Samsung‘un MWC 2012‘de tanıttığı akıllı telefonu Galaxy Beam‘in daha önce ön incelemesini sizlerle buradan paylaşmıştık. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Galaxy Beam‘in kutusunu sizlerle beraber burada açmıştık.

Samsung‘un yeni telefonu Galaxy Beam, Türkiye‘de Avea ile satışa sunuluyor. Biz de satışa sunulan pek çok model gibi Galaxy Beam‘i de test merkezimizde ağırladık.

İncelememize başlamadan önce Samsung Galaxy Beam‘in teknik özelliklerinin üzerinden bir daha kısaca geçelim. ST Ericsson‘ın NovaThor U8500 işlemcisi ve Mali 400 GPU‘sunun güç verdiği Galaxy Beam, 1 GHz‘lik çift çekirdekli ARM Cortex A9 tabanlı işlemciyle hızlı bir deneyim bizlere sunuyor.

Samsung Galaxy Beam modelinde, Galaxy Ace 2‘taki gibi 768 MB RAM kullanılıyor.  8 GB dahili depolamaya ek olarak, arttırılabilir hafıza desteği de sunuluyor.

Samsung Galaxy Beam’de 4 inç büyüklüğünde ve 480 x 800 piksel çözünürlüğünde LCD ekran kullanılıyor. Galaxy Beam’in en büyük özelliği, telefonun tepesindeki entegre DLP projektör. nHD çözünürlüğünde görüntü yansıtabilen bu projektör, 15 ansi lümen değerine sahip.

Samsung Galaxy Beam, Android 2.3.6 Gingerbread işletim sistemi ve TouchWiz arayüzüyle geliyor. Samsung, büyük bir ihtimalle Galaxy Beam’i Android 4.0 ICS’e güncelleyecek.

Galaxy Beam’de 5 megapiksel fotoğraf çekebilen ana kamera ve 1.3 megapiksel ön kamera bulunuyor. Ayrıca ana kamera saniyede 30 kare hızında 720p video kaydı yapabiliyor.

Bluetooth 3.0, WiFi, WiFi Hotspot, DLNA, GPS ve 3G kablosuz teknolojilerini destekleyen telefon, kafa bölgesinde 0.28 watt bölü kilogram SAR değerine sahip.

Ayrıca cihazda 2000 mAh’lik batarya bulunuyor. Telefon 3G’de 9 saat 40 dakika görüşme süresi sunuyor. Samsung Galaxy Beam için hazırladığımız video incelemeyi aşağıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca performans testleri, fotoğraf çekim görüntüleri gibi pek çok detaya diğer sayfalardan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6392#

{pagebreak::2}

Samsung Galaxy Beam Kutu İçeriği:

Galaxy Beam’in kutu içeriği oldukça zengin. Kutu içerisinde iki adet 2000 mAh değerinde batarya bulunuyor. Ayrıca yedek bataryayı şarj etmemiz için, batarya şarj kiti bulunuyor. Özellikle projeksiyonla sunum yapmak isteyenler için ikinci batarya ve şarj cihazının dahil edilmesi iyi bir seçenek.

Micro USB arabirimiyle bağlanan şarj kiti, hızlı bir şekilde yedek bataryaları şarj edebiliyor. Batarya şarjının yanında, şarj adaptörü ve usb kablosu da kutu içeriğine dahil edilmiş.

Galaxy Beam’in kutusunun içerisinden beyaz renkli kulak içi kulaklık ve 3 adet farklı kulak kauçuğu bulunuyor. Samsung Galaxy S2 ve S3 modellerinin kutusundan da aynı kulaklık çıktığını belirtelim.

{pagebreak::3}

Samsung Galaxy Beam’in Dış Görünüşü:

145.3 gram ağırlığında olan Galaxy Beam, günümüz akıllı telefonlarına göre kalın ve ağır. Galaxy Beam’in en kalın noktası 12.5 mm ile projektörün olduğu kısım. Telefonun projeksiyon kısmında çok fazla kalınlaşma bulunmuyor.

