Samsung‘un 1 Mart akşamı bizim de katıldığımız Barcelona‘da düzenlenen Unpacked etkinliğinde tanıtılan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modeli, 10 Nisan itibariyle ülkemizde de satışa sunulmaya başlandı.

32 GB’lık sürümünü 2999 TL‘ye alabildiğiniz Samsung Galaxy S6 Edge, üst seviye teknik özellikleri ve diğer pek çok modelden sıyrılan çift taraflı eğimli ekranıyla dikkat çekiyor.

:: Samsung Galaxy S6 Edge’in kutu içeriğine buradaki videomuzdan ulaşabilirsiniz…

2800 TL’lik fiyat etiketiyle piyasaya sürülen HTC One M9 gibi yeni rakipleri olan Samsung’un, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile en üst seviyeye ciddi bir şekilde atılım yaptığını görüyoruz.

:: HTC One M9 İncelemesi…

Bu incelememizde Galaxy S6 Edge ile ilgili, aklınıza takılan tüm sorulara cevap vereceğiz. İşte karşınızda detaylı Galaxy S6 Edge incelememiz

Galaxy S6 Edge incelememizin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. İnceleme sayfamızın altında ise Galaxy S6 Edge ile çekilen fotoğrafların tam çözünürlüklü galerisi, Galaxy S6 Edge’in tam teknik özellik listesi, artı ve eksilerini bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

#video_8576# 

Edge ekranı

Samsung Galaxy Note Edge’deki deneyimlerini ilerleterek, Galaxy S6 Edge’i çıkarttı. Özellikle belli başlı bildirimleri ve kişileri Edge ekranlarından kullanmanızı sağlayan cihaz, bu bildirimleri sağda ve solda gösterme özelliğine sahip.

Arama zamanındaki kısayollar ve bazı bildirimleri görme ile beraber şıklığın dışında kullanıma çok da işlevsellik kattığını kişisel olarak söyleyemeyeceğim.

Ayrıca eğimli ekranlar yüzünden bazen uçtaki parmağınız yerine, yamuk ekrana değen parmağınızın iç kısmını algılaması da hoş bir detay değil.

Samsung geleneklerinden vazgeçti

7mm kasa kalınlığıyla hem önü hem de arkası Corning Gorilla Glass 4 cam olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 EdgeSamsung’un alışılagelmiş tasarım detaylarından vazgeçtiğini gösteriyor.

Arka kapağı çıkarılabilir olmayan modeller, microSD kart girişine de sahip değil.

Samsung Galaxy S5‘te kullanılan suya karşı dayanıklılık özelliği ise Galaxy S6 ve S6 Edge modelinde yok.

14nm Exynos 7420 ve LPDDR4 RAM

14nm üretim teknolojisiyle üretilen 8 çekirdekli ve 64 bit destekleyen Exynos 7420 işlemcisi, Mali-T760MP8 grafik işlemci, 3GB LPDDR4 RAM ve Samsung’un yeni geliştirdiği hızlı eMMC dahili depolama birimiyle beraber radikal bir donanım tercihi yapan Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile hız konusunda epey iddialı.

Tüm bunları yaparken rakibi Snapdragon 810 çözümlerine göre az güç tüketirken, daha serin bir çalışma sunan Exynos 7420, hem termal hem de performans açısından beğenimizi topladı.

Yenilenen TouchWiz

Hantallıklarından kurtulan yeni TouchWiz, hem göze hitap ediyor hem de artık daha performanslı çalışıyor. Tema desteği gelen arayüz, Clean Master’ın uygulamasının entegre edilmesiyle beraber kullanıcılara daha fazla ayar ve temizlik imkanı sunuyor.

Tabi Samsung’un dahili uygulamalarının da kaldırılabilir olduğunu hatırlatalım.

Gelişmiş Kamera

f 1.9 diyafram açıklığına sahip yeni geliştirilen lenslerin kullanıldığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde önde 5 Megapiksel, arkada ise OİS destekli 16 Megapiksel kameraya sahip.

Ayrıca Samsung’un NX kameralarında kullandığı yüksek düşük ışık performansı bu telefonda da karşımızda. Kameranın nasıl fotoğraflar çektiğini aşağıda görebilirsiniz.

