Samsung, geçtiğimiz aylarda yeni orta segment akıllı telefonu Galaxy A53 modelini tanıttı. Kısa bir süre içerisinde de Türkiye dahil birçok ülkede satışa çıktı. Global fiyatı 450 dolar olan cihaz, şu anda ülkemizde 9 bin TL’den satılıyor.
Tabii son zamlardan önce, yani Mart ile Mayıs arasında daha uygun bir fiyata almak mümkündü. Ancak bu modelin hem ülkemizde hem de dünyada oldukça pahalı olduğunu düşünen birçok kişi var. Hatta aynı fiyat aralığındaki rakipleri ile de bir kıyaslaması yapıldı. İşte detaylar…
Performansıyla rakiplerinin gerisinde kalan Samsung Galaxy A53, daha pahalıya satılıyor!
Samsung, diğer tüm markalarda olduğu gibi modellerinin fiyatlandırmasını ülkelere ve pazarlara göre yapıyor. Yani bir cihaz ABD’de 1.000 dolardan satışa çıktı diye burada da aynı fiyata satılmıyor. Kar marjı kısılarak -modeline göre- bu fiyatı 600-700 dolara kadar çekebiliyor. Tabii üstüne vergilerde eklenerek satışa çıkıyor.
Buna en büyük örnek ise A53 olabilir. ABD başta olmak üzere dünyanın geri kalanında 450 dolarlık fiyat etiketine sahip olan cihaz, Türkiye’de de aynı fiyattan satılsaydı 15 bin 278 TL olacaktı. Bunun yerine Samsung kar marjını kısarak 265 dolardan ülkemize getirerek vergiler dahil 8 bin 999TL’den satışa sundu.
One UI 5.0 alacak Samsung modelleri! Güncel liste
Dün resmen tanıtılan Android 13 tabanlı One UI 5.0 sürümünü alacak Samsung modelleri hangileri? İşte ayrıntılar!Tabii bu miktarı dolara çevirdiğimizde 520 dolar ediyor. Yani her ne kadar kar marjını büyük oranda kısmış olsa da dünyanın geri kalanından daha pahalıya alıyoruz. Fakat asıl problem bu değil. Analistler tarafından ortaya koyulan bir rapora göre global pazarda 450 doların altında satılan birçok rakibi A53’ü sollamayı başarıyor.
Listenin ilk sırasında Pixel’in yeni gözdesi yer alıyor. Pixel 6a, A53’ten yüzde 50 daha hızlı bir işlemci kullanıyor. Xiaomi 12 Lite ise yüzde 22 daha hızlı. Rakip ekosisteme baktığımızda ise 420 dolar civarına yeni iPhone SE’leri görüyoruz. Bu cihaz da A53’ten yüzde 70 daha hızlı.
Yani Samsung, her ne kadar kamera ve ekran tarafında orta segment için yeterli sonuçlar ortaya koyuyor olsa da işlemci performansı konusunda rakiplerinin çok daha gerisinde. Üstelik fiyat olarak da üzerlerinde konumlanıyor. Bu nedenle pek çok eleştiriye maruz kaldı.
Fakat belirttiğimiz gibi bu durum ülkemizde pek geçerli değil. Zira ABD’de A53’den 30 dolar ucuza satılan iPhone SE, Türkiye’de 4 bin 500 TL daha pahalıya (13 bin 499 TL’ye) satılıyor. Ancak global satışları göz önüne aldığımızda Exynos serisinin artık iyice geri planda kaldığını görüyoruz. Bu nedenle şirket önümüzdeki yıl Snapdragon 7 Gen 1 ailesine yönelebilir.
Samsung Galaxy A53 ön inceleme videomuzu izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
A53 teknik özellikleri
Ekran: 6.5 inç FHD+ 120 Hz AMOLED 407 PPI | |
Donanım: | İşlemci: Exynos 1280, 5 nm 2x 2.4 GHz ARM Cortex-A78 + 6x 2.0 GHz ARM Cortex-A55 GPU: Mali-G68 |
Depolama – RAM: 128 GB/256 GB – 6 GB / 8 GB (1 TB SD kart) | |
Kamera: | Arka kamera: 64 Megapiksel ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açı 5 Megapiksel, 5 Megapiksel |
Ön kamera: 32 Megapiksel | |
Diğer: | Batarya: 5.000 mAh, 25W hızlı şarj |
Renk: Siyah, mavi, beyaz, turuncu | |
İşletim Sistemi: Android 12, One UI 4 |
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Pixel’i bilmiyorum ama Xiaomi dandiğinin hiçbir telefonunu Samsung ile kıyaslamam bile.
Allah akıl fikir versin size:) teknolojinin 30-40 yıl gerisinde standart bir yurdum insanı Xiaomi dandigi diyor bitmedi bunlar
A52s, A53’ü döver
A52 bile dövüyor sjsj
Herşeyi bildiğini sanan ultra cahil kendini bi geliştir popüler kültürden arın kendi fikirlerine sahip ol.
Xiaomi ısınma sorununa çare bulamadığı sürece dandiklikten kurtulamaz telefonun ısıdan ekranı eridi.