Samsung bu noktada genel olarak ince yapıda bir telefon yapıp, projeksiyon bölgesine doğru yavaş yavaş kalınlaşan bir tasarım tercih etmemiş. 

Telefona uzaktan baktığımızda klasik Galaxy ailesinin çizgilerini taşıdığını söyleyebiliriz. Özellikle kullanılan ahize tasarımı pek çok modelde aynı.  Galaxy S2‘deki gibi ön kamera ve sensörler, ahizenin sol tarafına alınmış.

Galaxy Beam’in üst kısmında herhangi bir buton bulunmuyor. Parlak alaşımla kaplanmış çerçevenin içerisindeki projektör, telefona farklı bir hava katıyor. Telefonun yan çerçevelerinin üst kısmı parlak çerçeveyle kaplı. Orta kısmı ise sarı renkle kaplanmış. Telefonun arka kapağını çıkardığımızda iç kasanın da komple sarı olduğunu görüyoruz. Arka kapaktan bahsetmişken, arka kapağın Galaxy S3 ve S2’deki gibi kırılmaz ve esnek yapıda olduğunu belirtelim.

Galaxy Beam’in arka kısmının ortalarında led flaş ve kamera bulunuyor. Bunların altında Samsung yazısı ve en altta da dahili hoparlör bulunuyor.

Cihazın sol kenarında 3.5 mm jack girişi, ses kısıp açma butonları ve SIM kart girişi bulunuyor.

Telefonun sağ kısmında ise projektörü açma ya da kapamaya yarayan buton, güç butonu ve micro SD girişi bulunuyor. Cihazın altında dahili mikrofon boşlugu ve micro USB girişi bulunuyor.

{pagebreak::4}

Samsung Galaxy Beam Fotoğraf Çekim Kalitesi:

Samsung Galaxy Beam Fotoğraf ile çekilen fotoğraflar galerisine ulaşmak için tıklayın.

{pagebreak::5}

Samsung Galaxy Beam Performans Testleri:

BrowserMark:

iOS ve Android gibi pek çok platformda çalışabilen bu test, farklı platformları karşılaştırmak için kullanılan en güzel testlerden biri. WEB tarayıcının HTML5 ve Java Script yeteneklerine bakan bu test, donanım kadar kullanılan tarayıcı ve ek yazılımsal içeriklere önem veriyor. Kısacası hangi telefonun tarayıcısı daha etkili onu bizlere gösteriyor. İnternet deneyimi için referans alınabilecek bir yazılım.

{GRAPH::1394}

SuperPi Benchmark:

32K ve sadece tek çekirdeği seçtiğimiz test, işlemcinin aritmetik mantık birimini ve sayısal işlem gücünü test eden yazılım, çoklu çekirdeğe destek veriyor fakat biz sadece kullanılan işlemcilerin tek çekirdek performansını görebilelim diye tercihimiz bu yönde oldu.

{GRAPH::1389}

{pagebreak::6}

Samsung Galaxy Beam Performans Testleri -2:

GL Benchmark 2.1.5 ( Egypt 720p Offscreen):

Telefonların 3D gücünü test eden Open GL tabanlı test uygulaması GL Benchmark, en gelişmiş Android benchmark yazılımları arasında.

Telefonlardaki farklı ekran çözünürlüğünden etkilenmemesi için, sabit olarak 720p‘de test alan yazılım bu sayede adil bir sonuç ortaya koyuyor. Özellikle 720p altındaki çözünürlüğe sahip telefonların sonuçları epey düşüyor.

{GRAPH::1391}

Nenamark 2:

Android platformunun en meşhur grafik test yazılımlarından biri. Bu programda telefonun doğal çözünürlüğü skorları etkiliyor. Yüksek çözünürlüklü telefonlar, düşük çözünürlüklü modellere göre biraz daha dezavantajlı.

