Samsung, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunuyor. Akıllı telefonlarında ve giyilebilir cihazlarında sunduğu teknolojiler sayesinde çok seviliyor ve dünya genelinde iyi satış rakamlarına ulaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Samsung, yeni Galaxy S22 serisini tanıtmıştı. Tanıtımla birlikte birçok kullanıcı cihazın özelliklerini beğenmişti. Ortaya çıkan yeni performans testlerine göre yeni Galaxy serisi, iPhone 13‘ün biraz gerisinde kaldı.

Android telefonlardaki gizli kodlar!

Android telefonlardaki gizli kodlar!

Android telefonlardaki gizli kodlar sayesinde cihazın arama ekranından pek çok farklı moda erişebilirsiniz. İşte yapabilecekleriniz!

iPhone 13, Galaxy S22 serisinden daha hızlı bir CPU’ya sahip!

Samsung yeni Galaxy S22 ailesinde Snapdragon’un en hızlı işlemcisi Snapdragon 8 Gen 1 bulunuyor. Bu sayede akıllı telefonlar en hızlı Android cihazlar arasında yer alıyor. PCMag tarafından gerçekleştirilen Geekbench 5 testine göre iPhone 13, Samsung Galaxy S22 serisine göre daha hızlı.

A15 Bionic işlemciye sahip iPhone 13 Pro Max, çoklu çekirdek testinde 4.647 puan elde etti. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Galaxy S22 Ultra ise bu testen 3.433 puan aldı. Bu sonuçlara göre iPhone 13 Pro Max, CPU’su sayesinde Galaxy S22 Ultra’dan yaklaşık yüzde 35 oranında daha hızlı çalışıyor.

ABD’de satılan Galaxy S22 serisi modellerde Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi bulunuyor. Avrupa’da satılan modellerde ise şirketin en yeni işlemcisi Exynos 2200 bulunuyor. Exynos 2200’ün de çoklu performans testlerinde 3000’li sayılarda puanlar aldığını düşünürsek Apple rekabette oldukça önde gözüküyor.

Buna ek olarak PCMag, akıllı telefonların makine öğrenimi performansını ölçmek için Geekbench ML testi gerçekleştirdi. Bu testte iPhone 13 Pro Max 948 puan alırken Galaxy S22 Ultra 448 puan aldı. Bu durum, iPhone 13 serisinin Galaxy S22 serisine göre daha iyi performans sunduğunu kanıtlıyor.

A15 Bionic işlemcisinde bulunan 15.8 kapasiteli yeni 16 çekirdekli Neural Engine sayesinde iPhone 13 ailesi makine öğrenimi konusunda çok iyi işler çıkarabiliyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.