iPhone X ile tanıtılan FaceID teknolojisi sayesinde yüzümüz ile kilit açmak mümkün hale geliyor. Akıllı telefon üreticilerinin bir bir telefonlarına FaceID benzeri teknolojiler koyduğu dönemlerde Samsung‘tan da hamle gecikmedi. Samsung FaceID rakibi olacak teknolojisi için patentini aldı!
Samsung FaceID teknolojisine biyometrik kamera ile cevap verecek!
Samsung, Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi‘ne yaptığı başvuru sonucunda biyometrik kamera teknolojisinin patentini almayı başardı. Samsung‘un şu an hali hazırda birçok akıllı cihazında kullandığı yüz tanıma teknolojisi kullanıcılar tarafından fazla benimsenmediği için, daha gelişmiş bir hale büründürmek istiyor.
Tıpkı FaceID teknolojisinde olduğu gibi 3D objelerin tanınmasıyla ilgili olarak geliştirilmiş bu teknoloji, Apple‘ın FaceID‘sine ek olarak bir teknolojiyi daha barındırıyor.
İris taraması da yapabilen bu teknoloji sayesinde biyometrik kameranın yetenekleri daha da gelişmiş olacağa benziyor. Ayrıca bu yeni teknolojinin sadece akıllı telefonlara değil, Samsung tarafından üretilen laptop, tablet gibi cihazlara da geleceği konuşuluyor.
Samsung‘un 2019 yılında çıkartacağı amiral gemilerine ekleyeceği biyometrik kamera teknolojiyle Apple‘a rakip olmayı amaçlıyor.
Teknolojinin adının ne olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Şu anda gereksiz olsa da gelecekte çok kullanılacak teknolojiler bunlar. Sadece kilit açmak isteyen kullanıcıların bu teknolojiye ihtiyacı yok; çünkü ergonomik değil. Yatağınızda uzanırken evet ergonomik. Diğer taraftan SmartLock’taki yüz tanıma özelliği de gelişiyor ve bu haliyle de işinizi fazlasıyla görür. Ben hem pin, hem de yüz tanımayı kullanıyorum. Aslında ikisini de kullanmayacağım ama VPN kullanıyorum…
bence abartmaya gerek yok. güvenlik için pin bile yeterli. her seferinde tuşlamak istemiyorum derseniz parmak izi yeterli.
güvenlik için değil kolaylık için derseniz, mesela samsungda teli eline bile almadan kameranın önünden elini geçirdiğin anda tel açılıyor. sonra bazı tellerde eline alınca otomatik açılmada var. hatta androiddeki ceyd-a gibi sesli asistanlar var. telefona açıl desen açılıyor.
yani çok fazla seçenek varken, bu kadar uğraşmaya değmez bence.