşa çıkarmış oldu.
Kore Adil Ticaret Komisyonu (FTC), Galaxy S22 serisi kullanıcılarından serinin tanıtımı sırasında reklam yasasını ihlal ettiği iddiasıyla şikayetler aldı. Çünkü GOS yazılımının uygulamaları yavaşlatması, reklamda verilen en iyi performans sözünü yalanlamış oldu. Güney Kore’nin antitröst gözlemcisi FTC, Samsung asılsız sözler verdiği için konuyu inceleme kararı aldı.
Galaxy S22 serisinin 120Hz ekran hızıyla gelmesi, daha yumuşak bir geçiş ve daha rahat bir kullanım sağlaması gerekiyordu. Ancak oyuncular, modellerin oyun oynarken 120Hz ekran hızı sağlamadığını tespit etti. Bunun sebebi de yine GOS yazılımıydı.
Bu yazılımın manüel olarak kapatılamıyor olması, Samsung için daha kötü yorumlar almasına sebep oldu. Geekbench‘in marka üzerinde yaptığı testin sonuçları ise oldukça şaşırtıcıydı. Çünkü Galaxy S22 serisi, GOS arka planda çalıştığında vaat edilen performansın yalnızca yüzde 53,9‘una erişebiliyor. Bu da şikayetçi olan kullanıcıların oldukça haklı olduğunu gösteriyor.
Sizler başlatılan inceleme ve yapılan testin sonuçları hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.
Apple ceza aldı mı? Samsung ceza alır mı? Böyke yapan başka markalar da var mı? Tüketici satın almayarak cezalandırır ama çektiği çile de yanına kalır.