Bu kılıf sayesinde görme engelli kullanıcılar bilmedikleri yerlerdeki engelleri anlayabilecek ve daha rahat hareket imkanına kavuşacaklar. Engeller, kullanıcıya titreşim ya da TTS (yazının sese aktarılması) yoluyla bildirilecek.

Kullanıcılar telefonu (elbette kılıf takılı bir şekilde) nereye tutarlarsa tutsunlar, 2 metre mesafeye kadar çevrelerinde bir şey olup olmadığını anlayabilecekler. Bunları yapan aracın adı, Ultrasonic kılıf.

Diğer araçlar da önemli

Bir diğer araç, Optical Scan Stand adını taşıyor ve basılı materyallerden alınan görüntülerin OCR teknolojisiyle okunup, sese aktarılmasını sağlıyor. Bu sayede görme engelliler normalde okuyamayacakları şeyleri okuma şansı buluyorlar.

Bu araç, özellikle de kullanıcı yalnızken iş görmesi için tasarlanmış. Cihaz, standın üstündeki kağıdı algılar algılamaz metin tanılama yazılımı başlatarak metni tarıyor ve kullanıcıya okuyor.

Son araç ise Voice Label adını taşıyor. Tasarlanma amacı ise görme engelli kullanıcıların çeşitli not ve sesli etiketler kullanarak nesneleri ayırt etmesini sağlamak.

Kullanıcılar NFC teknolojisi sayesinde akıllı telefonları ile kablosuz bir bağlantı kurup, istedikleri notları alabiliyorlar. Ayrıca bu teknoloji sayesinde kullanıcılar elektronik cihazlara ilişkin kısa açıklamalar da kaydedebiliyorlar.

Samsung Galaxy Core Advance, Samsung’un düşük kapasiteli bir modeli. Bu üç aracın etiket fiyatları bilinmezken, ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı da bilinmiyor.

:: Sizce bu üç araç görme engellilerin işini kolaylaştırır mı?