Telefonunuzu çok zorlamayınız, eğer kullanmadığınız uygulamaları arka planda açık bırakır veya ağır işlem yapan uygulamaları uzun süre kullanırsanız, telefonunuz marka farkı olmadan ısınır. Şahsen, 1 yıldır Redmi note 9S kullanıyorum ve günde 9-10 saat sosyal medyada yaklaşık 1 saat de oyunlarda vakit geçiriyorum. Şimdiye kadar hiç ısınma sorunu yaşamadım.
Kameralarda OIS özelliği var. Onu da yazsaydiniz
Samsung a52 s5g vs a53 5g karsilastirmasini istiyoruz
M53 alın geçin.
Xiaomi bile Samsungdan pahalı bu gidişle fakir iphone’u Samsung modelleri olacak
İyi günler hocam telefon sadece işlemci değil,
Gerek stabilize gerek süre gelen kalıtsal özellikler samsungu öne çıkarıyor. Poco ve xiaomi neredeyse tüm cihazları ilk arama sırasında 15 saniye kadar ses gidip gelmiyor. Poco x3, poco x3 nfc, m4 ve kameraları çok berbat ekranları dahil. Samsung A72 kullanıyorum oyun içi tatmin etmiyor işlemci bu konuda haklısınız. Pahalı da olsa bir poco veya xiaomi yi samsunga tercih etmem. Iphone tercihim olurdu lakin onu da başka sebeplerden dolayı tercih etmiyorum.
Pixel ve apple ı bi kenarıya bırakıyorum bu cihazlar her çıkarttığı cihazında stabiliteui ve kullanıcı memnuniyetini açıkca bir şekilde karşılayabiliyor (iphone se serisi hariç). Xiaomi yi samsung ike kıyaslamak akıl vari bir işlem değil evet exynos 1280 mi 12 lite dan daha az güçlü olabilir (xiaomide de daha pahalı ve daha düşük snapdragon işlemcili modeller var redmi serisinde özellikle bence aslı bakılmazlar bile) lakin samsung kendi yazılımıyla donanımı çok hüzel optimize ediyor ve işlemci ekran kamera vs tüm bileşenleri çok güzel optimize bir şekilde çalışıyor işye xiaomi bunu yapamıyor istediği kadar güçlü bir işlemci kullansın nasıl oluyorsa telefon bir süre sonra sizi kanser etmeye başlıyor. Samsungun aşırı alt modelleri haricinde orta ve üst düzey cihazlarında (eğer kronik bir sorun yoksa) bunu asla yaşatmıyor yıllardır kullandım kronik problemli cihazlarını bile kullandım asla xiaomi kadar kanser etmedi beni. Şunu da unutmamak lazım bu telefon fiyatına göre bir kullanıcıyı mrmnun edecektir bizzat deneyimledim şarj performansı verimliliğine bayıldım ekran muazzam zaten açık ara fark var tr de rakipleriyle arasında ön kamera biraz daha canlı çekse daha çok severdim ama çok net tüm detayları aşıyor bayıldım arka kamera zaten ortada konuşmaya gerek bile yok bence. İşlemci olarak da pubg cod mobile apex legend gibi feğişik birçok oyunu oynama imkanı buldum. Cihazın ısıl performansı şu anda kullandığım snapdragonşu modelden bir tık daha iyi haliyle performansı ani dropları vs. Yaşatmadı bana. Ben bu telefonu giyatına göre başarılı buldum. Elbette türkiyede google pixel 6 a serisi satılsa onu alırdım çünkü amiral gemisi bir işlemci kullanıyor ve yazılım konusında android dünyasının en smooth yazılımına sahip. Şunu da unutmayalım asla fiyat olarak bu kadar ucuz olmaz google pixel. Apple iPhone se ye gelicek olursak bu devirde isterse 4000 lira yapsınlar kimse bana artık iPhone 6 tasarımına sahip amoled ve full hd olmayan bir cihaz satamaz. İsterse içine m2 koysunlar
Xioami rakamsal olarak değeri fazla tutup verdiği rakam performansını vermiyor. Özellikle kamera özelliği ile..
Alan biri olarak söylüyorum giriş seviyesi bir telefonun bile performansı yok bu cihazda. Alacaklar kullananlardan fikir alsın.
Abi nasılda atıyoruz 9bin tl diye. Daha yeni 2 gün oldu 7600 TL mavi modelini aldım. Samsung Türkiye garantili
Taraflı bir yazı yazmak yerine keşke samsung un orta segmentte kamera dışında sağladığı avantajlardan da bahsetseydiniz piyasadaki en kaliteli 120 hz super amoled ekran gorilla glass 5 cam ve en önemlisi oneui yazılım. Ayrıca adamlar orta segment telefonlar dahil guncelleme sözü verdi sonuc olarak telefon alırken sadece islemci hızına bakılmaz işlemci modelinin ciddi anlamda performans kaybı aşırı ısınma sorunları olmadığı surece (snapdragon 810 faciası gibi)
Bende yaklaşık 1 yıldır Xiaomi kullanıyorum tel ısındığını görmedim neye dayanarak tel ısınıyor anlamadım aksine bütün herşeyi süper calisiyor kasma yok kamera süper mükemmel birde Samsung konusunda bir şey dicem eşime Samsung aldım bir yıldır kullanıyor tel kasmaya başladı kamera çekmiyor ekran bazen donuyor