{GRAPH::1392}

{pagebreak::7}

Samsung Galaxy Beam Performans Testleri -3:

AnTuTu Benchmark (Custom Bench No SD / IO):

AnTuTu Benchmark, telefonların tüm özelliklerini bir arada test eden yazılımlardan biri. İçerisinde 3D testi de bulunduğu için ekran çözünürlüğü biraz da olsa etkileniyor. Testin ağırlığı telefonun genel platform başarısı ve yazılımsal artılarına endeksli. Bu testte telefonların senkronizasyonunu kapatıyoruz. Çünkü genel sistemi test ettiği için gelen bir mail bile puanı etkileyebiliyor.

{GRAPH::1393}

Quadrant Standart:

Android tabanlı cihazlarda yoğun olarak kullanılan test yazılımı olan Quadrant Standart, Antutu gibi genel olarak sistemi test eden bir yazılım.

{GRAPH::1390}

{pagebreak::8}

Samsung Galaxy Beam Teknik Özellikleri, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

İşlemci: 1 GHz çift çekirdek NovaThor U8500

GPU: Mali 400

Ekran: 4 inç büyüklüğünde 480 x 800 px LCD ekran

RAM / Depolama: 768 MB / 8 GB + MicroSD

Entegre Projektör Çözünürlük: nHD

Entegre Projektör Parlaklık: 15 ansi lümen

Yazılım: Android 2.3.6 Gingerbread + TouchWiz

Kamera: 5 MP fotoğraf kaydı, 720p video kaydı + 1.3 MP ön kamera

Bağlantılar: Bluetooth 3.0, WiFi, WiFi Hotspot, DLNA, GPS, 3G

Batarya: 2000 mAh x 2

SAR Değeri: 0.28 watt / kg

Fiyat: 

Avea ile 1499 TL’ye satılan telefon, peşin fiyatına kredi kartına 12 taksit seçeneği sunuluyor. Avea ayrıca Galaxy Beam alan kullanıcılarına 100 MB’lık internet paketi de sunuyor. 

Sonuç:

Samsung Galaxy Beam, performans testleri olarak Sony Xperia P ayarında bir telefon olduğunu ortaya koyuyor. Samsung‘un diğer modelleriyle kıyasladığımızda Galaxy W‘ten daha iyi performans verdiğini görüyoruz.  Samsung Galaxy S Advance ile benzer hatta biraz daha geride bir performans sunuyor. Kısaca Galaxy ailesinde ortalama bir konumda. Farkını Projeksiyon ile ortaya koyan cihaz, 2000 mAh‘lik iki bataryasıyla beraber, başarılı bir deneyim sunuyor. Samsung Galaxy S3‘ün 2100 mAh ile geldiğini düşünürsek, projeksiyon aktif olmadığında 2000 mAh‘lik batarya bitmek bilmiyor diyebiliriz.

Samsung Galaxy Beam, orta üst segment akıllı telefon performansını bizlere sunuyor. Ayrıca diğer telefonlardan farklı olarak nHD çözünürlüğünde projeksiyon deneyimi sunuyor.

Işıklı ortamlarda kendini izletemeyen projeksiyon, akşamları ışığı kapattığınızda başarılı bir deneyim sunuyor. Evinizde, iş yerinizde ya da odanızda kullanabileceğiniz projeksiyonla, telefonunuzu ev sinema sistemine çevirebilirsiniz. Bu konuda rakipsiz olduğu için fiyatı gözden çıkarılabilir boyutlarda.

Telefonun kalınlığı dahili projeksiyonlu olmasına göre epey makul.

Nokia‘nın 808 PureView modelini düşündüğümüzde, o teknik özellikler ve telefonla yapabildiklerinizin toplamıyla, ağırlık ve kalınlığını orantılarsanız, Galaxy Beam çok daha ince ve çok daha başarılı bir akıllı telefon.

:: Telefonda projeksiyon sizce gerekli mi?