Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy S2‘nin Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich sürümünün testini ve kullanım videosunu sizlerle paylaşmıştık. Test sonuçlarında ciddi derecede fark yaratan Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, Galaxy S2 güncellemesinde TouchWiz 4 arayüzü ile beraber geliyor.  Galaxy S2 için resmi Android 4.0.3 güncellemesini buradan inceleyebilir, test sonuçlarına bakabilirsiniz.

Samsung, Galaxy S2 için Android 4.0.3 güncellemesini resmen duyurdu. Mart ayının ortalarında çıkan güncelleme, ülkemize resmen gelmedi. O yüzden OTA ya da Kies üzerinden gözükmüyor.

Fakat yurt dışında çıkan ROM’larda Türkçe’nin kurulu olduğu versiyonu bulduk ve root yapmadan direk yükledik. Bu sayede telefonun hem garantisi gitmiyor, hem de güncellemenin Türkiye’ye gelmesini beklemiş olmuyorsunuz.

Adım adım, en ince ayrıntısına kadar kuruluma başlayalım. Sizin Galaxy S2‘niz de dondurmalı sandwich olsun.

{pagebreak::2}

Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Kurulumu için Gerekli Dosyalar:

GT-I9100_SEB_I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ.tar adlı dosya, Samsung‘un resmi Android 4.0.3 ROM‘u. 640 MB boyutundaki bu dosyayı, Odin yardımı ile telefona kuracağız. Ben telefonu Root’lu kullandığım için en son root yapmanızın da nasıl olacağını yazacağım. Ama root garantiyi bozabiliyor. Bu noktada hiç bir mesuliyetimizin olmadığını belirtmek istiyorum. Root yapabilirsiniz ya da yapmayabilirsiniz. Android 4.0.3 güncellemesi ile herhangi bir alakası yok.

GT-I9100_SEB_I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ.tar dosyasını 7-Zip yazılımı ile sıkıştırdık. 640 MB‘dan, 350 MB seviyesine indirdik. Dosyayı buradan indirebilirsiniz. Dosyayı 7-Zip içerisinden çıkarmayı unutmayınız.

Daha sonra ROM dosyasını telefona flashlamada kullanacağımız Odin3 adlı programı indiriyoruz. Yazılımı buradan indirebilirsiniz.

Artık gerekli dosyaları indirdik ve telefona kuruluma başlayabiliriz.

{pagebreak::3}

Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Kurulumu:

1. Adım:

Samsung Galaxy S2‘yi elinize alın ve ayarlar – geliştirici seçenekleri kısmına giderek, USB Hata ayıklama kısmını aktifleştirin. Bu adımı sakın atlamayın.

2. Adım:

İndirdiğimiz GT-I9100_SEB_I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ.tar.7z adlı ROM dosyasını bir klasöre çıkartın ve daha sonra indirdiğimiz Odin3 adlı programı çalıştırın.

3. Adım:

Samsung Galaxy S2 telefonunuzu kapatın. Telefonunuzun güç düğmesi, ses kısma düğmesi ve home tuşuna aynı anda basarak yükleme moduna ( download mode ) alın. Warning yazılı ekranı görünce ses açma tuşuna basın. Karşınıza Android logosu çıkacak.

{pagebreak::4}

Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Kurulumu:

4. Adım:

Samsung Galaxy S2 telefonunuzu, USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Bilgisayara bağladğınız an Odin3 programındaki ID:COM kısmına ait bölümün sarı olduğunu göreceksiniz. İşte artık yükleme işlemlerine başlayabiliriz.

5. Adım:

Yükleme işlemine başlıyoruz. Yukarda gördüğünüz Odin programında PDA butonuna tıklayın ve indirdiğimiz GT-I9100_SEB_I9100XXLPQ_I9100OXXLPD_I9100XXLPQ.tar adlı dosyayı seçin. 

6. Adım:

PDA kısmında indirdiğimiz ROM’u seçip 5. adımı bitirdikten sonra, Start butonuna basıyoruz. İşlem tamamlanıp, telefon yeniden açılıp kapanana kadar dokunmadan bekliyoruz.

7. Adım:

Telefonunuz açılınca kapatın ve bilgisayarla bağlantısını kesin. Ses açma, ev tuşu ve açma kapama tuşuna aynı anda basılı tutarak kurtarma kipine girin. Kurtarma kipine girince “Wipe data/factory reset” ve “Wipe Cache partition” işlemlerini uygulayın. İşlemler bitince telefonunuzu yeniden başlatın.

{pagebreak::5}

Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich Kurulumu ve ROOT işlemi:

Bundan sonra telefon açıldığında Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich‘li olarak açılacak. Telefonu Rootlamak isteyen kullanıcılar için bundan sonraki adımları anlatıyorum. Root yapmak istemeyenler buradan sonraki adımları uygulamasınlar.

8. Adım:

Telefonda tekrar USB hata ayıklamayı aktifleştirin ve telefonu tekrar kapatıp yükleme moduna alın. BKNZ 3. Adım.

9. Adım:

Buradaki  CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.tar adındaki dosyayı indirin ve bir klasöre açın.

10. Adım:

Yine Odin 3 programını açıyoruz. USB kabloyu bağlıyoruz ve ID:COM kısmı tekrar sarı olacak ve  PDA butonuna tıklayıp, indirdiğimiz CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.tar dosyasını seçeceğiz ve start düğmesine basacağız.

Telefon yeniden başlayacak ve menüde superuser uygulamasını göreceksiniz. Telefonunuz artık hem Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich’e kavuştu hem de Root’lu olmuş oldu.

:: Samsung Galaxy S2’ye Android 4.0.3 kurdunuz mu?