Samsung Display yeni bir teknoloji geliştiriyor: QNED

23

Samsung Display bildiğiniz üzere pek çok yeni teknoloji üzerinde çalışıyor ve özellikle akıllı telefonlarında ve televizyonlarında bu teknolojiyi kullanıyor. Samsung QLED teknoloji ile televizyonlarında fark yaratmıştı. Bunun ardından QNED, kuantum tabanlı nokta nanorod LED olarak da adlandırılan bu teknoloji üzerinde çalışan Samsung, üretime başlıyor. Samsung QNED teknolojisi ile karşımıza çıkacak!

Samsung M51 inceleme! Özellikleri ve fiyatı…

Samsung imzalı yeni QNED teknolojisi

Öncelikle QNED teknolojisinin ne olduğundan biraz bahsedelim. QNED yeni nesil ekran teknolojisi olarak adlandırılıyor. QNED, piyasada yer alan sıvı kristal ekranların yani LCD’lerin ve organik ışık yayan diyot(OLED) teknolojisi arasında konumlandırılmak isteniyor. OLED bildiğiniz üzere LCD’ye oranla çok daha masraflı olduğu için bu ekranın kullanıldığı cihazlarda fiyat oldukça yükseliyor.

Samsung QNED teknolojisi

İşte kuantum tabanlı geliştirilen bu cihazlarda rakamlar biraz olsun düşebilir gibi duruyor. Samsung Electronics aslında QD-OLED sistemi üzerinde çalışıyor ve 2021 yılında bu ekran teknolojisinin üretime geçeceği aktarılıyor.

Thelec tarafından yayımlanan yeni habere göre Samsung, söz konusu teknoloji hakkında 94’ün üzerinde patent başvurusu yaptı ve bunlar oldukça önemli patentler. Samsung Display, QNED teknolojisini geliştirmek için yalnızca 4 yılını harcadı. Bunun yanı sıra görünen o ki şirket, üretim için uygunluğundan zaten emin ve yakında 2021 yılına kadar fabrikaları için üretime geçmeyi planlıyor.

23 YORUMLAR

  1. Samsung oled tv lerin çabuk bozulduğu için buna sıcak bakmadı karını söyledi. Açın bakın kral LG miş. Gelişmesi gerekiyor dedi şu anki oled tv let yetersiz dediler.

  2. LG Oled TV’lerde ekran yanma sorunu var. Türkiye’ye bakmayın dünyaya bakın. Samsung QLED teknolojisi ile bir adım önde. Markacı olmayın. Yarın x markası daha iyisini yapsın onu savunun.

  3. yakında bu adamlar sinema perdelerinide tarihe gömerler, perde büyüklüğünde aynı maliyette ekran yaparlar , düşünsenize sinema keyfini 🙂 adamlar çalışıyor hakkını yemeyelim

  4. Ekranda yanık izleri olacak mı olmayacak mı kardeşim boşverin inovasyonu, asıl inovasyon budur. Yanmayan ekran çıkartmanız yeterli.

  5. OLED yorumu yapanların hiçbirinin teknolojiden anlamadığı açık,adam samsung ilk amoled yaptı diyor aynı teknoloji değilki sırf isim aynı diye böyle söylüyorsunuz yazık gerçekten,OLEDlerde yanma sorunu diyen arkadaşlar yeni çıkan her teknolojinin ilk basımlarında sıkıntı olur şuan çıkan oledlerin hiç birinde o sıkıntı yok ve QLED dediğinizde yeni birşey veya yeni bi teknoloji değil LCD panelin gelişmiş versiyonu anlamayan herkes yorum yapmış önce araştırın öyle konuşun ayrıca Samsung’un çok sattığı iyi olduğu anlamına gelmez şimdi benim bu yorumuma fanboy derler ben sadece yanlış bilinenleri düzeltmek istedim 😉

  6. OLED teknolojisini bilmeyen herkes yorum yapmış adam diyorki samsung daha önce yaptı amoled diyor sırf isim benzerliği var diye aynı teknoloji zannedenler var,Ekranda yanık diyenler için o dedikleriniz sadece ilk serilerde oldu her yeni çıkan teknolojinin ilk çıkan sürümlerinde hata olur zaten şuan çıkan OLED tvlerde öyle bir sorun yok son olarakda QLED yeni bi teknoloji değil arkadaşlar sadece LCD panellerin gelişmiş versiyonudur keşke fanboyluk yapacağınıza biraz araştırıp öyle yorum yapsanız 😉

  7. OLED ekranlarda oluşan yanıklardan bahseden arkadaşları teknolojiden anlamıyorlar diyen arkadaş var. OLED’de bu var ve bitmedi. Yok eskiden varmış da şu an yokmuş. Var kardeşim var, hâlâ var o yanıklar. Hâlâ oluyor ve daha olmaya devam edecek.

  8. OLED yanıkları için teknolojiden anlamıyor demedimki okumamışsın ne yazdığımı adam amoled ekranı OLED zannediyor buna söyledim ve ayrıca son çıkan yani 2020 üretimi OLED tvlerden bahsettim onlarda yanık olmuyor yine bilinçsizce yapılan bi yorum malesef

  9. Cahiller ordusuyla yaşıyoruz yahu. Bazı materyallerin doğası gereği bazı davranışları karakteristik özellikleri vardır. amoled oled q led vs ne zımbırtıysa artık kendinden ışık saçan diyot olduğu için zaman ile yada uzun kesintisiz kullanımda gölgelenmeler oluyor bunu değiştiremezsin doğası gereği böyle. 2012 den beri amoled ekran kullanıyorum yakmadım henüz daha. Yüksek parlaklık sıcaklı uzun süreli ektan açık kullanım yakıyor bu materyali yapacak birşey yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version