:: Samsung Galaxy S6 Edge ile çekilen fotoğrafların tam çözünürlüklü sürümlerinin bulunduğu galerimize buraya tıklayarak ya da aşağıdaki resime tıklayarak ulaşabilirsiniz…

15-04/16/samsung-galaxy-s6-edge-kamera-1429134508.jpg

 

Pil normal kullanımda yeterli ama…

2600 mAh bataryaya sahip olan Galaxy S6 Edge, 14 nm işlemci avantajıyla beraber güç tüketimi konusunda Samsung‘a göre iddialı.

Özellikle güç tasarruf modu açıkken, 1 günü rahat görebilecek olan Galaxy S6 Edge, hiç bir şeyden kısmadan normal kullanımda 8 – 10 saat arası kullanım bizlere sunuyor.

Tam performans modunda oyun oynandığı vakit, yaklaşık 12 dakikada yüzde 6 şarj düşüşü gibi ciddi bir veriye sahip. Yani ekran ışığını tam açıp, tam performans modunda oyun oynadığınızda, pil ömrünün süresini oran orantıyla aşağı yukarı bulabilirsiniz.

Yani bataryanın 2800 ya da 3000 mAh olması, cihazı mükemmel kılardı fakat şimdiki hali de epey güzel.

Dilerseniz artık Galaxy S6 Edge’in artıları ve eksilerine geçelim.

Galaxy S6 Edge’in artıları

Çift eğimli ekranıyla şimdilik bu yönüyle rakipsiz olması
Başarılı tasarım ve malzeme kalitesi
Sağlam kasa yapısı
Performans canavarı 8 çekirdekli Exynos 7420
577 PPI değerindeki 2K Super AMOLED ekran
Telefonun oyun oynatırken pek ısınmıyor oluşu
Yenilenen TouchWiz arayüzündeki hızlı animasyonlar ve geliştirilmiş görsellik ilgi çekiyor
Kamera performansı hem ön hem de arka taraf için başarılı
Hızlı şarj özelliği

Galaxy S6 Edge’in eksileri

Eğimli ekran, Galaxy S6 ile Galaxy S6 Edge arasındaki fiyat farkı kadar deneyim farkı oluşturmuyor
iPhone 6 / 6 Plus ve HTC’nin One ailesine göre ses kalitesi geride kalıyor

Galaxy S6 Edge’de olsa güzel olurdu

Galaxy S5’teki su geçirmezlik özelliği de olsaydı tadından yenmezdi
MicroSD kart özellikle 32 GB’lık sürümde aranıyor. Sık video çekenler 64 GB’a yönelmeliler.

Samsung Galaxy S6 Edge teknik özellikler ve fiyatı

Ekran: 5.1 inç 2K Super AMOLED 577 PPI
Ekran Koruması: Corning Gorilla Glass 4
Ekstralar: Arka cam Gorilla Glass 4, parmak izi okuyucu, kalp ritim ölçer
Kalınlık/ Ağırlık:  7mm / 137 gram
İşlemci: Exynos 7420 (4x Cortex A53 1.5 GHz + 4x Cortex A57 2.1 GHz)
Grafik İşlemci: MaliT760MP8
RAM: 3 GB DDR4
Depolama: 32 GB (Opsiyon olarak 64 ve 128 GB seçenekleri)
İşletim Sistemi: Android 5.0.2 + TouchWiz
Ana Kamera: 16 Megapiksel / 2160p @30 FPS, 1080p @60 FPS, 720p @120 FPS video kaydı
Ön Kamera: 5 Megapiksel / 1440p @30 FPS video kaydı
Batarya: 2600 mAh

Galaxy S6 Edge’in fiyatı: 2999 TL

Ürünü ayda 79 TL’den başlayan tarifelerle Avea’dan almak için buraya tıklayınız.

 

:: Samsung Galaxy S6 Edge’i nasıl buldunuz? Beklentilerinizi karşıladı mı? Ayrıca Galaxy S6 mı Galaxy S6 Edge mi? Aradaki 500 TL’lik farkı vermeye değer mi?